Photo Gallery, Τοπικά

Γενική απεργία την Τετάρτη

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν για να σταματήσει η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο Τομέα
Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν για να σταματήσει η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο Τομέα

 

Συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ της 20ής Φεβρουαρίου και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σήμερα διοργανώνεται γενική συνέλευση των διοικήσεων και των αντιπροσώπων των σωματείων – μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, στις 6 μ.μ., με θέματα την 24ωρη απεργία και την ανακοίνωση αποφάσεων συνελεύσεων κατά χώρο εργασίας, για νέες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Εξάλλου το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση μεθαύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστήμιου, ενώ η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σήμερα με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλει το ΕΚΒ είναι:

– «Η υπογραφή και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

– Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης».

Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, για να σταματήσει:

– «Η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει αφενός να μετατραπεί σε μια νέα διαδικασία απαξίωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και αφετέρου να αποτελέσει «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπονται στο μνημόνιο.

– Η συνεχής υπονόμευση των δημοσίων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών. Η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση τη δημόσια Υγεία, υπονομεύει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και κατεδαφίζει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

– Η δραματική μείωση των συντάξεων, η εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που δρομολογείται μέσω νέων οδυνηρών παρεμβάσεων, οι οποίες σχεδιάζονται για την επόμενη διετία.

– Η συνεχής αφαίμαξη των εισοδημάτων. Μετά τις μνημονιακές περικοπές που φθάνουν πλέον στο 50% στο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες πραγματικές μειώσεις εξαιτίας της νέας φορολογικής επιδρομής, αδυνατώντας να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση».

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή σε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστήμιου και αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής για την απεργία στις 20 Φεβρουαρίου: «Εδώ και τώρα να υπογραφτεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κανένας μόνος τους. Κανένας ανυπεράσπιστος. Το δίκιο των εργατών και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που ζει σήμερα στην ανέχεια, να κριθεί στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους. Να δυναμώσει η οργάνωση στους κλάδους, να σημάνει αντεπίθεση. Να δυναμώσει η συζήτηση και οι αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργίας στις 20 του Φλεβάρη σε κάθε τόπο δουλειάς.  Να δώσουμε άμεση, μαζική, εργατική απάντηση συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις που καλούν τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ, στις 20 του Φλεβάρη, στις 10:30, στην πλατεία Πανεπιστήμιου».

Αύριο απεργούν στα ΜΜΕ

Η ΠΟΕΣΥ κηρύσσει για όλη τη χώρα 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, από τις 06:00 π.μ. της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου έως τις 06:00 π.μ. της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2013. Στο πλαίσιο των αιτημάτων και η επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδίκτυου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «απαιτούμε, αγωνιζόμαστε, μεταξύ άλλων, για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας, την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδίκτυου».

Η ΕΛΜΕ

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ μεθαύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου συμμετέχει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας η οποία μεταξύ άλλων αναδεικνύει και τα ζητήματα των κενών εκπαιδευτικών που καταγράφονται στο Νομό και τα οποία ανέρχονται στα 35.

Η ΕΛΜΕ θέλοντας να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τις ελλείψεις καθηγητών θα προχωρήσει την ερχόμενη Παρασκευή σε μια πρωτότυπη κίνηση στις 2 το μεσημέρι στη γέφυρα του Μεταξουργείου, απέναντι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί αναμένεται να τοποθετηθούν 35 ξύλινες κατασκευές με ρούχα, όπου θα κρεμαστούν βιβλία, που θα συμβολίζουν τα 35 κενά εκπαιδευτικών στο Νομό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το