Photo Gallery, Τοπικά

Αποχωρεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ

Από την εκδήλωση κοπής πίτας τού ΤΕΕ Μαγνησίας

Τελευταία εκδήλωση κοπής πίτας ως πρόεδρος ήταν η προχθεσινή για τον πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, όπως το ανήγγειλε ο ίδιος, που μάλλον «βάζει πλώρη» για άλλες δημόσιες θέσεις. Μιλώντας για τα πεπραγμένα του τοπικού Τεχνικού Επιμελητηρίου τη χρονιά που έφυγε, αλλά και για τα προβλήματα των μηχανικών ο κ. Σ. Αναγνώστου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η νέα χρονιά που ανέτειλε, εκτός από απογοητευμένους και οργισμένους, μάς βρήκε όλους προβληματισμένους και αυτό από μόνο του, το θεωρώ θετικό γεγονός, που μπορεί να μας δώσει κάποια ελπίδα, για να δούμε χαραμάδα φωτός στο σκοτεινό τούνελ, που έχουμε εισέλθει. Πριν από κάποια χρόνια ονειρευόμασταν το 2013 ως έτος που θα άλλαζε τις τύχες της περιοχής μας, λόγω της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων. Μια χρονιά ορόσημο για τη ιστορία μας. Πόσο, όμως, διαφορετικά εξελίχθηκαν τα πράγματα, αφού εκτός από τους Αγώνες που ματαιώθηκαν, δεν έχει δρομολογηθεί ούτε ένα αντισταθμιστικό έργο, όπως μας είχε υποσχεθεί ο ανεκδιήγητος τότε υπουργός κ. Γερουλάνος».

Και πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας: «Η απόρριψη συλλήβδην όλων των επενδύσεων μου δημιουργεί τη σκέψη, ότι κάποιοι έχουν ταυτίσει την ανάπτυξη με προσλήψεις στο Δημόσιο. Η ελληνική οικονομία, ιδίως τις τελευταίες δεκαετίες, ήταν κρατικοδίαιτη και τελείως κλειστή, με τη δικαιολογία ότι έτσι προστατεύονται οι θέσεις εργασίας. Η δυτικοευρωπαϊκή εμπειρία, όμως, έδειξε ότι ανοιχτή οικονομία και κοινωνικό κράτος δεν είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Ας πάψουμε λοιπόν να κάνουμε μάχες οπισθοφυλακής, προστατεύοντας τα προνόμια των βολεμένων στο σάπιο οικονομικό μας σύστημα και ας νοιαστούμε για τις στρατιές των ανέργων.

Κάποιοι κάθε μεταρρύθμιση την καταγγέλλουν περιβάλλοντας τη με σενάρια συνομωσίας. Είναι σίγουρο, όμως, ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις ούτε από την κρίση θα βγούμε και η ανεργία θα διογκώνεται».

«Περιμέναμε πάντα κάποιον άλλον να μας λύσει τα προβλήματα και πάντα κάποιοι άλλοι να φταίνε και ποτέ εμείς. Το κράτος ήταν καλό όταν το πελατειακό σύστημα δούλευε για μας και χείριστο όταν δεν δούλευε. Υπάρχουν αναμφίβολα ευθύνες στους ηγέτες της πολιτείας μας, αλλά δεν είναι άμοιροι ευθυνών και μεγάλη μάζα τού λαού. Έτσι έχουμε νομούς με υπέρογκα ποσοστά τυφλών, κουφών και χιλιάδες συντάξεις για πεθαμένους και πολλά άλλα παραβατικά φαινόμενα. Απόδειξη ότι η κοινωνία μας νοσεί. «Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε. Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του», όπως λέει και ο Τολστόι.

Αλλαγές υπήρχαν και πριν την κρίση, αλλά με ένα κατρακύλισμα ευκολίας, χάσαμε αξίες και ιδανικά και τώρα καλούμαστε να ακολουθήσουμε τον ανηφορικό δρόμο της επανάκτησής τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Και κατέληξε ο κ. Αναγνώστου: «Ακόμη και η κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας που έπληξε βάναυσα τον κλάδο μας, μπορεί να μας οδηγήσει στη αποφυγή της μαζικής παραγωγής τριτοκοσμικών πολυκατοικιών που υποβίβασαν αισθητικά τις άλλοτε πανέμορφες ελληνικές πόλεις. Ως λαός είμαστε πρώτοι στην κριτική και τελευταίοι στη αυτοκριτική. Οι κρίσεις, αν αξιοποιούνται, αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες αυτογνωσίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καλτσογιάννηης, οι βουλευτές κ.κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς, ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, που ευλόγησε και την βασιλόπιτα, οι δήμαρχοι Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου και Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου, η γενική γραμματέας Ισότητας κ. Ζέττα Μακρή, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος μηχανικών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το