Τοπικά

Μαγνησία: Ζέστη για μία ακόμη εβδομάδα

ΖΕΣΤΗ

Μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεχιστούν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αγγίζοντας στο Βόλο ακόμη και τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα Πέμπτη 20/6/2013 ο καιρός θα είναι αίθριος. Η υγρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο και θα είναι πιο υψηλή κοντά στη θάλασσα. Η διακύμανση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Μαγνησίας θα έχει ως εξής: Βόλος 22/34οC, Αλμυρός 18/33°C, Σκιάθος 20/30οC, Ζαγορά Πηλίου 17/30°C, Χάνια Πηλίου 16/25οC. Ακόμη θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Οι θερμοκρασίες θα έχουν ως εξής: Βόλος 23/32οC, Αλμυρός 20/34οC, Σκιάθος 20/31οC, Ζαγορά Πηλίου 18/29οC, Χάνια Πηλίου 16/25οC.

Και το Σάββατο στη Μαγνησία ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία στο Βόλο να αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Θεσσαλία μεθαύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές, αυξημένες προς το τέλος της ημέρας, και πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους. Η  θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη (32-34οC).

Επίσης για την Κυριακή 22 Ιουνίου στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η  θερμοκρασία  θα βρίσκεται σε πτώση (31-33οC).

Όπως τονίζεται από μετεωρολογικούς σταθμούς, τη Δευτέρα 24/6, τα φαινόμενα αστάθειας θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές της χώρας, με έμφαση στα κεντρικά τμήματα. Η θερμοκρασία, υποχωρεί λίγο και στην υπόλοιπη χώρα κατά 1-3 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι άνεμοι παραμένουν γενικά ασθενείς.

Η συνέχεια μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι στο ίδιο μοτίβο. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι αυξημένες, σταθεροποιημένες σε τιμές μεταξύ 34-36 βαθμών κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά και θα συνδυάζονται με κάπως υγρό καιρό, που θα αυξάνει την αίσθηση της ζέστης. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στις θάλασσες, ενώ θα εκδηλώνονται καθημερινά φαινόμενα αστάθειας κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Μετά την Τετάρτη 26/6, φαίνεται πως θα έχουμε κάποια επίσκεψη διαταραχής από τα δυτικά, που ενδεχομένως να γενικεύσει κάπως τα φαινόμενα αστάθειας, αλλά προς το παρόν δεν είναι σαφές λόγω του μακρινού προγνωστικού ορίζοντα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το