Photo Gallery, Τοπικά

Διαμαρτυρίες για τα φάρμακα

Από ηλικιωμένους κυρίως ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τις έντονες διαμαρτυρίες κυρίως των ηλικιωμένων ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ προκαλεί η παρατεινόμενη πληρωμή ολοκλήρου του ποσού των φαρμάκων που λαμβάνουν, καθώς τα φαρμακεία του Βόλου έχουν αναστείλει την επί πιστώσει χορήγησή τους. Στους ασφαλισμένους αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου, μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου, που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου στις 15 και 30 κάθε μήνα.

Σε σχετική εγκύκλιο αναφέρεται ότι μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων που υπέβαλαν στο παρελθόν.
Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Παροχών και Μητρώου Ασφαλισμένων – Τμήμα Παροχών.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

– Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).

– Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.

– Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.

– Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).

Οι συνταγές, που δεν εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσής τους, θα εκτελούνται κανονικά.

 

Λήγει η προθεσμία για 5.000 γιατρούς

 

Λήγει σήμερα η προθεσµία υποβολής αιτήσεων για τη σύναψη συµβάσεων µίσθωσης έργου µε 5.000 ιατρούς για δύο έτη στον ΕΟΠΥΥ.

Από τους 5.000 γιατρούς οι δύο χιλιάδες (2.000) θα είναι παθολόγοι ή γιατροί γενικής ιατρικής, χίλιοι (1.000) παιδίατροι και οι υπόλοιποι καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, γυναικολόγοι, ΩΡΛ, δερματολόγοι – αφροδισιολόγοι, ορθοπεδικοί, πνευμονολόγοι, ουρολόγοι, γαστρεντερολόγοι, ρευματολόγοι, νευρολόγοι, γενικοί χειρουργοί, ψυχίατροι, ενδοκρινολόγοι, αλλεργιολόγοι, νεφρολόγοι, νευροχειρουργοί, παιδοψυχίατροι, πλαστικοί χειρουργοί, χειρουργοί θώρακος, χειρουργοί παίδων, αγγειοχειρουργοί, αιματολόγοι, ογκολόγοι, φυσίατροι, ανάλογα με τις κατά τόπο ανάγκες του Οργανισμού.

Το συγκεκριμένο έργο θα εκτελείται για 4 ώρες ημερησίως, από Δευτέρα έως Παρασκευή στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Για τους ιατρούς που έχουν αποκτήσει ειδικότητα εντός 5ετίας θα συναφθούν συμβάσεις με το 25% των ως άνω πέντε χιλιάδων (5.000) ιατρών. Για το βαθμό πτυχίου «Καλώς» θα υπολογίζονται 5 μόρια, «Λίαν καλώς» και «Άριστα»: 8 μόρια. Για τους έγγαμους χωρίς τέκνα: 3 μόρια, έγγαμους μέχρι 2 τέκνα: 5 μόρια και από 3 τέκνα και άνω: 8 μόρια.

Η αμοιβή τους καθορίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Φ. 90380/26464/4315/02-11-2011 (ΦΕΚ 2456 Β’) απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην ΥΠΑΔ του ΟΠΑΔ), θα διαβιβάσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο παρελθόν δεν θα ληφθούν υπόψη, καθώς και αιτήσεις οι οποίες θα υποβληθούν μετά την ανωτέρω προθεσμία.

Οι συμβαλλόμενοι θα πρέπει:

α) Να έχουν πτυχίο ανώτατης ιατρικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
β) Να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση στο δημόσιο τομέα ή σε Ν.Π.Δ.Δ.
γ) Να μην έχουν απολυθεί από κανένα Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξαιτίας πειθαρχικού ή άλλου παραπτώματος.
δ) Να μην έχει καταγγελθεί η σύμβασή τους από τους ασφαλιστικούς φορείς που αποτελούν τον ΕΟΠΥΥ για αντισυμβατική συμπεριφορά από δόλο ή αμέλεια που αποδεικνύεται από έγγραφα στοιχεία ασφαλιστικού οργανισμού.
ε) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία.
στ) Να μην είναι αυτοί και οι συγγενείς α’ βαθμού αυτών μέτοχοι σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά εργαστήρια συμβεβλημένα και φαρμακεία με τον ΕΟΠΥΥ.
ζ) Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ, που θα βεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986.

Παραιτήθηκε η διευθύντρια των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Βόλου

Την παραίτησή της υπέβαλε προ δεκαημέρου περίπου για προσωπικούς λόγους, η διευθύντρια των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Βόλου κ. Κωνσταντίνα Ντόντου και προσωρινά την αναπληρώνει ο κ. Χρ. Σταθόπουλος.

Σημειώνεται ότι στις 10 Ιουνίου έληγε η σύμβαση της κ. Ντόντου.

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το