Photo Gallery, Τοπικά

Δήμος: Νέο αίτημα για την Παιδόπολη

Επιστολή του δημάρχου στο διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας


 

Ζητεί παραχώρηση κτιριακών μονάδων για την αξιοποίησή τους

 

Στο θέμα της παραχώρησης δυο κτιριακών μονάδων στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία, αφού πλέον έχουν προκύψει νέα δεδομένα, επανέρχεται ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, με νέα επιστολή του προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Π. Τομάρα, η οποία κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας και τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία.

Τα νέα δεδομένα αφορούν τη δυνατότητα που παρέχεται πλέον στο Δήμο Βόλου, μετά την πρόσκληση υποβολής προτάσεων σε σχετικό επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για ένταξη και χρηματοδότηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν στα κτίρια της Παιδόπολης, προκειμένου να καταστούν λειτουργικά. Δεδομένης αυτής της δυνατότητας, ο Δήμος Βόλου ζητεί πλέον τη μακροχρόνια και χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση της χρήσης δύο κτιριακών μονάδων στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, για τη φιλοξενία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία.

Η νέα δημοτική αρχή, από τους πρώτους μήνες της θητείας της, προώθησε την υλοποίηση του αιτήματος για  λειτουργία στην πόλη μας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία, θεωρώντας  προσωρινή τη φιλοξενία της στις εγκαταστάσεις του Κε.Σ.Α.Α.Μ. Σταθερή διεκδίκηση ήταν η οριστική εγκατάστασή της σε δύο κτιριακές μονάδες της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, σ’ ένα περιβάλλον, δηλαδή, που κρίνεται ως το πλέον κατάλληλο.

«Ο λόγος που αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε την προσωρινή λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του Κε.Σ.Α.Α.Μ.», τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου στην επιστολή του προς τον κ. Τομάρα, «οφείλεται στο γεγονός ότι για να γίνουν λειτουργικές οι κτιριακές εγκαταστάσεις στην πρώην Παιδόπολη Αγριάς χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις, στις οποίες ο Δήμος Βόλου αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία. Ήδη όμως, μετά την πρόσκληση  για υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ 2007 – 2013, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 79 «Άλλες Κοινωνικές Υποδομές» ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ 7901 «Ανάπτυξη δομών για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης ειδικών κοινωνικών ομάδων», παρέχεται η δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου».

Ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά ότι οι εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, τόσο λόγω της προνομιακής τους θέσης όσο και για ιστορικούς και πολιτισμικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους ολοένα και αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για τη φιλοξενία κοινωνικών δομών, οι οποίες προφανώς και επιβάλλεται  να είναι συμβατές μεταξύ τους.

«Αυτός είναι και ο λόγος που, με προηγούμενο έγγραφό μας, μεταφέραμε την ανησυχία που εκδηλώνεται για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις αυτές για προγράμματα αναγκαία μεν, που όμως μπορεί να μην είναι συμβατά με τις άλλες κοινωφελείς δράσεις που ήδη αναπτύσσονται (Σχολείο Ειδικής Αγωγής Αγριάς, ΕΛΕΠΑΠ), ή πρόκειται στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναπτυχθούν (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία)», αναφέρει χαρακτηριστικά, στην επιστολή του προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπενθυμίζοντας γραπτή δήλωση του ιδίου, σε απαντητική επιστολή του προς το Δήμο Βόλου, ότι υπάρχει δυνατότητα επιπλέον επέκτασης των κοινωφελών δράσεων στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης Αγριάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το