Τοπικά

Δεν πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ – Αναμένουν δραματικές εξελίξεις στους ΟΤΑ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε χθες λόγω έλλειψης απαρτίας, ωστόσο στελέχη της ΠΟΕ – ΟΤΑ ενημέρωσαν τους δημοτικούς υπαλλήλους, για τις δραματικές εξελίξεις που πρέπει να περιμένουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί Παιδικούς Σταθμούς, ΚΕΠ, Καθαριότητα και Πράσινο, ενώ αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου να εντάξει στον κεντρικό Δήμο, το Νομικό Πρόσωπο και την Κοινωφελή Επιχείρηση, ώστε να μην μπορεί κανείς να «κουνήσει» τους εργαζόμενους από τις θέσεις τους.

Ο τίτλος που θα μπορούσε να δοθεί μετά τη χθεσινή συνάντηση, είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου», καθώς με τρόπο έμμεσο, αλλά καθαρό επισημάνθηκε πως εάν δεν γίνουν οι απολύσεις στην ΕΡΤ, τότε η κυβέρνηση θα στραφεί στον εύκολο στόχο που είναι οι ΟΤΑ.

Για πρώτη φορά έλλειψη απαρτίας, με αίτημα να μην πραγματοποιηθεί συνέλευση επικαλέστηκε και η ΠΑΜΕ ΟΤΑ, μιας και δεν έβγαιναν τα «κουκιά» καταψήφισης του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού του προεδρείου, τον οποίο είχε προαναγγείλει.

Στη συνέλευση παρουσιάστηκαν 243 εργαζόμενοι και όχι 285 που απαιτεί το καταστατικό, με αποτέλεσμα να μη γίνει απολογισμός πεπραγμένων, αλλά ενημέρωση για τις εξελίξεις από τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Η νέα Γενική Συνέλευση προγραμματίστηκε για τις 3 Ιουλίου στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ και συγκεκριμένα, ο κ. Σωτ. Σουλούκος, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου, και ο κ. Δημ. Γιαλαμάς, μέλος της διοίκησης. Τόσο ο κ. Σουλούκος, όσο και ο κ. Γιαλαμάς, κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία το Σάββατο 29 Ιουνίου στην Πλ. Καραΐσκάκη στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων θα βάλει πούλμαν για τη μετακίνηση των εργαζομένων, ενώ ο χρόνος και ο τόπος θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας κ. Γ. Μαγιάκος, ενημέρωσε τα μέλη για τις εξελίξεις στο θέμα των διαθεσιμοτήτων και τόνισε ότι προχθές εκδόθηκε το ΦΕΚ για τη μετακίνηση μίας υπαλλήλου, από το δήμο στην αστυνομία. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα υπόλοιπα ΦΕΚ για τους 35 περίπου υπαλλήλους που έχουν μετακινηθεί σε άλλους δημόσιους φορείς όπως το Νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε να κινηθεί ο Σύλλογος δικαστικά εναντίον της Δημοτικής Αρχής για να διεκδικήσει τα χρήματα από το γάλα, που δεν δόθηκε στους εργαζόμενους επί ενάμιση χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος είχε επιρρίψει τις ευθύνες για τη μη διεξαγωγή των διαγωνισμών για τις προμήθειες γάλακτος στο Τμήμα Προμηθειών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το