Photo Gallery, Τοπικά

Διπλάσιοι ταξιδιώτες φέτος από το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδος

 

 

 

 

16 πτήσεις την εβδομάδα προς δέκα ευρωπαϊκούς προορισμούς

 

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου για να ταξιδεύσουν στο εξωτερικό

 

 

 

Διπλασιασμός των επιβατών που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος (Ν. Αγχίαλος) προς διάφορους προορισμούς της Ευρώπης αναμένεται φέτος, γεγονός που καθιστά τον αερολιμένα έναν από τους πιο δυναμικούς στο χώρο της Νότιας Ευρώπης. Σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών της τοπικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), φέτος η διακίνηση επιβατών από το αεροδρόμιο με πτήσεις από και προς την Ευρώπη αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000 (μπορεί να φθάσει και τους 120.000), έναντι 60.000 περίπου πέρυσι.

 

 

 

Ήδη μέχρι 30 Απριλίου οι διακινηθέντες μέσω του αερολιμένα έφθασαν τους 10.000, αριθμός ρεκόρ για τον έναν ουσιαστικά μήνα της φετινής τουριστικής περιόδου που λειτουργεί ο αερολιμένας με τακτικές πτήσεις και τις πτήσεις τσάρτερ.

Χθες ξεκίνησε τις πτήσεις της από και προς τον αερολιμένα για τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο και η αεροπορική εταιρεία Air Berlin, που συνδέει την κεντρική Ελλάδα με τη Γερμανία και Αυστρία Νυρεμβέργη – Βερολίνο – Ντίσελντορφ – Αμβούργο – Βιέννη.

Είναι η τρίτη χρονιά που η αεροπορική εταιρεία συνδέει τον αερολιμένα Κ. Ελλάδος με τις γερμανικές χώρες, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα και μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η πρώτη πτήση της Air Berlin έφερε χθες στη Ν. Αγχίαλο 100 επιβάτες και αναχώρησε με 70, που σημαίνει ότι από πρώτη κιόλας ημέρα της νέας περιόδου η κίνηση είναι αυξημένη.

Εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από Νυρεμβέργη προς Ν. Αγχίαλο και αντίστροφα, ενώ όπως ίσχυε και πέρυσι, θα υπάρχουν ανταποκρίσεις από τη Νυρεμβέργη προς Αμβούργο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ και το αεροδρόμιο της Βιέννης στην Αυστρία. Με τη συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή, θα συνδέονται σε κυκλική βάση οι προορισμοί Βιέννη-Νυρεμβέργη-Βόλος, Βερολίνο-Νυρεμβέργη-Βόλος, Αμβούργο-Νυρεμβέργη-Βόλος και Ντίσελντορφ-Νυρεμβέργη-Βόλος.

Όσον αφορά στην τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου, κυμαίνεται μεταξύ 72 και 212 ευρώ, κατά μέσο όρο στα 173 ευρώ μετ’ επιστροφής, ανάλογα με την περίοδο και τη ζήτηση. Ήδη οι κρατήσεις που υπάρχουν, είναι ικανοποιητικές.

Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου ξεκίνησαν οι πτήσεις φέτος στις 27 Μαρτίου με τη Ryanair και με δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς με οκτώ πτήσεις κάθε εβδομάδα. Φρανκφούρτη, Μιλάνο, Ρώμη και Βρυξέλλες.

Ακολούθησε η Transavia, με πτήσεις τσάρτερ, αλλά και ελεύθερες θέσεις προς Άμστερνταμ, ενώ τους πρώτους πασχαλινούς επισκέπτες από Παρίσι, μετέφερε το Μ. Σάββατο η Transavia France, που πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια κάθε εβδομάδα.

Από τις 15 Μαΐου αναμένονται και οι πτήσεις της Monarch, που θα πετά προς Λονδίνο και Μάντσεστερ τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ έρχεται και η Lauda Air με απευθείας πτήσεις προς Βιέννη.

Συνολικά 16 πτήσεις την εβδομάδα, προς δέκα διαφορετικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, συνθέτουν το «χάρτη» στον αερολιμένα Κ. Ελλάδος από τις έξι αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται φέτος.

 

Φθηνότερο αεροδρόμιο

 

Η προσέλκυση τόσο πολλών αεροπορικών εταιρειών στον αερολιμένα Κ. Ελλάδος οφείλεται στο μειωμένο κόστος χρήσης του σε σύγκριση με τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία».

Η πρακτική που ακολουθείται φέτος από την 1η Απριλίου έως και το τέλος του έτους, με απαλλαγή από τα αεροπορικά τέλη (τέλη προσγείωσης, απογείωσης και παραμονής αεροσκαφών) στα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας προσελκύει ολοένα και περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η χρέωση ανά επιβάτη για αεροσκάφος Airbus A320 (με 100 επιβάτες) διαμορφωνόταν το 2010 περίπου στα 12 ευρώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια, έναντι 32 ευρώ για το «Ελ. Βενιζέλος». Αντίστοιχα, η χρέωση ανά πτήση στα περιφερειακά αεροδρόμια διαμορφώνεται περίπου στα 163 ευρώ, έναντι 945 για το «Ελ. Βενιζέλος». Οι συνολικές χρεώσεις ανά πτήση, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ανέρχονται περίπου στα 1.388 ευρώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια, έναντι 4.156 ευρώ για το «Ελ. Βενιζέλος» σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το