Photo Gallery, Τοπικά

Εβδομαδιαίες παρεμβάσεις καθαρισμού σε «ευαίσθητες» περιοχές

 

Εξορμήσεις από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

Την τακτική των «επιθετικών» παρεμβάσεων σε περιοχές όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα κατά τόπους προβλήματα. Οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται κάθε Πέμπτη από συνεργεία με αυξημένο αριθμό υπαλλήλων και ανεξάρτητα από το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας της υπηρεσίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες από το τμήμα της πόλης που περικλείεται μεταξύ των οδών Αναλήψεως και Γιάννη Δήμου, από τον χείμαρρο του Αναύρου έως τον Κραυσίδωνα. Συνεργείο 20 ατόμων «σάρωσε» την περιοχή προχωρώντας σε εργασίες πεζού καθαρισμού σε δρόμους, πάρκα, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα σε άλλες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφονται από την υπηρεσία, ενώ στόχος είναι να επεκταθούν και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες της Διεύθυνσης σε προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να δοθούν λύσεις σε αντίστοιχα προβλήματα.

Στο μεταξύ, την περασμένη Πέμπτη, παράλληλα με την επιχείρηση αυτή, υλοποιήθηκε ολοκληρωμένη παρέμβαση καθαρισμού στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, ενώ ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο ο καθαρισμός και η απομάκρυνση των απορριμμάτων που είχε βγάλει η θάλασσα στην παραλία των Αλυκών.

«Καταβάλουμε συστηματική προσπάθεια, με τη συνεργασία του προσωπικού και παρά τις δυσκολίες που συναντούμε, λόγω της έλλειψης ανθρώπινων και υλικών πόρων, ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο βασικότατο αυτό τομέα δράσης του Δήμου», επανέλαβε σε σχετικές δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου, για να προσθέσει ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει διαρκής συνεργασία των δημοτών με τις υπηρεσίες του Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι καμία προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, χωρίς τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή των δημοτών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, εξάλλου, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των υπόγειων κάδων που πρόσφατα τοποθετήθηκε σε 12 σημεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Η κυρίως εγκατάσταση έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένει η τοποθέτηση της χοάνης από την οποία θα πέφτουν οι σακούλες των απορριμμάτων μέσα στους κάδους. Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει ήδη παραλάβει το ένα από τα δυο οχήματα με ειδικό γάντζο που θα κάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους υπόγειους κάδους, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η διαμόρφωση και οριοθέτηση των σημείων με ζαρντινιέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το