Photo Gallery, Τοπικά

Διακανονισμός στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Βόλου

Έως και τις 8 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να τακτοποιήσουν με διακανονισμό τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δήμο Βόλου. Ο διακανονισμός προβλέπει 24 δόσεις και με κατώτατο ποσό κεφαλαίου τα 100 ευρώ.
Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2012.
Βασική προϋπόθεση είναι το σύνολο των βασικών οφειλών να μην υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τα 75.000 ευρώ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Σε περίπτωση που ορισμένοι δημότες, λόγω οικονομικής αδυναμίας, επιθυμούν να επιμηκύνουν για περισσότερες των 24 δόσεων (μέχρι 60) την εξόφληση των οφειλών τους προς το Δήμο, θα πρέπει να το επισημάνουν με σχετική σημείωση στην αίτηση που θα υποβάλουν προς την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δήμου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αν το ποσό εξοφληθεί εφάπαξ ο οφειλέτης γλιτώνει το 100% των προσαυξήσεων. Από 2-12 δόσεις το 90% των προσαυξήσεων, 13-24 δόσεις το 75%, 25-36 δόσεις το 60%, 37-48 δόσεις το 45% και 49-60 δόσεις το 25% των προσαυξήσεων.

Αν το αίτημα για την υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά σε περισσότερες από 24 δόσεις, θα εξετάζεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας.

Στα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν περιλαμβάνονται:

-Φορολογία εισοδήματος τριών τελευταίων χρόνων, ή τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, οριστική δήλωση ΦΜΥ ή όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και προσωρινές δηλώσεις ΦΜΥ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής-οριστικής και που η προθεσμία υποβολής του έχει λήξει ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, δήλωση ακινήτων Ε9.

-Επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία των δύο τελευταίων ετών.

-Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν καταστροφή αγαθών ή περιουσιακών στοιχείων επιχείρησης ή φυσικού προσώπου.

-Δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν βαριά ασθένεια οφειλέτη ή συγγενών του ή του προσώπου που έχει ευθύνη για την καταβολή.

-Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

-Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν την διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.

Σε περίπτωση που σε κάποιο στάδιο της ρύθμισης, ο οφειλέτης προσέλθει να αποπληρώσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης απαλλαγής από το υπόλοιπο των προσαυξήσεων σε ένα ποσοστό. Εάν πάλι δεν τηρήσει κάποιος τη ρύθμιση χάνει τις προβλεπόμενες ωφέλειες και κινούνται οι διαδικασίες είσπραξης της οφειλής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το