Αθλητισμός

Έμεινε στο 0-0 ο Ρήγας στην πρεμιέρα κόντρα στον ΑΟΚ

ΡΗΓΑΣ

Το άγχος της πρεμιέρας και η αστοχία των ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση του αντίπαλου τερματοφύλακα, αποτελούν τις αιτίες που ο Ρήγας Φεραίος παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στον Α.Ο. Καρδίτσας, στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής. Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στο α’ μέρος και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, διάστημα που είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και ρυθμό στο παιχνίδι τους. Όμως τους έλειψε το γκολ και αυτό το «πλήρωσαν» με την απώλεια δύο βαθμών.

 Αν κάποια ομάδα δικαιούταν τη νίκη χθες το απόγευμα στο Βελεστίνο ήταν ο Ρήγας Φεραίος μια και για αρκετή ώρα ήταν ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Όμως ο Α.Ο. Καρδίτσας κατάφερε να βγει αλώβητος από το διάστημα αυτό και τελικά να αποσπάσει την ισοπαλία με 0-0.

Με το σύνηθες 4-3-3 παρέταξε τους «κυανόλευκους» ο Λάκης Μπακάλης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσουμπέκος. Στα άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Χατζηαθανασίου (δεξιά) και Σπαθής (αριστερά), ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο το συνέθεσαν οι Κόκκας και Βουραζέρης. Ο Χατζής ήταν το αμυντικό χαφ, με τους Σ. Μπακάλη και Ζατσάι να αγωνίζονται μπροστά του το κέντρο. Όσο για τη γραμμή κρούσης, ο Κουβελάς επιχειρούσε από τα δεξιά, ο Γκίκα είχε τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά και ο Μπίκας ξεκίνησε στην κορυφή.

Μετά από το… αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, ο Ρήγας ανέβασε στροφές και έκλεισε τους Καρδιτσιώτες στα καρέ τους επιδιώκοντας το γκολ με θα έδιωχνε το άγχος. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 19’ όταν σε σέντρα-σουτ του Κουβελά ο τερματοφύλακας Τάτσιος έδιωξε με γροθιές προ του Ζατσάι. Ο τελευταίος έκανε μία ωραία προσπάθεια στο 25’ και πάσαρε στον Κουβελά, που από τα δεξιά σούταρε για να αποκρούσει δύσκολα ο Τάτσιος. Ένα λεπτό αργότερα, ο γκολκίπερ του ΑΟΚ κατάφερε στα όρια της περιοχής να ανακόψει τον Χατζή, προτού ο παίκτης του Ρήγα γίνει απειλητικός.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τον Τάτσιο να επεμβαίνει πάλι στο 32’ «νικώντας» στον αέρα τον Χατζή, μετά τη σέντρα του Κουβελά. Στο 33’ ο Μπίκας έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Ο ΑΟΚ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 34’. Ευνοημένος από κάποιες κόντρες ο Τζοβάρας εξουδετέρωσε την αντίσταση του Τσουμπέκου και πλάσαρε, αλλά ο Βουραζέρης με ψύχραιμο τρόπο παραχώρησε κόρνερ. Επίσης, ένα σουτ του Μεσιακάρη στο 36’ δεν βρήκε στόχο.

Στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους ο Ρήγας έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 40’ ο Κουβελάς έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 43’ ο Χατζής εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπίκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κόκκας με νέα κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάνω από το δοκάρι. Επίσης, στο 45’ ο Κουβελάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Τάτσιο και σούταρε πάνω του.

Οι Βελεστινιώτες μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη. Μόλις στην  πρώτη τους επίθεση (46’) ο Κουβελάς επιχείρησε το σουτ και είδε τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 52’ ο Ζατσάι έβγαλε τον Μπίκα τετ α τετ με τον Τάτσιο, που κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ.

Από κει και πέρα η απόδοση του Ρήγα άρχισε να πέφτει. Οι ποδοσφαιριστές του προσπαθούσαν να αναπτυχθούν με ανορθόδοξο τρόπο. Τους έλειψε το καθαρό μυαλό και έτσι με ευκολία «πουλούσαν» τη μπάλα στο χώρο του κέντρου δίνοντας τις προϋποθέσεις στον ΑΟΚ να βγαίνει στην κόντρα. Βέβαια, η εστία του Τσουμπέκου δεν απειλήθηκε, αν εξαιρεθεί η φάση του 81ου λεπτού, όπου ο τερματοφύλακας του Ρήγα απέκρουσε το σουτ του Κανιούρα, Όμως και η ομάδα του Βελεστίνου δεν κατάφερε να κάνει άλλη ευκαιρία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπακάλης προσπάθησε να δώσει …ζωντάνια στην ομάδα και έτσι από το 60’ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Ο νεοεισελθών Τσουκάλης έπαιξε δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης με τον Κουβελά, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Χατζής και Ζατσάι ήταν στον άξονα, ο Μπίκας στη δεξιά πτέρυγα και ο Γκίκα στην αριστερή. Ωστόσο, η λειτουργία του Ρήγα παρέμεινε προβληματική και στο τελευταίο δεκάλεπτο το σύστημα έγινε ξανά 4-3-3 με επιθετικούς τους Κουβελά (δεξιά), Μιχολίτση (αριστερά) και Τσουκάλη (κορυφή). Εκείνο που δεν άλλαξε ήταν τα δεδομένα του αγώνα με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής ήταν ο κ. Ψυχούλας της ΕΠΣ Εύβοιας που «κιτρίνισε» τους Μπίκα (Ρήγας)-Κεφαλά, Τριανταφύλλου, Κανιούρα, Κωνσταντινίδη (ΑΟΚ). Βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Μητρολιός και Φίλιος από την ίδια Ένωση.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Κόκκας, Σ. Μπακάλης (60’ Τσουκάλης), Χατζής, Κουβελάς, Μπίκας (78’ Τριχόπουλος), Ζατσάι, Γκίκα (72’ Μιχολίτσης).

Α.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Τάτσιος, Θυμιόπουλος, Κούρκουλας, Κωνσταντινίδης, Κεφαλάς, Τσέλιος, Κανιούρας (90’ Δ. Νάκου), Τριανταφύλλου, Τζοβάρας (86’ Βασιλόπουλος), Μεσιακάρης, Παπαευαγγέλου (56’ Χ. Νάκου)

 

Δήλωσαν μετά το… 90’

Το άγχος της πρεμιέρας ήταν ο κύριος λόγος της αναποτελεσματικότητας στην επίθεση του Ρήγα σύμφωνα με τον προπονητή του Ρήγα Λάκη Μπακάλη, που δήλωσε στη «ΘτΔ»: «Δυστυχώς, το άγχος της πρεμιέρας βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών μου στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα. Μέχρι τότε είχαμε καλή απόδοση με πολλές ευκαιρίες. Όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αφού πέσαμε και σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα.

Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα μας πεισμώσει για τη συνέχεια. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών και αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Άλεξ Ζατσάι: «Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια. Αξίζαμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό μας αφήνει μία πικρία γιατί χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο. Αν πετυχαίναμε έστω ένα γκολ το παιχνίδια θα έπαιρνε διαφορετική τροπή. Πήραμε ένα βαθμό και από εδώ και πέρα κοιτάμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ακολουθεί ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς όπου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

 

Ελάχιστα γκολ

στην 1η αγωνιστική

Μόνο επτά γκολ σημειώθηκαν στη χθεσινή πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Τρίκαλα-Νάουσα 1-0
Μαχητής Τερψ.-Χαλκίδα 2-1
Αχιλλέας Δομ.-Δωτιέας 1-0
Αχιλλέας Νεοκ.-Λαμία 0-1
Πυργετός-Μακροχώρι 0-1
Ρήγας-Α.Ο. Καρδίτσας 0-0
Λευκάδια-Κύμη 0-0
Ρεπό: Αμπελωνιακός

 

Η βαθμολογία

(1η αγωνιστική)

1. Μαχητής 2-1 3

2. Λαμία 1-0 3

3. Τρίκαλα 1-0 3

4. Αχιλλέας Δομ. 1-0 3

5. Μακροχώρι 1-0 3

6. Ρήγας 0-0 1

7. Α.Ο. Καρδίτσας 0-0 1

8. Λευκάδια 0-0 1

9. Κύμη 0-0 1

10. Χαλκίδα 1-2 0

11. Αχιλλέας Νεοκ. 0-1 0

12. Δωτιέας 0-1 0

13. Νάουσα 0-1 0

14. Πυργετός 0-1 0

15. Αμπελωνιακός – –

* Ο Αμπελωνιακός έκανε το ρεπό του

 

Η επόμενη αγωνιστική

(Κυριακή 29/9)

Αμπελωνιακός-Τρίκαλα
Νάουσα-Μαχητής Τερψ.
Χαλκίδα-Αχιλλέας Νεοκ.
Δωτιέας-Πυργετός
Λαμία-Ρήγας

Μακροχώρι-Κύμη
Α.Ο. Καρδίτσας-Λευκάδια
Ρεπό: Αχιλλέας Δομ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το