Photo Gallery, Τοπικά

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην παραλία του Βόλου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Άγνωστοι έκαψαν την εξέδρα των επισήμων στην Αγριά και έγραψαν συνθήματα

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων πραγματοποιήθηκε προχθές στην παραλία η καθιερωμένη παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Και μπορεί στο Βόλο λόγω της αυξημένης αστυνομικής δύναμης να αποσοβήθηκε το ενδεχόμενο εκδήλωσης επεισοδίων, στην Αγριά όμως άγνωστοι έκαψαν τα ξημερώματα της εθνικής γιορτής την εξέδρα που είχε στηθεί για την φιλοξενία των επισήμων και έγραψαν υβριστικά συνθήματα κατά της Κυβέρνησης . Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία γιατί κινδύνεψε ένα σπίτι, ενώ το πρωϊ της 25ης Μαρτίου αναζητήθηκε εξέδρα και πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.

Στο Βόλο, ο καλός καιρός ευνόησε και όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην παραλία για την παρακολούθηση της παρέλασης, όπου μετά την λήξη της γονείς του Δημοτικού Σχολείου Γλαφυρών σήκωσαν πανό μπροστά στην Τράπεζας της Ελλάδος, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, διαμαρτυρόμενοι για την συγχώνευση της σχολικής μονάδας με το 12ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εορταστικές εκδηλώσεις ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Πετράκος

Ο κ. Πετράκος τόνισε ότι η 25η Μαρτίου είναι  μια μέρα μνήμης και ελπίδας, για την άντληση δύναμης από τους αγώνες των προγόνων για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι «πρέπει να εργαστούμε για το μέλλον. Το χρωστάμε στα παιδιά που παρέλασαν μπροστά μας».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βουλής Ρ. Ζήση ανέφερε ότι «Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου αφυπνίζει αισθήματα συγκίνησης, εθνικής περηφάνειας και αξιοπρέπειας και ζητά απ’ όλους αυτές τις ώρες να έχουμε ενότητα και ομοψυχία. Να ψάξουμε δηλαδή να βρούμε αυτό που λέει ο ποιητής το μπόι που ταιριάζει σε όλους τους Έλληνες, που ταιριάζει σε όλη τη λευτεριά και τελικά δικαιώνει τους προγόνους μας που έκαναν τόσα για εμάς».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης τόνισε ότι «στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα δια του πρωθυπουργού διεκδικεί τις αποφάσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία. Τις αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν, οι θυσίες των πολιτών να γίνουν πραγματικότητα. Είναι μια κρίσιμη περίοδος χρειάζονται όλες οι απόψεις και οι φωνές, καθώς η σιωπή είναι επικίνδυνη. Είμαι αισιόδοξος ότι σταδιακά θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Από το 2012 και μετά κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος από την πλευρά του υποστήριξε ότι η Ελλάδα σήμερα περνάει την πιο δύσκολη περίοδο μετά τον πόλεμο. «Υπάρχει αναστάτωση στην περιοχή μας και στην Ευρωζώνη, γι’ αυτό και γίνεται επίκαιρο το μήνυμα του 21 που απαιτεί σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Εύχομαι αυτά να αποκτηθούν γιατί δεν είναι κάτι το αυτονόητο».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης δήλωσε πως ότι στις εποχές που ζούμε όλες οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουν υπευθυνότητα. Η ανάσα που πήρε η κυβέρνηση από την Ε.Ε. πρέπει να την χρησιμοποιήσει, για να βγάλει τη χώρα από τη κρίση να σταματήσει τα φοροεισπρακτικά μέτρα και να στραφεί προς τη ρευστότητα, την ανάπτυξη και τις υγιείς δυνάμεις και αν δεν μπορέσει να τα καταφέρει ας αφήσει σε άλλους το χώρο που είναι πιο ικανοί να βγάλουν τη χώρα από τη δύσκολη συγκυρία».

Ο δήμαρχος Βόλου κ.Σκοτινιώτης συνεχάρη όλους όσοι παρήλασαν και εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. «Η φετινή επέτειος της εθνεργεσίας συμπίπτει με μια ιδιαίτερα δυσμενή εθνική και διεθνή κατάσταση, με τα τύμπανα του πολέμου να είναι στη γειτονιά μας και την κρίση στον Αραβικό κόσμο να παίρνει το χαρακτήρα του ντόμινο.

Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και δημοσιονομική, αλλά πολιτική, κοινωνική και ηθική, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε ένα νέο πατριωτισμό, για να βγούμε από αυτή τη κατάσταση και να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση και να δείξουμε πως η Ελλάδα αξίζει μια διαφορετική μοίρα, όπως και η πόλη».

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Αλεξόπουλος ανέφερε πως: «το 1821 οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πιστεύω ότι το 2011 οι Έλληνες πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στη τρόικα και τους διεθνείς τοκογλύφους που τυραννούν την Ελλάδα».

Στη Σκιάθο

Ο δήμος Σκιάθου γιόρτασε με λαμπρότητα την εθνική επέτειο. Η παρέλαση έγινε στην παραλία με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και παρουσιάστηκαν μετά τη λήξη τα ιστορικά κειμήλια της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη. Ακολούθησαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών

Στο μεταξύ στις 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη λέσχη Αξιωματικών φρουράς Βόλου πανηγυρική ομιλία με θέμα «Η εθνεγερσία των Ελλήνων κατά των Τούρκων» με ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α Ιωάννη Τουρναβίτη. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του εγγονού της ηρωικής μορφής του 1821 Φώτως Τζαβέλλα από το Σούλι κ.Λάμπρου Γιώτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το