Photo Gallery, Τοπικά

Διάπλους για την Κιβωτό του Κόσμου

Εθελοντές ξεκινούν αύριο τη από Χαλκιδική με αρχικό προορισμό την Αλόννησο

Με μήνυμα ελπίδας και με στόχο την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου, που φροντίζει και φιλοξενεί 400 περίπου παιδιά, εθελοντές πραγματοποιούν το διάπλου του Βορείου Αιγαίου, ξεκινώντας αύριο από τη Χαλκιδική με προορισμό την Αλόννησο. Η Δημοτική Αρχή Αλοννήσου, μετά από σχετική πρόταση της Κιβωτού του Κόσμου, συμμετέχει στο εγχείρημα στηρίζοντας την όλη προσπάθεια και παρέχοντας φιλοξενία στους εθελοντές, που θα φτάσουν αύριο αρχικά στην Ψαθούρα και την ερχόμενη Κυριακή θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για Σκόπελο, Σκιάθο και Τρίκερι, με κατάληξη την Ερέτρια.

Ξεκινά αύριο, έπειτα από αναβολή μιας εβδομάδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το εγχείρημα «Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου».

Τρεις αθλητές κωπηλασίας, οι κ.κ. Άγ. Χριστοφίδης, Κ. Μανατάκης και Στέφ. Βαρβάλας, ορμώμενοι από τα αισθήματα αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα του, τα παιδιά, και έχοντας ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας, θα διασχίσουν κωπηλατώντας το Βορειοδυτικό Αιγαίο, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για τη στήριξη της Κιβωτού.
Οι τρεις εθελοντές καγιάκερς, από το Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής, θα φτάσουν κωπηλατώντας μόνοι, χωρίς συνοδεία, στο νησάκι Ψαθούρα αύριο Πέμπτη
και θα διανυκτερεύσουν εκεί. Την Παρασκευή θα συνεχίσουν για Κυρα – Παναγιά όπου θα μείνουν το βράδυ και το Σάββατο θα φτάσουν στην Αλόννησο, για να συνεχίσουν την Κυριακή το ταξίδι τους για Σκόπελο, Σκιάθο και Τρίκερι, με κατάληξη την Ερέτρια.

Στην Αλόννησο ήδη βρίσκονται δύο εθελοντές μέλη της ομάδας, που θα συνοδεύουν  τους καγιάκερς για λόγους ασφαλείας από την Ψαθούρα και μετά στο ταξίδι τους. Είναι οι κ.κ. Χρ. Φλεβοτόμος και Ορφ. Καλαφάτης που έφτασαν την περασμένη Κυριακή στο Πατητήρι, μετά ένα περιπετειώδες ταξίδι με τζετ σκι υπό βροχή, από τον  Άγιο Γεώργιο Αιδηψού Εύβοιας.

Στη δράση της ομάδας, που είναι απολύτως εθελοντική, δεν υπάρχουν χορηγοί ή σπόνσορες, ούτε το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος. Όλα τα έξοδα του ταξιδιού βαρύνουν αποκλειστικά τους πέντε εθελοντές.

«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες» επισημαίνει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου κ. Ζαφειρούλα Αναγνώστου «είναι πολύ σημαντικές και εμείς ως Δημοτική Αρχή Αλοννήσου αποδεχτήκαμε αμέσως τη σχετική πρόταση της Κιβωτού του Κόσμου. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε ενεργά την όλη προσπάθεια και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου θα παρέχουμε φιλοξενία στους εθελοντές. Πρόκειται για μια καθαρά κοινωνική δράση και η στήριξή μας ως Δήμος είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Επίκεντρο της όλης προσπάθειας είναι το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, στο χώρο του οποίου θα υλοποιηθεί η δράση, στην οποία συμμετέχουμε και στηρίζουμε για την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου» καταλήγει η κ. Ζαφειρούλα Αναγνώστου.

Η Κιβωτός του Κόσμου
Υπό τη φροντίδα της Κιβωτού βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 400 παιδιά, εκ των οποίων περί τα 50 φιλοξενούνται μόνιμα. Βασική αρχή της Κιβωτού, καθώς και του πατέρα Αντωνίου προσωπικά, είναι τα παιδιά να διαμένουν μαζί με τη μητέρα τους, σε δικό τους σπίτι, το μίσθωμα του οποίου καλύπτει η Κιβωτός. Στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού τα παιδιά σιτίζονται, παρακολουθούν φροντιστήρια για το σχολείο τους, μαθαίνουν γλώσσες και μουσική, και ψυχαγωγούνται. Παράλληλα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η μητέρα του παιδιού δεν διαθέτει καν κοινωνική ασφάλιση. Όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες τόσο σε εθελοντικό, έμψυχο δυναμικό, όσο και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχει ανάγκη για εθελοντές των ακόλουθων ειδικοτήτων:
Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, καθηγητές Μουσικής και Πληροφορικής, παιδίατροι, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές και γυμναστές.
Οι ενδιαφερόμενοι να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια μπορούν να κάνουν κατάθεση στους κάτωθι λογαριασμούς της Κιβωτού, με όνομα δικαιούχου «Κιβωτός του Κόσμου»:
Eurobank: 0026 0178 870100 872073,
ΙΒΑΝ: GR3702 60 178 0000 8701 0087 2073,
SWIFT / BIC: EFGBGRAA (για εξωτερικό).
Τράπεζα Πειραιώς: 5023 – 032595 – 870,
IBAN: GR38 0172 0230 0050 2303 2595 870.
 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το