Τοπικά

Βόλος – Σχέδια για το χριστουγεννιάτικο χωριό

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

«Χριστουγεννιάτικο χωριό» προετοιμάζει ο Δήμος σε συνεργασία με ιδιώτη, σε τμήμα της πλατείας Ρήγα Φεραίου, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο χώρος θα μετατραπεί… σε πλατεία Πανεπιστημίου, το αισθητικό αποτέλεσμα της οποίας κρίνεται ως «αχαρακτήριστο», κατά την περίοδο των περασμένων Χριστουγέννων.

Γι’ αυτό σήμερα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα ζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια.

Τις προτάσεις του προς την Επιτροπή κατέθεσε ο αντιδήμαρχος κ. Α. Παντσάς. Ο ίδιος σημειώνει ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία θεματικού χώρου αξιώσεων για τις μέρες των Χριστουγέννων, που θα αποτελέσει ταυτόχρονα πόλο έλξης και για τους εκτός Βόλου επισκέπτες. Ένας χώρος προσεγμένος και αναβαθμισμένος θα τραβήξει κόσμο και θα ζωντανέψει την αγορά.

«Το κομμάτι της πλατείας Ρήγα Φεραίου, στο βόρειο-δυτικό άκρο, στη συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Παπαδιαμάντη, θα πρέπει να μετατραπεί σε γιορτινή καρδιά της πόλης για τις μέρες των εορτών. Για να γίνει αυτό θα πρέπει αυτός που θα πάρει την εντολή για τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου πάρκου να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης μικρών χώρων (καλαίσθητων σπιτιών) στους οποίους να δίνονται διάφορα προϊόντα, ή να χρησιμεύουν για κοινωνικές δράσεις. Προτείνω, επομένως, στην απόφασή σας να δώσετε στον επιχειρηματία που τελικά θα του ανατεθεί το έργο τη δυνατότητα για δωρεάν παραχώρηση χρήσεως σπιτιών για λουκουμάδες, βάφλες, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, ζαχαρωτά, ζεστό κρασί, σοκολάτα, καφέδες, σάντουιτς, κάστανα, σπίτι για συλλογή τροφίμων για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και ένα σπιτάκι σε φιλοζωικές οργανώσεις για την προβολή του έργου υιοθεσίας αδέσποτων.

Τα παραπάνω είναι απαραίτητα στοιχεία ούτως ώστε το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο να αναπτυχθεί σωστά και να φιλοξενεί παιχνίδια και λυόμενες κατασκευές, που θα συγκροτούν την εικόνα ατμοσφαιρικού χωριού και θα είναι ένα πάρκο ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα. Ένα δεύτερο σημείο, δεσμευτικό για τον επιχειρηματία που θα αναλάβει το έργο, είναι και η σκηνική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Ο διάκοσμος θα πρέπει να είναι ποικίλος, το δε υπόλοιπο κομμάτι της πλατείας να διακοσμηθεί με διάφορες κατασκευές, στολίδια και φώτα, πλήρως εναρμονισμένα με την εορταστική θεματική των ημερών» τονίζει ο κ. Παντσάς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το