Αθλητισμός

Α’ ΕΠΣΘ: Έδειξαν τα… δόντια τους Πύρασος και Διμήνι

ΕΠΣΘ

Ο περσινός πρωταθλητής Πύρασος και η δευτεραθλήτρια Α.Ε. Διμηνίου έδειξαν ότι και φέτος θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α’ ΕΠΣΘ. Αν και φιλοξενούμενοι στην πρεμιέρα του Σαββατοκύριακου κατάφεραν να επιβληθούν με το ίδιο σκορ, 3-0, του Θησέα και της Ακρόπολης αντίστοιχα. Με εντός έδρας νίκες ξεκίνησαν οι Δήμητρα, Αίας και Δάφνη απέναντι στους Αστέρα, Μαγνησιακό και Πρωτεσίλαο (και τα τρία ματς έληξαν 2-0), ενώ δεν αναδείχθηκε νικητής στις αναμετρήσεις Άρης-Αγία Παρασκευή (0-0), Σαρακηνός-Γ.Σ. Αλμυρού (0-0) και Α.Σ. Αγχίαλος-Σκιάθος (1-1).

 

Αναλυτικά, τα ματς της πρεμιέρας:

 

Θησέας-Πύρασος 0-3

Ο Πύρασος δείχνει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος αποφασισμένος να διατηρήσει τα κεκτημένα. Οι περσινοί πρωταθλητές μπορεί να χρειάστηκαν 75 λεπτά για να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα του γηπεδούχου Θησέα, αλλά από κει και πέρα δεν είχαν πρόβλημα για να φτάσουν στο υπέρ τους 0-3.

Ο Πύρασος «έψαξε» το γκολ από το πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Πλακαρού. Ο Θησέας μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και είχε μία καλή ευκαιρία με τον Κόρδα στο 60’, αλλά από κει και πέρα οι Αγχιαλίτες πήραν ξανά τα «ηνία».

Το 0-1 έγινε με εύστοχο σουτ του Λιάρου στο 75’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Π. Κοντοβάς πέτυχε το 0-2. Ο ίδιος κέρδισε πέναλτι στο 89’ και μάλιστα το εκτέλεσε επιτυχώς, γράφοντας το τελικό 0-3.

ΘΗΣΕΑΣ: Πλακαρός, Καρανικολάου, Καράτσαλος, Μούτος, Λάππας (78′ Θ. Οικονόμου), Κόρδα, Κόρμπας, Βαχαρέλης, Σιώμος (65′ Σ. Οικονόμου), Κοτζαθανάσης, Κατσιώτης (46′ Ρενάτο).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Βαν Ντε Γουίχε, Κυριάκος, Αποστολίδης (46′ Μίλτος), Γ. Κοντοβάς), Βαγγελάκος (60′ Χατζητρακόσιας), Στεφανής, Μπασδάνης, Λιάρος, Δενελάβας (72′ Τανάγιας), Π. Κοντοβάς, Χάνος.

 

 

Ακρόπολη-Α.Ε. Διμηνίου 0-3

Με το «δεξί» ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ η Α.Ε. Διμηνίου, καθώς στο ντέρμπι του πρώην Δήμου Αισωνίας επικράτησε με 3-0 της Ακρόπολης μέσα στο Σέσκλο. Πάντως, η επιτυχία για το συγκρότημα του Στέφανου Ξηροφώτου δεν ήταν τόσο άνετη όπως δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου μετά από εκτέλεση φάουλ του Αναστασίου και προβολή του Μοράλες, ενώ το 0-2 σημειώθηκε στο 56ο λεπτό, πάλι από τον Μοράλες, αλλά αυτή το φορά με κεφαλιά. Το 0-3 διαμορφώθηκε στο 65’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαυρίδη.

Η καλύτερη ευκαιρία της Ακρόπολης καταγράφηκε προς το τέλος της συνάντησης, όταν ο Φώτου απέτυχε να σκοράρει από καλή θέση. Οι γηπεδούχοι εξέφρασαν παράπονα για τον διαιτητή κ. Σκουλά, υποστηρίζοντας ότι «έκλεισε» την ομάδα τους στα καρέ της στον πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, παραδέχθηκαν την ανωτερότητα της Α.Ε. Διμηνίου στην επανάληψη.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Γκούρης, Παπαδόπουλος, Στεργιόπουλος, Σουλιώτης, Μπαντάς, Δ. Φώτου (80’ Πασιάς), Μωραΐτης (46’ Ανατολής), Φ. Φώτου, Πούλιος (53’ Τσουκάλης), Κολυμήτρας, Αξιώτης.

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Μιχαλόπουλος, Ασλάνογλου, Γκέρτσος, Μοράλες (70’ Αχμάτι), Καραλόπουλος, Μαυρίδης, Νούσιας (80’ Φέιζο), Φιλατζικιώτης, Μόσιος (75’ Καρακώστας), Σφάκας, Αναστασίου.

 

 

Σαρακηνός-Γ.Σ. Αλμυρού 0-0

Από ένα βαθμό πήραν Σαρακηνός και Γ.Σ. Αλμυρού μια και έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο του πρώτου. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο α’ μέρος, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν… στροφές στην επανάληψη.

Πάντως, ο Σαρακηνός έχασε την τεράστια ευκαιρία για να πάρει τη νίκη, όταν στο 89’ κέρδισε πέναλτι μετά από προσπάθεια του Κολιαμήτρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δημήτρης Ζιώγας που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Άλλες αξιόλογες φάσεις για τον Σαρακηνό ήταν με τους Ζιώγα, Βαΐτση, Σατελιάν στο α’ ημίχρονο και πάλι με τον Ζιώγα στο 70’. Όσο για τον Γ.Σ. Αλμυρού είχε ως κύριο εκφραστή των επιθετικών του ενεργειών των Τσίπι, που όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις φάσεις που δημιουργήθηκαν στα καρέ των γηπεδούχων, ενώ μία εκτέλεση φάουλ του Νικηφοράκη στο β’ μέρος κατέληξε μόλις άουτ.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κουτσιρίμπας, Ρουκάς, Ζάνης, Τσιγιάννης, Καραπλιάγκος, Δενελάβας, Κολιαμήτρας, Ιωάννου, Ζιώγας, Σατελιάν (72’ Αντωνίου), Βαΐτσης (65’ Ψαρόμπας, 80 λ.τ. Θεοδοσιάδης).

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Φαράντος (70’ Κλουκουτάρας), Τσιάτσιος, Ελευθερίου, Νικηφοράκης, Βούλγαρης, Τσίπι, Μπούσης, Ι. Αραπίτσας, Παναγιώτου (75’ Γκάμπας), Αλ. Αραπίτσας.

 

Δάφνη-Πρωτεσίλαος 2-0

Την πρώτη της επιτυχία στην Α’ τοπική πανηγύρισε η νεοφώτιστη Δάφνη. Το συγκρότημα του Ευθύμη Δαλαμάγκα κέρδισε με 2-0 τον Πρωτεσίλαο στο γήπεδο του Διμηνίου, που φέτος θα είναι η έδρα της ομάδας των Αγίων Αναργύρων.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 10’ είχαν δοκάρι στο 10ο λεπτό με τον Κατσαβριά, αλλά από κει και πέρα η Δάφνη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Στο 54’ ο Ευαγγελός άνοιξε το σκορ με εύστοχο πλασέ και στο 70’ ο Λάιος πέτυχε το δεύτερο γκολ των «πρασίνων» με τον ίδιο τρόπο.

ΔΑΦΝΗ: Αράπης, Κουλάκογλου, Πριτσίνης, Αυλογιάρης, Στρούγγης, Λάιος, Παγουρτζής (85’ λ.τ. Κουτικλιάς), Παπαδόπουλος, Ζαγκαβιέρος (75’ Γιούργας), Πολυμερόπουλος (60’ Τσένα), Ευαγγελός.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Πίτας, Ζούπης, Λεϊμονής, Παπαδόπουλος, Μαλλιαρός (75’ Τσιριγγούλης), Κόρκος, Χασιώτης, Χρ. Παναγιώτου (46’ Β. Σιαμανίκος), Μιχόπουλος, Κατσαβριάς, Ίσκριν (70’ Χρ. Στέκας).

 

Άρης-Αγία Παρασκευή 0-0

Άρης Μελισσατίκων και Αγία Παρασκευή αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο γήπεδο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στον Ξηριά.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν ανέτοιμοι, κάτι που παραδέχθηκε μετά τη λήξη του αγώνα και ο τεχνικός τους Δημήτρης Κόφφας. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν περισσότερες φορές το γκολ (1’ Γάκιας, 5’ και 94’ Κοπάνας, 32’ Φ. Μαλακασιώτης), αλλά χωρίς επιτυχία.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι από το 45’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Φάνη Μαλακασιώτη. Ο νεαρός επιθετικός αντίκρισε δύο κίτρινες φάουλ για ισάριθμα επιθετικά φάουλ, με τους ανθρώπους της Αγίας Παρασκευής να θεωρούν ότι ο διαιτητής κ. Παπαγεωργίου εξάντλησε την  αυστηρότητά του.

ΑΡΗΣ: Γράντας, Τσουκαλάς (75’ Ρούσης), Γκοτσόπουλος, Φασούλας, Καραγγέλης, Τσιαντής, Τσίρος, Κεμάλι (65’ Βούλγαρης), Στραβέλας, Ακτσιαλής, Ζάγκας.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σύψας, Χασιώτης, Αγραφιώτης, Παντελόγλου, Σιγάλας, Ζάχαρης, Κοπάνας (88’ Μουλιός), Οικονόμου, Γάκιας (84’ Βούκουτος), Φ. Μαλακασιώτης, Καμπέρης (83’ Μαγκασιανός).

 

Δήμητρα-Αστέρας 2-0

Με επιτυχία υπερασπίστηκε την έδρα της η Δήμητρα, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Ριζομύλου. Μετά από ένα άκαρπο πρώτο μέρος, όπου η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν το δοκάρι του Π. Κόκκα (30’) σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανώτεροι στην επανάληψη και έτσι έφτασαν στη νίκη.

Το 1-0 έγινε στο 73’ μετά από φάουλ του Κρανά και κεφαλιά του Ξηρομερήσιου, ενώ το δεύτερο τέρμα σημειώθηκε στο 84’ με σουτ μέσα από την περιοχή του Αράπη.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Γκιούρκης, Κυρ. Παυλίδης, Ξηρομερήσιος (74’ Ραμαντάνης), Τσόγκας, Γκαρνίδης, Σταματίου (65’ λ.τρ. Αράπης), Κρανάς, Θωμαΐδης, Τιμπλαλέξης, Βούλγαρης, Χατζηγεωργίου (53’ Επίσκοπος).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαγιαννόπουλος, Ακριβούσης, Σ. Κόκκας, Λουφόπουλος, Σεσκλιώτης, Ε. Παπαγιαννόπουλος, Μπερτζέμης, Καψιώτης (75’ Δημόπουλος), Ματθαίου (65’ Μπούρντα), Π. Κόκκας, Αργύρης (60’ Γιώργης).

 

Αίας-Μαγνησιακός 2-0

Εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του στην επανάληψη ο Αίας Σούρπης επιβλήθηκε με 2-0 του Μαγνησιακού. Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή με τον Καλοδήμο, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Σοροβόλα και Νιαώτη. Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν χωρίς γκολ, αλλά στο 44’ ο Καλοδήμος με κάθετη πάσα έβγαλε τον Παπαδόπουλο τετ α τετ με τον Παρκιώτη και ο επιθετικός του Αίαντα έγραψε το 1-0.

Ο Παπαδόπουλος πέτυχε και το 2-0 στο 65’, μετά από ασίστ του Κωστούλα και από κει και πέρα οι παίκτες του Λουκά Κατσιαμπέκη κυριάρχησαν και θα μπορούσαν να σκοράρουν και άλλες φορές. Στις καλύτερες τους φάσεις πρωταγωνιστές ήταν οι:  Καλοδήμος, Παπαδόπουλος και Κοντογεωργάκης.

ΑΙΑΣ: Θεοδωρίδης, Μπούρας, Γρούνας, Βέργας, Μπαράκου, Χαλάτσης (46’ Κοντούλης), Κοντογεωργάκης, Κωστούλας, Καλοδήμος (88’ Κορέτα), Σπανός (70’ Νικηφοράκης), Παπαδόπουλος.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Παρκιώτης, Κόλα, Παπαϊωάννου, Κανταρτζής, Καραλής, Τσιάνος (80’ Μωυσίδης), Μπαρμπούτας (60’ Πέτρου), Σοροβόλας, Νιαώτης, Καρακίτσιος (46’ Αντωνόπουλος).

 

Αγχίαλος-Σκιάθος 1-1

Από ένα βαθμό πήραν Αγχίαλος και Σκιάθος μετά το μεταξύ τους 1-1. Το συγκεκριμένο είναι ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας για τους γηπεδούχους, μια και ήταν το πρώτο τους στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ από τότε που μετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ένωσης.

Οι φιλοξενούμενοι, αφού έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Πρίφτι στο 36’, κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ έξι λεπτά αργότερα με τον Ντερβίσι. Όμως οι παίκτες του Γιώργου Πλατανιά είχαν την απάντηση στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 70’, δηλαδή στο σημείο που ο Τσαρδακάς έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με προβολή.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Καραγιώργος, Φ. Κίτσος (91′ Βέτσικας), Μαυρόπουλος, Μιδιάτης, Γκόλιας, Γκινίδης, Ζητούδης, Κ. Κίτσος, Τσαρδακάς, Σγατζής (50′ Φούκης), Τσιανάκας (50′ Δανόπουλος).

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Πρίφτι, Γκάγκας, Καμπουρέλης, Γκίνης, Μουντζούρης, Σκέμπι (81′ Μανωλιός), Τσάγγαρης (76′ Τελιάδης), Αποστολίδης, Ντερβίσι, Λέτσιος (85′ Σαρρής).

 

Η βαθμολογία

(1η αγωνιστική)

1. Α.Ε. Διμηνίου 3-0 3

2. Πύρασος 3-0 3

3. Αίας 2-0 3

4. Δάφνη 2-0 3

5. Δήμητρα 2-0 3

6. Αγχίαλος 1-1 1

7. Σκιάθος 1-1 1

8. Αγία Παρασκευή 0-0 1

9. Άρης 0-0 1

10. Γ.Σ. Αλμυρού 0-0 1

11. Σαρακηνός 0-0 1

12. Αστέρας 0-2 0

13. Μαγνησιακός 0-2 0

14. Πρωτεσίλαος 0-2 0

15. Ακρόπολη 0-3 0

16. Θησέας 0-3 0

 

Η επόμενη αγωνιστική

Ακρόπολη-Σαρακηνός

Γ.Σ. Αλμυρού-Αγχίαλος

Α.Ε. Διμηνίου-Αίας Σ.

Σκιάθος-Άρης

Μαγνησιακός-Θησέας

Αγία Παρασκευή-Δάφνη

Πύρασος-Αστέρας

Πρωτεσίλαος-Δήμητρα

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το