Photo Gallery, Τοπικά

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Επίσκεψη του Τούρκου εμπορικού ακολούθου

Από την επίσκεψη του Τούρκου εμπορικού ακολούθου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Η ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε το Επιμελητήριο Μαγνησίας με τον εμπορικό ακόλουθο του προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Kemal Sinan Tuzun.

Ο κ. Kemal Sinan Touzoun  επισκέφτηκε το Βόλο και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνη και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το ίδιο το προξενείο για τη διερεύνηση δυνατοτήτων επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και σύσφιγξης σχέσεων των δύο λαών.

Τον εμπορικό ακόλουθο του τουρκικού προξενείου  υποδέχθηκαν στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος Αρ. Μπασδάνης, ο γραμματέας Στ. Πλαστάρας, ο α’ αντιπρόεδρος Θαν. Σταυρίδης,  η επόπτης Οικονομικού κ. Ευ. Καπούλα, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Απ. Αθανασός και ο διευθυντής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Κων. Βούκουτος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης καλωσορίζοντας τον κ. Kemal Sinan Tuzun  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Επιμελητήριο για εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες σε ξένες αγορές, αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψη στη Σμύρνη, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και επισήμανε ότι αποτελεί πρόκληση και για τις δύο χώρες, η συνέχιση των προσπαθειών για την εμπέδωσε ενός κλίματος συνεργασίας στον επιχειρηματικό και εμπορικό τομέα. Αναφέρθηκε επίσης στους τομείς που υπάρχουν οι προοπτικές συνεργασίας όπως ο τουρισμός και το εμπόριο και σημείωσε με νόημα ότι θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε διακρατικό επίπεδο ώστε να υπογραφούν πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ των  δύο χωρών που θα ανοίγουν το δρόμο για σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών.

Από την πλευρά του ο κ.  Kemal Sinan Tuzun,  αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή υπογράμμισε ότι σκοπός της  επίσκεψής  του είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω τις εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις, ενώ επίσης αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου και της Μαγνησίας σημειώνοντας ότι αποτελεί μία περιοχή που είναι προνομιούχα και μπορεί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις.  Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος για την αναλυτική ενημέρωση που είχε για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή στον κλάδο κυρίως του Μετάλλου, αλλά και σε άλλους τομείς μίλησε ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Στ. Πλαστάρας που κάλεσε τον Τούρκο εμπορικό ακόλουθο να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να αναπτυχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου όπως είπε τα οφέλη να είναι κοινά και για τις δύο εθνικές οικονομίες.

Στοίχημα που θα αποβεί προς όφελος και των δύο χωρών χαρακτήρισε στην προσέγγιση αυτή ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Απ. Αθανασός, που χαιρέτησε τη συνάντηση και επισήμανε ότι η Μαγνησία διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να προωθηθούν σημαντικές εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες με στόχο τη στήριξη επενδύσεων σε τομείς που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Α’  αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθ. Σταυρίδης αναφέρθηκε στο στρατηγικό ρόλο του λιμανιού του Βόλου σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου,  που όπως υπογράμμισε, αποτελούν την «πύλη» ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή και με την κατάλληλη αξιοποίηση μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Επισημάνσεις για την ανάγκη που υπάρχει να εμπεδωθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον επιχειρηματικό τομέα έγιναν επίσης από την Ε. Καπούλα, το νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου Βασ. Νιζάμη και το διευθυντή κ. Κων. Βούκουτο.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο τέλος της συνάντησης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στον κ. Kemal Sinan Tuzun.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το