Photo Gallery, Τοπικά

Αυτοκίνητα με πλαστές πινακίδες

Εντοπίστηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου
Εντοπίστηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου

«Πενία τέχνας κατεργάζεται», λέει η λαϊκή ρήση και φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση ενός ιδιοκτήτη ΙΧ στη Νέα Ιωνία, ο οποίος ενώ είχε παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίες του ΙΧ του στη ΔΟΥ τον περασμένο Δεκέμβριο, χθες διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο, ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε κανονικά με πλαστές πινακίδες και τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας. Στη Ν. Ιωνία, επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Χαρ. Τσαμπάζη, «έχει διαπιστωθεί ότι κυκλοφορούν τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας για να αποφεύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους και τις βεβαιώσεις παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία». Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων.

Η υπόθεση με το ΙΧ στη Νέα Ιωνία ήρθε χθες στο προσκήνιο, μετά από καταγγελία δημοτών, οι οποίοι ενημέρωσαν τον αντιδήμαρχο κ. Χαρ. Τσαμπάζη ότι παρεμποδίζει την κυκλοφορία έχοντας σταθμεύσει παράνομα. Ο αντιδήμαρχος μετέβη στο σημείο και μετά από έλεγχο που έκανε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του, στις 21 Δεκεμβρίου 2012, κατέθεσε στη ΔΟΥ της Νέας Ιωνίας τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, χωρίς μέχρι και χθες να έχει προσέλθει εκ νέου για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και να τις πάρει πίσω. Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμπάζης «το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κυκλοφορεί παράνομα με πλαστές προφανώς πινακίδες και με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας.

Έχει κάνει πιστό αντίγραφο της πινακίδας, την τοποθέτησε στο αυτοκίνητο και κυκλοφορεί παράνομα. Πρόκειται για κλασική περίπτωση φοροδιαφυγής», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι μετά τα προαναφερόμενα θα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες «προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίσταται παράβαση βάσει της κείμενης Νομοθεσίας και στη συνέχεια θα ειδοποιηθεί η Τροχαία, για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Μάλιστα οι έρευνες θα συνεχιστούν για να διαπιστωθούν αν υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες για να διαπιστώσουμε κατά πόσο υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις».

 Χωρίς πινακίδες

Από ελέγχους που έγιναν στη Νέα Ιωνία, όπως ανέφερε ο κ. Τσαμπάζης, έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις με ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε να αποφεύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους και τη βεβαίωση τυχόν παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία».

«Αυτό το φαινόμενο τείνει να γίνει μάστιγα στη Ν. Ιωνία. Αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας κυκλοφορούν και στο Βόλο. Για τις περιπτώσεις αυτές θα γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου» τόνισε ο κ. Τσαμπάζης.

Απομάκρυνση εγκαταλειμμένων ΙΧ

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου επιχείρηση απομάκρυνση εγκαταλειμμένων ΙΧ. Ήδη έχουν επικολληθεί στα παρμπρίζ τεσσάρων εγκαταλειμμένων ΙΧ σε κοινόχρηστους χώρους της Νέας Ιωνίας σχετικά ειδοποιητήρια προς ενημέρωση των ιδιοκτητών τους, για να τα απομακρύνουν οι ίδιοι.

«Εκείνο που διαπιστώσαμε, είναι ότι αντί να απομακρυνθούν τα ΙΧ, έχουν ξεκολληθεί τα ειδικά ειδοποιητήρια» επισήμανε ο κ. Τσαμπάζης.

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει φωτογραφίσει τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και μετά από 40 ημέρες, σε συνεργασία με εργολάβο, θα τα απομακρύνει και θα τα μεταφέρει για ανακύκλωση.

Ο ιδιώτης έχει την υποχρέωση να μεταφέρει το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο σε ιδιωτικό του χώρο και να τα απομακρύνει από τους κοινόχρηστους χώρους. Για το λόγο αυτό, γίνεται η προειδοποίηση με το αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο. Αν μετά την παρέλευση 40 ημερών, ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει στην απομάκρυνση του ΙΧ, ο Δήμος, σε συνεργασία με ιδιώτη εργολάβο, αναλαμβάνει να τα απομακρύνει και να τα προωθήσει για ανακύκλωση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το