Photo Gallery, Πολιτική

Βουλή: Έχουν ξεφύγει τα πράγματα …

 

Άγριος καυγάς μεταξύ Τσώνη-Ροντούλη με χυδαίες εκφράσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς

 

 

 

Νέο επεισόδιο στο Εντευκτήριο της Βουλής μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη με χαρακτηρισμούς για «γομάρια», έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Ροντούλης ένα 24ωρο νωρίτερα αναφερόμενος στην κυβέρνηση. Τελικώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τους χώρισαν.

Αναλυτικά, όταν ο κ. Ροντούλης εμφανίστηκε στο εντευκτήριο, παρέα με τους κ.κ. Παύλο Μαρκάκη και Αγγελο Κολοκοτρώνη, τον περίμενε ο κ. Τσώνης ο οποίος ήταν εξοργισμένος για τα περί «γομαριών»! Αμέσως κατευθύνθηκε προς το μέρος του φωνάζοντας «Εσύ είσαι γομάρι.  Αυτά που λες είναι για σένα.  Εμείς παλεύουμε για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία.  ‘Αντε γ….  Όπου σε βρίσκω θα σε γ….  Θα σε πλακώσω, ακόμα και αν δεν μπορώ θα σε πλακώσω», είναι μόνο μερικά από όσα ακούστηκαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι δύο άνδρες θα είχαν πιαστεί στα χέρια αν δεν επενέβαινε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης που τους είπε  «Σας παρακαλώ κύριοι.  Ηρεμήστε.  Το θέμα είναι θεσμικό και όχι προσωπικό». «Προσωπικό είναι», επέμεινε ο κ. Τσώνης, ενώ ο κ. Ροντούλης ακούστηκε και αυτός να απαντά στα «γαλλικά».  Το επεισόδιο έληξε λίγα λεπτά αργότερα αλλά όλοι περιμένουν μια νέα έκρηξη καθώς το κλίμα στην Βουλή είναι… τεταμένο.

‘Εκκληση να συμβάλουν όλοι σε έναν υψηλό κοινοβουλευτικό διάλογο και να μην επαναληφθούν από βουλευτές φαινόμενα που πυροδοτούν το κοινωνικό κλίμα και ενισχύουν, όπως είπε, την απαξίωση του Κοινοβουλίου και των θεσμών, απηύθυνε ο πρόεδρος του Σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος.

 

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή ήταν οι αναφορές, από το βήμα της Βουλής, του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη κατά μελών της κυβέρνησης, τις οποίες ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «απαράδεκτες ύβρεις, άθλιες, ακραίες και προσβλητικές», αλλά και η παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη με το ψωμί και το γάλα κατά την διάρκεια της ομιλίας της, την οποία επέκρινε κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ».

 

Στην έκκληση του κ. Πετσάλνικου συνηγόρησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποi του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου, με τους δύο τελευταίους να προσθέτουν ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να μην επιδεικνύει απαράδεκτες συμπεριφορές με τα νομοθετήματα που φέρνει στη Βουλή.

 

Ο κ. Πρωτόπαπας έκανε λόγο για «ανταγωνισμό κουτσαβάκηδων» με τους οποίους, όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν θα γίνει συνένοχη».

 

«Τα περί κουτσαβάκηδων να τα πείτε στον κ. Βενιζέλο που κάνει τον κουτσαβάκη στη τρόικα και στο τέλος τα πληρώνει ο ελληνικός λαός» αντέτεινε ο κ. Ροντούλης που συμπλήρωσε ότι οι χαρακτηρισμοί του («γομάρια») δεν αφορούσαν προσωπικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά την κυβερνητική πρακτική.

 

«Παρόμοιες στιγμές δεν βοηθούν τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Το κλίμα όμως στην κοινωνία υπαγορεύεται από την κυβέρνηση. Αν ενταθεί το κλίμα στη κοινωνία δύσκολα να μην μεταφερθεί στη Βουλή, για αυτό πρέπει από όλους να υπάρξει ψυχραιμία» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

 

Το ΚΚΕ σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις Πετσάλνικου: «Οι συστάσεις του προέδρου της Βουλής σε ό, τι αφορά τη βουλευτή του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν το στίχο του Μπρεχτ: Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαί. Το Κοινοβούλιο κρίνεται πρωτίστως από τους βάρβαρους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει η πλειοψηφία του.»

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το