Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Βουλή: Απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας με 153 κατά, 124 υπέρ και 17 παρών

aporripsi-protasis-momfis-660

Με την δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από την τριήμερη πολιτική αναμέτρηση με την αξιωματική αντιπολίτευση και με την πεποίθηση ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, όπως είπε εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, ολοκληρώθηκε η κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Με μοναδική απώλεια εκείνη της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με μια απουσία (λόγω ασθένειας, σύμφωνα με πληροφορίες) του «γαλάζιου» βουλευτή κ. Ν. Κακλαμάνη, η κυβερνητική πλειοψηφία που συγκροτούν ΝΔ και ΠαΣοΚ έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με 153 ψήφους κατά της πρότασης δυσπιστίας.

Ενισχυμένη, ωστόσο, εμφανίστηκε η αντιπολίτευση καθώς με το «ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε 124 ψήφους, συντάχθηκαν εκτός των ΑΝ.ΕΛΛ., της Χ.Α. και του ΚΚΕ, κάτι που είχαν γνωστοποιήσει από πριν και έξι ανεξάρτητοι βουλευτές: οι κκ. Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστατίδης, Μ. Μπόλαρης, Ν. Σταυρογιάννης, Ι. Κουράκος και Ν. Νικολόπουλος.

Έτσι, η διάταξη του «ναι» ήταν: 71 ΣΥΡΙΖΑ, 18 ΑΝ.ΕΛΛ. 15 Χ.Α., 12 ΚΚΕ, 7 ανεξάρτητοι συν την κυρία Τζάκρη, η οποία μετά την διαγραφή της από το ΠαΣοΚ αναμένεται να προστεθεί στο δυναμικό των ανεξάρτητων.

Από εκεί και πέρα είναι τα 17 «παρών» που καταγράφηκαν από την ΔΗΜΑΡ και τρεις ανεξάρτητους βουλευτές (τους κκ. Αν. Λοβέρδο, Χρ. Αηδόνη και Γ. Κασαπίδη).

Στα «παρών» άλλωστε προσβλέπει η κυβέρνηση, αφού όπως διευκρίνιζε ο κ. Σαμαράς αιτιολογώντας την δήλωσή του περί ενισχυμένης κυβέρνησης από την ψηφοφορία, «υπάρχουν και τα 17 ΄΄παρών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το