Τοπικά

Δίωξη συνδικαλιστών από Σκοτινιώτη καταγγέλλει το ΚΚΕ

KKE

Σφοδρή επίθεση κατά του Πάνου Σκοτινιώτη, και συνολικά κατά της δημοτικής Αρχής Βόλου, εξαπέλυσαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και ο Απόστολος Νάνος, επικεφαλής της ΛΑΣ, κατηγορώντας τον ότι διώκει συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΣ – ΟΤΑ, και συγκεκριμένα τους Θ. Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη, ότι χρησιμοποιεί τα μέσα και το προσωπικό του Δήμου Βόλου για τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις και πως μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Τα στελέχη του ΚΚΕ κατήγγειλαν ότι τα δύο μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ διώκονται βάσει σχεδίου από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, με στόχο να περισταλεί και να ανακοπεί η συνδικαλιστική τους δράση, ειδικά μετά την μεγάλη απεργία των 40 ημερών στο τέλος του 2012, στην υπηρεσία Καθαριότητας.

Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που πραγματοποίησε περιοδεία στο Νοσοκομείο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο Βόλου, εκτίμησε ότι πρόκειται για επίθεση της δημοτικής Αρχής ενάντια στους δύο συνδικαλιστές.

«Πρόκειται για οργανωμένο και μελετημένο σχέδιο δράσης από τη δημοτική Αρχή και από τον δήμαρχο Σκοτινιώτη, για στοχοποιημένη και συνεχόμενη συνδικαλιστική δίωξη των δύο συγκεκριμένων συνδικαλιστών. Η επίθεση είναι μεροληπτική. Αφορά μόνο τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ως τέτοια την καταγγέλλουμε στους εργαζομενους στους ΟΤΑ και συνολικότερα στο λαό του Βόλου και τους καλούμε να την καταδικάσουν, να απαιτήσουν να σταματήσει εδώ και τώρα, να υψώσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στην επίθεση του Δημάρχου», ήταν η δήλωσή του.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην μετακίνηση του κ. Τσαλούχα από την υπηρεσία Καθαριότητας της Νέας Ιωνίας, στην Πορταριά. Υποστήριξε ότι πρόκειται για δίωξη “με εμφανέστατο σκοπό να αποκοπεί από τους εργαζόμενους, να μην έχει καμία επαφή, να μην τους ενημερώνει, να χτυπηθεί η συνδικαλιστική του δράση, να μην παρεμβαίνει ως μέλος του ΔΣ εκεί που υπάρχει πρόβλημα”. Παράλληλα, γίνονται συνεχείς κλήσεις σε αναφορά για τους δύο συνδικαλιστές, οι οποίες κατά τον κ. Λαμπρούλη, “στερούνται νομιμότητας”. Επίσης, η μετακίνηση της Εύης Καρυδάκη από το τμήμα Τουριστικής Προβολής στην αντιδημαρχία Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, χαρακτηρίζεται ως δίωξη, καθώς “στα μέχρι τώρα σχέδια η υπηρεσία αυτή είναι από εκείνες που πρόκειται να καταργηθούν”. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι αυτή η μετακίνηση είναι προθάλαμος για να τεθεί η συγκεκριμένη εργαζόμενη σε διαθεσιμότητα και να απολυθεί.

Ο Γ. Λαμπρούλης, χαρακτήρισε δίωξη ακόμη και το γεγονός ότι οι Θ. Τσαλούχας και Εύη Καρυδάκη ίσως θεωρηθούν κατηγορούμενοι από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις προ μηνών κινητοποιήσεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας Ν. Ιωνίας.

«Συνδικαλιστική δίωξη»
Από ην πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Απόστολος Νάνος, τόνισε ότι «η δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος, με νύχια και με δόντια επιχειρούν να παρεμποδίσουν την άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων σε εκείνους τους συνδικαλιστές που δεν συμπαθούν ή πιο σωστά στους συνδικαλιστές που πραγματικά ασκούν συνδικαλιστική δράση και όχι κυβερνητικό και εργοδοτικό εταιρισμό».

Κατηγόρησε δε τον Πάνο Σκοτινιώτη ότι χρησιμοποιεί τα μέσα και το προσωπικό του Δήμου Βόλου για τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις, ενώ τον κατηγόρησε ότι καταστρατηγεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με τη μη χορήγηση γάλακτος εδώ και δύο χρόνια. Όπως ανέφερε, η δίωξη των συνδικαλιστών έγκειται και στην αναφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας, που ενδεχόμενα να υποβάλει μήνυση.

Ο Απ. Νάνος ζήτησε να σταματήσει η στοχευμένη δίωξη ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και αγώνα από εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία για να μπει φρένο στις απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Πρόκειται για οργανωμένο και μελετημένο σχέδιο δράσης από τη Δημοτική Αρχή και από το Δήμαρχο Σκοτινιώτη, πρόκειται για στοχοποιημένη και συνεχόμενη συνδικαλιστική δίωξη των δύο συγκεκριμένων συνδικαλιστών. Η επίθεση είναι μεροληπτική. Αφορά μόνο τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Και ως τέτοια την καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και συνολικότερα στο λαό του Βόλου και τους καλούμε να την καταδικάσουν, να απαιτήσουν να σταματήσει εδώ και τώρα, να υψώσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στην επίθεση του Δημάρχου.
Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο Απόστολος Νάνος, επικεφαλής της ΛΑΣ τόνισε ότι το ΚΚΕ θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο της Αυτοδιοικητικές εκλογές, καλύτερο από το σημερινό, που θα διεκδικήσει το Δήμο Βόλου, αλλά για τον υποψήφιο θα αποφασίσουν τα εκλογικά όργανα του κόμματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το