Χωρίς κατηγορία

Διαγωνισμός πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστών

Ορίστηκε η διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή στο ΦΕΚ με αρ. Φύλλου 3467, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκέμβρη. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο, ενώ αρμόδιο όργανο για τη διεξαγωγή του είναι οι εξεταστικές επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται από τέσσερα τελωνειακούς υπαλλήλους και από τρεις εκτελωνιστές.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτώς στα μαθήματα: Τελωνειακή Νομοθεσία, Δασμολογική Νομοθεσία και ΦΠΑ, Νομοθεσία περί Εκτελωνιστών και η εξεταστέα ύλη των ανωτέρω μαθημάτων είναι η εξής:

– Τελωνειακή Νομοθεσία: Κοινοτικός Τελωνειακός Κώδικας, Κανονισμός Εφαρμογής αυτού και Εθνικός Τελωνειακός Kώδικας (Ν. 2960/2001), όπως ισχύουν.

– Δασμολογική Νομοθεσία και ΦΠΑ: Γενικά περί δασμολογίου –

Δασμολογική κατάταξη (Συνδυασμένη Ονοματολογία και Επεξηγηματικές Σημειώσεις αυτής). Δασμολογικές ποσοστώσεις. Ειδικός Προορισμός. Δεσμευτικές Δασμολογικές Πληροφορίες. Φόρος Προστιθέμεvης Αξίας κατά την εισαγωγή και εξαγωγή. Συντελεστές ΦΠΑ.

– Νομοθεσία περί εκτελωνιστών: Ν. 718/1977 «Περί Εκτελωνιστών», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η επίδοση των εξεταζομένων σε κάθε μάθημα βαθμολογείται με βαθμό της βαθμολογικής κλίμακας από μηδέν έως και 20 και ως βαθμολογική βάση ορίζεται ο βαθμός δέκα. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι διαγωνισμοί προκηρύσσονται από τους προϊσταμένους των Τελωνειακών Περιφερειών, ενώ η περίληψη της σχετικής προκήρυξης δημοσιεύεται τουλάχιστον 60 ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το