Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Γεωμετρική αύξηση των επωφελουμένων

 

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου
Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου

Αυξάνεται ο αριθμός των επωφελούμενων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Παντσά.

Ο αντιδήμαρχος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσε η κ. Ζέττα Μακρή για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τόνισε ότι ο αριθμός των επωφελούμενων αυξήθηκε το Μάρτιο κατά 120 άτομα.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας και τον ορισμό της Επιτροπής Διαχείρισης του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, η διαχείρισή του, που γίνεται με τρόπο απόλυτα σύμφωνο με τον Κανονισμό Λειτουργίας, είναι απόλυτα διαφανής και κοινωνικά δίκαιος», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Με τον ορισμό αντικειμενικών κριτηρίων (με βασικό το εισοδηματικό), το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πλέον απολύτως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Με τη θέσπιση της ετήσιας κάρτας ωφελούμενου, μάλιστα, ο πολίτης απεγκλωβίζεται οριστικά από τη συνεχή και ενδεχομένως εξαρτητική σχέση με αιρετούς και υπαλλήλους και αποκτά το δικαίωμα στην πρόσβαση ισότιμα με όλα τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας, για όσο χρονικό διάστημα υφίστανται οι προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει αυστηροποίηση των όρων αντίθετα, επειδή πλέον η κάρτα επωφελούμενου χορηγείται με καθαρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και μετά από κοινωνική έρευνα, γραφειοκρατικά εμπόδια του τύπου των οφειλών προς το Δημόσιο, ή τα ασφαλιστικά ταμεία, ή του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος κ.λπ. (που ούτως η άλλως δεν προβλέπονται στον κανονισμό λειτουργίας) επ’ ουδενί λόγω λαμβάνονται υπόψη και προφανώς δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε στο μέλλον, σημείωσε ο κ. Παντσάς.

Όπως δήλωσε, απόδειξη όλων είναι το γεγονός ότι, ήδη το Μάρτιο μήνα ο αριθμός των επωφελούμενων οικογενειών αυξήθηκε στις 400 ανά μήνα (από 280 που ήταν μέχρι το Φεβρουάριο), ενώ στους άμεσους στόχους είναι η αύξηση των ωρών λειτουργίας για τους επωφελούμενους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι στην παρούσα κοινωνική φάση, κατά την οποία η οικονομική κρίση έχει αυξήσει δραματικά τον αριθμό των συνδημοτών μας, που βρίσκονται στην ανάγκη να προστρέξουν στην υποστήριξη του Παντοπωλείου, θεωρούμε χρέος μας να διευρύνουμε ολοένα και περισσότερο την γκάμα των προσφερομένων ειδών και ποσοτήτων, καθώς και να συμπεριλάβουμε ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες συμπολιτών μας, πέρα από κάθε γραφειοκρατική αντίληψη για το ποιος είναι ή ποιος δεν είναι ενδεής. Και αυτό γιατί έχουμε απολύτως σαφή άποψη για το τι σημαίνει κοινωνική παρέμβαση και το πώς το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορεί να γίνει μείζον εργαλείο εξυπηρέτησης αυτού του σκοπού, μόνον όταν λειτουργεί κάτω από διαφανείς συνθήκες και σέβεται την οικογενειακή και ατομική αξιοπρέπεια των επωφελούμενων», κατέληξε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το