Photo Gallery, Τοπικά

Βροχερός ο καιρός από την Κυριακή

Βροχερός ο καιρός από την Κυριακή και μετά στη Μαγνησία

Μετά από ένα διήμερο βροχών και σχετικής ψύχρας ο καιρός βελτιώθηκε χθες, βελτίωση ωστόσο που δεν θα κρατήσει πολύ, αφού από την Κυριακή ο καιρός ξαναχαλάει. Στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, το μεσημέρι της Κυριακής, μοιράζονται οι πιθανότητες για βροχερό καιρό και καιρό με συννεφιά χωρίς φαινόμενα.

Οι πιθανότητες για βροχή την ώρα της παρέλασης την Κυριακή, είναι 50%-50%, επισημαίνει ο μετεωρολόγος κ. Θ. Τακούδης, ωστόσο από το απόγευμα της ημέρας εκείνης οι βροχές θα είναι γεγονός στο Βόλο και σε όλη τη Μαγνησία. Μάλιστα ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου τουλάχιστον.

Με βροχερό καιρό θα μας αποχαιρετήσει ο φετινός Οκτώβριος, καθώς δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά θα μας επισκεφθούν από την ερχόμενη Κυριακή. Ο καιρός πάντως μέχρι την Κυριακή θα είναι βελτιωμένος, ύστερα από ένα διήμερο με έντονες βροχοπτώσεις την Τρίτη και την Τετάρτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος βροχής στο Βόλο έφθασε το εν λόγω διήμερο τα 43 χιλιοστά, όταν ολόκληρο τον υπόλοιπο μήνα ήταν 2,5 χιλιοστά…

Η θερμοκρασία σημείωσε πτώση και μάλιστα χθες τα ξημερώματα στα Χάνια το θερμόμετρο έδειξε μόλις 5,6 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα σήμερα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με το θερμόμετρο να δείχνει στα πεδινά της Μαγνησίας από 14 μέχρι 22 βαθμούς, στα νησιά 16-22, στα ημιορεινά 12-18 και στα ορεινά 7-15 βαθμούς.

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία αύριο Σάββατο, φθάνοντας στα πεδινά τους 23 βαθμούς και στα ορεινά τους 16, ενώ θα έχουμε νεφώσεις. Την Κυριακή νωρίς το πρωί αναμένονται ασθενείς βροχές, αλλά κατόπιν θα έχουμε και διαστήματα βελτίωσης την ώρα της παρέλασης. Από νωρίς το απόγευμα όμως αναμένονται βροχές, που θα ενταθούν μάλιστα το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Βροχερός αναμένεται ο καιρός και τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη, με το θερμόμετρο να πέφτει κι άλλο λίγο και οι μέγιστες τιμές του να μην ξεπερνούν τους 20 βαθμούς.

Αυτή η αλλαγή οφείλεται στην πρώτη για το φετινό φθινόπωρο κάθοδο πολικών αερίων μαζών στην Ευρώπη, αρχίζοντας από τη Σκανδιναβία, επεκτεινόμενες σε κεντρικότερες περιοχές της ηπείρου. Η κάθοδος αυτή, που θα φέρει αρκετά χειμωνιάτικο καιρό σε πολλά κεντρικά και ανατολικά τμήματα, θα γίνει αισθητή ακόμη και σε περιοχές των Βαλκανίων, έχοντας σαν αποτέλεσμα να ενταθούν οι οριζόντιες διαφορές στη θερμοκρασία. Αυτό, σε συνδυασμό και με την ακόμη θερμή Μεσόγειο, θα δημιουργήσει μια εκτεταμένη επιφάνεια αστάθειας και φαινομένων στην ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η χώρα μας. Με λίγα λόγια, η είσοδος των πολικών αερίων μαζών στα βόρεια της Ευρώπης, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς δημιουργίας χαμηλών βαρομετρικών στη γειτονιά μας.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου και μετά, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προγνωστικά σενάρια από τα παγκόσμια προγνωστικά συστήματα, αυτό που φαίνεται είναι πως ένα δεύτερο κύμα βροχών θα πλήξει τη χώρα μας από τα δυτικά, συνεπώς η ημέρα αναμένεται βροχερή σε αυτές τις περιοχές της χώρας, ενδεχομένως και σε πολλές ακόμη ηπειρωτικές περιοχές. Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, φαίνεται να έχουμε νέα κακοκαιρία στη χώρα μας, πιθανότατα από τα δυτικά.

Ο κ. Τακούδης επισημαίνει ότι πολλά τμήματα της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης. θα δεχθούν την επόμενη εβδομάδα ακόμη και χιόνια μέχρι και πεδινές περιοχές λόγω των ψυχρών αερίων μαζών που θα τις επισκεφθούν, αλλά οι οποίες δεν θα κατεβούν προς τη χώρα μας. Το ψύχος θα μείνει βορειότερα μέχρι 9-10 Νοεμβρίου, τονίζει ο κ. Τακούδης, οπότε μέχρι τότε δεν θα χρειαστεί να λειτουργήσουμε τη θέρμανση, προσθέτει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το