Photo Gallery, Τοπικά

Διερευνητική η πρώτη Τρίτη «βγαίνουμε Βόλο»

Αν και υπήρξε ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στην πρωτοβουλία «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε Βόλο», αυτή δεν ήταν μεγάλη και κινήθηκε σε διερευνητικά πλαίσια

Χρειάζεται χρόνος για να μάθει ο κόσμος για τις προσφορές των καταστημάτων εστίασης-διασκέδασης κάθε Τρίτη στο Βόλο. Αυτό είναι το συμπέρασμα της πρώτης προχθεσινής Τρίτης από την υλοποίηση του εγχειρήματος, που ανέλαβαν από κοινού η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, η Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης, ο Δήμος Βόλου και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Αν και υπήρξε ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στην πρωτοβουλία «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε Βόλο», αυτή δεν ήταν μεγάλη και κινήθηκε σε διερευνητικά πλαίσια. Οι καταναλωτές ρωτούσαν για τις τιμές του καφέ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν και παρεξηγήσεις, καθώς δεν περιλαμβάνονται όλες οι ποιότητες καφέ στις προσφορές που έκαναν ορισμένες καφετέριες.

Γι’ αυτό και όπως πρότεινε καταστηματάρχης της παραλίας του Βόλου, προτιμότερο είναι να γίνεται μια έκπτωση της τάξης του 20% σε όλα τα είδη καταλόγου που προσφέρει το κάθε κατάστημα, παρά να προσφέρονται μενού και άλλα τέτοια, που μπερδεύουν τους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι αρχικά στην πρωτοβουλία παίρνουν μέρος 28 επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να αυξηθούν, καθώς ο κατάλογος συμμετοχών είναι ανοιχτός. Οι επιχειρήσεις προβάλλονται από το διαδίκτυο μέσω του σάιτ του Δήμου.

«Δεν είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση η πρωτοβουλία την Τρίτη. Δεχθήκαμε ερωτήσεις, αλλά και δώσαμε διευκρινίσεις, διότι όλοι οι καφέδες δεν προσφέρονταν με 2 ευρώ. Οι καφέδες εσπρέσσο προσφέρονται 2,5 ευρώ. Με 2 ευρώ προσφέρονται ο ελληνικός, ο στιγμιαίος φραπέ, το τσάι. Στα 2,5 εσπρέσσο και σοκολάτα. Πρέπει να βάλω έξτρα σελίδα στους τιμοκαταλόγους για τις προσφορές της Τρίτης, γιατί όλοι ζητούσαν καφέ με 2 ευρώ» επισημαίνει ο κ. Ελ. Φιλίππου, ιδιοκτήτης καφετέριας στην παραλία του Βόλου. «Όλοι είχαν διαβάσει για την πρωτοβουλία και ρωτούσαν. Πιστεύω πως πρέπει να τροποποιήσουμε τις προσφορές, να δίνουμε 20% έκπτωση σε όλα τα είδη τιμοκαταλόγου και να μπουν και τα εμπορικά καταστήματα» προσθέτει ο κ. Φιλίππου.

«Ο κόσμος ψάχνει τις προσφορές. Υπήρξε ανταπόκριση, ερχόντουσαν και ζητούσαν τα μενού που προσφέραμε, τον ένα γύρο, με τα δύο σουβλάκια, τα δύο μπιφτέκια και τα δύο αναψυκτικά των 350 ml στα 10 ευρώ ή τις τέσσερις πίτες γύρο με δύο αναψυκτικά των 500 ml. Θα καθιερώσω το σουβλάκι καλαμάκι με 1 ευρώ», δηλώνει ο ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην οδό Κροκίου κ. Δ. Κρητικός.

Αλλά και στα ουζερί του Βόλου το ενδιαφέρον δεν ήταν μεγάλο για τις προσφορές της Τρίτης. Όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης τσιπουράδικου στην παραλία του Αγ. Κωνσταντίνου κ. Ν. Ντέκας, «προτείναμε στους πελάτες μας τις προσφορές, αλλά δεν δέχθηκαν. Προτείναμε μενού με 6 25άρια για δύο άτομα με μεζέ στα 20 ευρώ, με ψάρια γαύρο, σαρδέλα ή καλαμαράκια, μια σαλάτα και μια μπύρα ή κρασί επίσης στα 20 ευρώ, 10 ευρώ το άτομο, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον», προσθέτει ο κ. Ντέκας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα, με στόχο να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2013.

Σκοπός είναι να αλλάξει το κλίμα και όχι μόνον στις επιχειρήσεις, για να κερδίσουν, αλλά η ψυχολογία των πολιτών και των επισκεπτών.

Για τη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών εκείνη την ημέρα (κάθε Τρίτη) θα λειτουργήσει στα γραφεία της ΕΑΕΜ ειδικό γραφείο παραπόνων, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όσοι θα θέλουν να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα. Τηλέφωνο αναφοράς παραπόνων 24210 26001, υπεύθυνος κ. Βαΐου Γεράσιμος.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει ήδη εφαρμοστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με επιτυχία, καθώς υπήρξε ενδιαφέρον από τους καταναλωτές και τους καταστηματάρχες.

«Υπήρξε ανταπόκριση, είχαμε δουλειά, αλλά όχι κέρδος. Στόχος είναι να τονώσουμε την κίνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (ΕΑΕΜ) και ιδιοκτήτης πιτσαρίας στην παραλία του Βόλου κ. Απ. Αθανασός, που πρόσφερε μενού πίτσα οικογενειακή και σαλάτα για δύο άτομα με 10 ευρώ, πίτσα οικογενειακή ή δύο αναψυκτικά ή μία μπύρα επίσης με 10 ευρώ, ζυμαρικά (σπαγγέτι, πένες) και μία σαλάτα για δύο άτομα με 10 ευρώ ή δύο μερίδες σουβλάκι και μια σαλάτα για δύο άτομα επίσης προς 10 ευρώ.

«Τα καταστήματα για τα οποία θα υπάρχουν παράπονα, θα τίθενται εκτός προγράμματος», πρόσθεσε ο κ. Αθανασός.

Στα καταστήματα με ζωντανή μουσική προτείνεται να προσφέρουν το ποτό 7 ευρώ, τη φιάλη ουίσκι 70 και τη φιάλη κρασί 35 ευρώ.

Επίσης στο μενού του φαγητού ανάλογα με το κατάστημα θα προσφέρεται έναντι 10 ευρώ τα δύο άτομα, αν πρόκειται για σουβλατζίδικα ή φαστ φουντ ή τσιπουράδικα ή στα 5 ευρώ το άτομο (φαγητό, ποτό).

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κ. Τσέλιος, αν ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία, μειώνοντας τις τιμές κάθε Τρίτη, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, διότι υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις στις περιόδους των εκπτώσεων, που πρέπει να γίνονται καλοκαίρι και χειμώνα σε ορισμένες ημερομηνίες και 10ήμερα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το