Photo Gallery, Τοπικά

Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για τη δημόσια υγεία

Συγκεντρωθέντες έξω από το Νοσοκομείο διένειμαν ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

 

Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και χωρίς προϋποθέσεις και κατάργηση της πληρωμής στα Νοσοκομεία, πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, σωματείων, συνταξιούχοι, λαϊκές επιτροπές κ.ά. που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Οι συγκεντρωθέντες διένειμαν σε διερχόμενους ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, με την οποία ζητούν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, με πλήρη παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή και χωρίς βιβλιάριο υγείας.

Ακόμη ζητούν άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο Νοσοκομείο, να αποπερατωθεί η παλιά πτέρυγα και να γίνει άμεσα δημόσιο κέντρο αποκατάστασης, να εξοπλιστούν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό και να παρέχουν να αναγκαία φάρμακα δωρεάν, χωρίς συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, ζητούν να δημιουργηθεί μια μεγάλη ψυχιατρική κλινική στο Βόλο και κέντρα ή κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, που θα δίνει βάρος στην παιδική και εφηβική ηλικία και να δημιουργηθούν δημόσιοι – δωρεάν ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες για παρόμοιες δομές, για άτομα με ψυχικά – νοητικά προβλήματα.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» κ. Κων. Στεργίου, τόνισε ότι πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπής, φοιτητικοί σύλλογοι, διαδηλώνουν και απαιτούν από την κυβέρνηση το θέμα της υγείας που είναι οξυμένο και μαστίζει όλο το λαό, να είναι δωρεάν και δημόσιο αγαθό. Ακόμη ανέφερε ότι οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να κοπεί το χαράτσι της επίσκεψης στα Νοσοκομεία, να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και να δημιουργηθούν υποδομές στα Κέντρα Υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ρούσσας, επισήμανε ότι οι συγκεντρωμένοι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι η υγεία είναι το κοινωνικό αγαθό, για το οποίο πάλεψαν οι προηγούμενες γενιές. Εξέφρασε δε την αποφασιστικότητα ότι, για το θέμα της υγείας, θα δοθεί η μεγαλύτερη «μάχη», για να μη θρηνήσουμε θύματα από την υποβάθμιση των υπηρεσιών.

Οι ομιλητές κατήγγειλαν την επέμβαση των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας και τη σύλληψη δεκάδων συνδικαλιστών – στελεχών του ΠΑΜΕ και δήλωσαν ότι η κυβέρνηση με την τρομοκρατία επιχειρεί να βάλει το γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα.

«Η κυβέρνηση και τα αφεντικά της, κατέληξαν, αντιμετωπίζουν πλέον το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ωμή βία και αυταρχισμό, προκειμένου να υλοποιήσουν ανενόχλητοι την λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση και καλούμε την εργατική τάξη σε ανυποχώρητο και οργανωμένο ταξικό αγώνα μέχρι την οριστική απαλλαγή της από τη στυγνή δικτατορία των μονοπωλίων και των υπαλλήλων της (κυβέρνησης). Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το