Αθλητισμός

«Διπλό» πρόκρισης για τη Νίκη που επικράτησε εκτός 2-1 του Εθνικού Γαζώρου

ΓΑΖΩΡΟΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με το «διπλό» στις αποσκευές της έφυγε η Νίκη από τις Σέρρες παίρνοντας την πρόκριση για το β’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι του Εθνικού Γαζώρου τον οποίο κατέβαλαν με 2-1 χάρη σε τέρματα του Ισαάκ Χοβέ (23’) και του Χρήστου Τζιώρα (61’). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Γαϊδαρτζή στο 81’. Δύο δοκάρια είχε η βολιώτικη ομάδα με τους Γιώτα (7’) και Μανουσάκη (75’).

Πέτυχε αυτό που ήθελε η Νίκη. Χθες επιβλήθηκε με 2-1 του Εθνικού Γαζώρου στις Σέρρες έχοντας πολύ καλή απόδοση και πέρασε στο β’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό σε διπλές συναντήσεις.

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα ήταν καλύτερη του αντιπάλου της και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση. Μάλιστα είχε τη συμπαράσταση 50 και πλέον οπαδών της που ταξίδευσαν στις Σέρρες και χειροκρότησαν θερμά τους νικητές.

 

Πώς έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Με την προβλεπόμενη ενδεκάδα παρέταξε τη Νίκη ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, ο οποίος επέλεξε τους Κώστα Γιώτα και Ισαάκ Χοβέ ως αντικαταστάτες των Βαγγέλη Γκότοβου και Αντόνιο Αιέτε, που δεν έπαιξαν λόγω μη έκδοσης των δελτίων τους.

Η διάταξη ήταν 4-2-3-1 και η σύνθεση η εξής: Την εστία υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του τους Ζουλιώτη (δεξιά), Σοϊλέδη (αριστερά), Ρεπετσά και Γιώτσα (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή Ακάσου και Σεϊμάν τοποθετήθηκαν στον άξονα, Μανουσάκης και Γέσιτς στα άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Χοβέ να συνεπικουρεί τον Τζιώρα, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο και ο Μάκης Κατσαβάκης προτίμησε το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαθανασίου, ενώ στην άμυνα έπαιξαν οι Νύρλας (δεξιά), Κοσμίδης (αριστερά), Παναγιωτίδης και Κουκώλης (στόπερ). Αμυντικοί χαφ ήταν οι Δέντσας και Αμβρ. Παπαδόπουλος, δεξιά και αριστερά κινούνταν οι Χατζηδημητρίου και Γαϊδαρτζής, ενώ ο Παπαβασιλείου αγωνίστηκε λίγο πίσω από τον Ναστέφσκι.

 

Πρώτο επίσημο γκολ

από τον Χοβέ

Το βολιώτικο συγκρότημα από την αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυνήγησε το γκολ. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Μανουσάκης ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε για να κοντράρει η μπάλα σε αμυνόμενο καταλήγοντας κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Γέσιτς, οι Γιώτας και Ρεπετσάς πήδηξαν για κεφαλιά, την οποία τελικά κέρδισε ο πρώτος, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Ο Εθνικός Γαζώρου προσπαθούσε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις έχοντας κύριο εκφραστή τον Ναστέφσκι. Ο Σκοπιανός ήταν ο πρωταγωνιστής δύο καλών φάσεων για τη σερραϊκή ομάδα. Πρώτα στο 10’ σούταρε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στο 16’ ο Αποστολίδης εξουδετέρωσε το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων. Επίσης στο 22’ ο Παπαβασιλείου δοκίμασε την τύχη του από μακρινή απόσταση, χωρίς να ανησυχήσει τον Αποστολίδη.

Από την πλευρά της η Νίκη είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ (με τη μορφή σέντρας) του Γέσιτς στο 16’, που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Σοϊλέδης, αλλά στο 23’ ο Χοβέ λειτούργησε πολύ καλύτερα από τον συμπαίκτη του. Ο Ισπανός μέσος δέχθηκε εξαιρετική μπαλιά από τον Μανουσάκη, έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού Γαζώρου και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Παπαθανασίου για το 0-1.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη προσπαθούσαν να κάνουν κάτι καλό μόνο με τον Ναστέφσκι. Ο Σκοπιανός είχε δύο σουτ στο 37’ και στο 38’ με το πρώτο να περνά άουτ , ενώ το δεύτερο μπλόκαρε εύκολα ο Αποστολίδης.

Πάντως μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Έτσι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 0-1.

 

Ο Τζιώρας εδραίωσε

την πρόκριση

Από μία αλλαγή πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Μάκης Κατσαβάκης έβαλε τον Σκέριαντς στη θέση του Αμβρ. Παπαδόπουλου, αλλά το παιχνίδι δεν έμεινε χωρίς… Παπαδόπουλο. Κι αυτό γιατί ο Παναγιώτης Τζαναβάρας έριξε στη «μάχη» τον Θεοδ. Παπαδόπουλο αντί του Σοϊλέδη.

Στο 52’ ο Εθνικός Γαζώρου έκανε αισθητή την παρουσία του με τον Σκέριαντς, όταν στο γύρισμά του η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία, με τους αμυντικούς της Νίκης, όμως, να ελέγχουν την πορεία της. Ωστόσο η συνέχεια ανήκε στο βολιώτικο συγκρότημα, το οποίο κυριάρχησε στο παιχνίδι.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα στον Μανουσάκη έπειτα από κόρνερ του Γέσιτς, κατόπιν ανέβασαν στροφές και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ. Φαντεζί ενέργεια του Μανουσάκη στο 55’. Ο έμπειρος εξτρέμ επιχείρησε ανάποδο «ψαλίδι» αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Ωστόσο έξι λεπτά αργότερα η Νίκη «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Ο Ζουλιώτης πλαγιοκόπησε την αντίπαλη άμυνα από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής του Εθνικού. Εκεί καιροφυλαχτούσε ο Τζιώρας ο οποίος έπιασε θεαματική κεφαλιά «ψαράκι». Ο Παπαθανασίου έπεσε στη δεξιά του γωνία αλλά ήταν αδύνατο να αποτρέψει το… μοιραίο (0-2).

Ο Μάκης Κατσαβάκης απέσυρε τον Ναστέφσκι, που ζήτησε αλλαγή, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των φιλοξενουμένων, οι οποίοι επιδίωξαν και τρίτο γκολ. Έτσι στο 71’ μετά από κόρνερ του Μανουσάκη, ο Τζιώρας για λίγο δεν έπιασε την κεφαλιά, ενώ σε μια παρόμοια φάση στο 75’ η μπάλα βρήκε το δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του ικανού εξτρέμ. Λίγο νωρίτερα (73’) ο Δέντσας είχε προλάβει την τελευταία στιγμή να κόψει την πάσα του Τζιώρα προς τον Γέσιτς που έμπαινε μόνος στην αντίπαλη περιοχή.

Κι ενώ η Νίκη ήλεγχε το ματς ο Εθνικός Γαζώρου μπήκε ανέλπιστα γι’ αυτόν ξανά στο παιχνίδι. Αυτό οφείλεται σε αδράνεια της «κυανόλευκης» οπισθοφυλακής που επέτρεψε στον Γαϊδαρτζή να μειώσει σε 1-2 στο 81’. Είχε προηγηθεί συρτή σέντρα του Κωνσταντινίδη προς τον σκόρερ.

Το γκολ αυτό έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν και να προσπαθήσουν για την ισοφάριση. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ενήργησαν ψύχραιμα και διαφύλαξα το υπέρ τους αποτέλεσμα χωρίς δυσκολία πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

Τζαναβάρας: Ήταν μια δίκαιη νίκη

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, που δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους παίκτες του.

«Ήταν μια δίκαιη νίκη. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη μία ή δύο φορές. Παίξαμε εναντίον ενός καλού αντιπάλου. Μας πρέσαρε πολύ αλλά ανταπεξήλθαμε καλά και μπορέσαμε να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη. Συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια παρ’ όλο που ο αγώνας έγινε στις 16.00, σε μια ώρα ακατάλληλη και ο βαθμός δυσκολίας ήταν ακόμη πιο υψηλός» δήλωσε αρχικά ο 49χρονος και πρόσθεσε:

«Τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Επίσης θα ήθελα να πω για κάποια παιδιά που ήρθαν τελευταία στην ομάδα και δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά θα χρειαστούν ένα διάστημα για να προσαρμοστούν, ότι έμεινα γενικότερα ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους και από αυτό που έδειξαν μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι. Καλή πορεία στον Εθνικό Γαζώρου»

 

Κατσαβάκης: Παίζαμε

με πολύ καλή ομάδα

Ο Μάκης Κατσαβάκης παραδέχθηκε την ποιότητα της Νίκης. «Ξέραμε ότι παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, που έχει σαν στόχο την άνοδο. Θέλαμε τη νίκη, αλλά πολλοί παίκτες βρέθηκαν σε άσχημη μέρα. Το πρώτο γκολ έδωσε ανάσα στη Νίκη που στο δεύτερο μέρος πέτυχε και δεύτερο. Εμείς αντιμετωπίσαμε προβλήματα, ενώ δύο παίκτες μου ζήτησαν αλλαγή.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θα πρέπει άμεσα να ανασυνταχτούμε. Χρειάζεται ηρεμία. Έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια, αφού ο Βόρειος Όμιλος έχει πολλές και καλές ομάδες και όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι. Θα πρέπει όλοι οι παίκτες να προσπαθήσουν περισσότερο και οι μικροί της ομάδας να γίνουν πιο δυνατοί. Καλή επιτυχία στη Νίκη και στον Παναγιώτη Τζαναβάρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Εθνικού Γαζώρου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το