Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Διεθνείς διακρίσεις νεαρών τζουντόκα

ΜΙΑ νέα σημαντική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν δύο αθλήτριες και δύο αθλητές του Ομίλου Φίλων Τζούντο Μαγνησίας, οι οποίοι πήραν μέρος στο διεθνές τουρνουά του Αμυνταίου με τη συμμετοχή 287 τζουντόκα από 12 συλλόγους οκτώ ευρωπαϊκών κρατών (Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Γεωργία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σκόπια), αλλά και από 28 συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. Οι νεαροί Βολιώτες, όχι μόνο άντεξαν στον ανταγωνισμό, αλλά επέστρεψαν στην πόλη μας με μετάλλια στις αποσκευές τους. Η Ελευθερία Κατσαντώνη κατέκτησε την πρώτη θέση στα -48 κιλά, ενώ στην ίδια κατηγορία, τη δεύτερη θέση πήρε η Χρυσούλα Τάμπα. Ο Μάρτιν Μουστακαλής ήρθε τρίτος στα -73 κιλά και ο Βαγγέλης Γανιάρης πέμπτος στα -60 κιλά. Ο Όμιλος Φίλων Τζούντο Μαγνησία, χάρις στην εξαιρετική δουλειά του Γιάννη Καφενταράκη και του Παντελή Φιτσιάλου, παίζει πρωταγωνιστικό πλέον ρόλο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες σχεδόν τις διεθνείς διοργανώσεις όπου παίρνει μέρος.

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, είναι οι σειρά των παίδων του συλλόγου Κατσαντώνη Πασχάλη και Μιρακίδη Ντάνιελ να ριχτούν στη μάχη του Πανελληνίου παιδικού (Α’) πρωταθλήματος, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων Β’ στη Λάρισα, όπου ο βολιώτικος Όμιλος θα συμμετάσχει με πολυπληθή αποστολή. Στο «φουλ οι μηχανές» λοιπόν των μικρών τζουντόκα που υπόσχονται νέες διακρίσεις.

 

Άδικα «πυρά» για τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ

«ΜΕΤΑ από τη χθεσινή κοινή σύσκεψη, που πραγματοποίησαν τα διοικητικά συμβούλια Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποφασίστηκε, όπως ο Ερασιτέχνης αποσύρει άμεσα το υποβληθέν αίτημα προς την ΕΠΟ για συμμετοχή του ποδοσφαιρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής» ανέφερε μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, βάζοντας έτσι τέλος στα όποια σενάρια υπήρχαν για πιθανή συμμετοχή της ομάδας στο περιφερειακό πρωτάθλημα.Τι αποδεικνύεται από την παραπάνω ανακοίνωση; Πως ήδη είχε κατατεθεί στην ΕΠΟ σχετικό αίτημα από τον Ερασιτέχνη προκειμένου η ομάδα να παίξει στη Δ’ Εθνική.Άρα; Άρα λογικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Τάσος Μπατζιάκας, στις 19 Νοεμβρίου είχε εξουσιοδοτηθεί από την ΠΑΕ να υποστηρίξει το αίτημα και όχι απλά να διερευνήσει την προοπτική.Το λέμε αυτό γιατί όλες αυτές τις μέρες βλέπουμε τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ να δέχεται άδικα «πυρά», ενώ στην ουσία πήγε να βοηθήσει, υλοποιώντας την πρώτη απόφαση της διοίκησης Μποτσιβάλη.Τώρα πλέον η συγκεκριμένη απόφαση άλλαξε και τουλάχιστον για φέτος, ο Ολυμπιακός Β. δεν θα αγωνίζεται σε κανένα πρωτάθλημα. Ίσως απ’ όλη αυτή την ιστορία μπορέσει να βγει πιο δυνατός, μια που ο κόσμος του δεν πρόκειται να τον αφήσει.

Να κυλήσουν όλα ομαλά

ΛΟΓΩ του αγώνα της Νίκης στην Τσαριτσάνη, η Αστυνομία ζήτησε ο αγώνας Ελασσόνα-Αμπελωνιακός για το περιφερειακό πρωτάθλημα να γίνει σήμερα Σάββατο. Το αίτημά της έγινε δεκτό κι έτσι ο μοναδικός αγώνας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αυτός των «κυανολεύκων». Ας ευχηθούμε όλα να κυλήσουν ομαλά.

 

Πληρώνουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

ΑΠΟ 3-18 Δεκεμβρίου θα γίνουν στο Περθ της Αυστραλίας τα παγκόσμια πρωταθλήματα των Ολυμπιακών κλάσεων στην ιστιοπλοΐα, όπου και «σφραγίζονται» τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα για να ταξιδέψει η Εθνική μας ομάδα. Έτσι, τα μέλη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έκαναν έρανο και μάζεψαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται, προκειμένου να μη ματαιωθεί η σημαντικότερη αποστολή της ελληνικής ιστιοπλοΐας την τρέχουσα τετραετία. Δυστυχώς η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

Ασυναγώνιστη φέτος η Ρεάλ

ΜΙΑ αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα που έχει το απόλυτο, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μάλιστα, μαζί με την Μπαρτσελόνα έχουν τις πιο παραγωγικές επιθέσεις με 16 τέρματα, ενώ η «βασίλισσα» διαθέτει και την καλύτερη άμυνα με μόλις δύο γκολ παθητικό. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά της. Απομένει να το δούμε αυτό λοιπόν και στην πράξη.

 

Του παίρνουν τη διαπίστευση;

ΧΑΝΕΙ τη διαπίστευσή του το Εργαστήριο Ελέγχου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ; Πολύ πιθανό, αφού η WADA ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα που εκπροσωπείται από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) είναι μεταξύ των χωρών που απέτυχαν στις «εξετάσεις» και δεν είναι συμμορφούμενος με τον Παγκόσμιο Αντιντόπινγκ Κώδικα. Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο το εργαστήριο της Αθήνας, δεν πραγματοποιεί τον απαιτούμενο αριθμό (3.500) δειγμάτων ώστε να διατηρήσει τη διαπίστευσή του. Γιατί; Επειδή δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται και επειδή όσοι δουλεύουν είναι για πολύ καιρό απλήρωτοι. Αν το ελληνικό εργαστήριο χάσει τη διαπίστευσή του δεν θα μπορεί να αναλύει πλέον δείγματα, είτε ελληνικά είτε ξένα. Φαντάζεστε τι …πάρτι έχει να γίνει με τη χρήση ανεξέλεγκτων ουσιών. Άλλη μια ζοφερή εξέλιξη στον υπό κατάρρευση ελληνικό αθλητισμό.

 

Τη Δευτέρα στην Εξωραϊστική

«Τα δημοσιευμένα» του Θ. Περράκη

«Τα δημοσιευμένα. Τα παιδιά μας και εμείς στο περιβάλλον της Μαγνησίας» είναι ο τίτλος του βιβλίου που εξέδωσε ο γνωστός Βολιώτης παιδίατρος κ. Θόδωρος Περράκης και το παρουσιάζει μεθαύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου.Στο βιβλίο, υπάρχει συλλογή δημοσιευμένων άρθρων και σχολίων στον τοπικό Τύπο και κυρίως στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» στην οποία ο γιατρός είναι επί πολλά χρόνια συνεργάτης.Περιέχει θέματα που άπτονται της υγείας, της κοινωνίας, μα κυρίως θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και τα δημοσιευμένα στη «Θ» άρθρα του γιατρού για τον αθλητισμό, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έλλειψη προληπτικών ελέγχων, μα και την παρουσία της γυναίκας στον αθλητικό χώρο.Στην παρουσίαση της ερχόμενης Δευτέρας, θα υπάρξει ταυτόχρονα και έκθεση από τις υποβρύχιες φωτογραφίες στο βυθό του Παγασητικού, μια που η θάλασσα και ιδιαίτερα ο βυθός αποτελεί τη μεγάλη αγάπη του γνωστού Βολιώτη επιστήμονα. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να παρακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το