Αθλητισμός

Ολυμπιακός Β. να τον …πιεις στο ποτήρι

 

Με εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά, τότε που η ομάδα διέπρεπε στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, ο Ολυμπιακός έκανε …περίπατο στο παιχνίδι με τον Πιερικό, επικρατώντας με 4-1 στο Πανθεσσαλικό. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο – διάστημα στο οποίο σημείωσαν τα τρία από τα τέσσερα τέρματα – ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια και αν δεν κρατούσαν δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, ρίχνοντας τον ρυθμό τους, εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο».

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πλέον επίπεδο, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μαζί με αυτούς που παρέμειναν στην ομάδα, συνθέτουν ένα σύνολο πολύ δυνατό και ικανό να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός στα τρία τελευταία παιχνίδια, από τότε δηλαδή που έχουν αρχίσει να παίζουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, έχει αξιοποιήσει απόλυτα τον παράγοντα έδρα, σημειώνοντας εννέα γκολ (στα προηγούμενα 15 παιχνίδια είχε πετύχει 10 τέρματα), αποσπώντας εννέα βαθμούς, παίζοντας παράλληλα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.

Στο χθεσινό παιχνίδι η άμυνα του Πιερικού πέρασε «εφιαλτικές» στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού επιτίθονταν κατά κύματα, με τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι εμφανής. Τουλάχιστον μία κλάση ανώτερος ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος διέσυρε την ομάδα της Κατερίνης, αν αναλογιστούμε πως ο Πιερικός δεν είχε δεχθεί γκολ στα τρία προηγούμενα ματς που είχε δώσει, σημειώνοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία (τέρματα 5-0).

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-4-2 και με δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, καθώς δεν αγωνίστηκαν ο τιμωρημένος Γενγκά και ο τραυματίας Μπολάτι (στις θέσεις τους έπαιξαν οι Ανιέτε και Ολίσε αντίστοιχα).

Ο Γκίτκος υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ το Πετκάκης αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας. Ο Κατσιαρός κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Γόγολος και Κωστούλας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Πινδώνης και Ολίσε ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Μπρέσκα (δεξιά) και Ανιέτε (αριστερά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ογκουνσότο και Σολάκης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, πίεσε ασφυκτικά την άμυνα του Πιερικού, πέτυχε τρία γκολ και έχασε άλλες εννέα ευκαιρίες για να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, αναπτύσσονταν από τα άκρα με τους Ανιέτε και Μπρέσκα, οι οποίοι είχαν μεγάλα κέφια, «τρυπώντας» πολλές φορές την άμυνα του Πιερικού, ενώ οι Σολάκης και Ογκουνσότο ταλαιπώρησαν τους κεντρικούς αμυντικούς των φιλοξενουμένων.

Ο Ολυμπιακός πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, ενθουσιάζοντας τους φιλάθλους, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών», κατακλύζοντας το Πανθεσσαλικό.

Όλη η ομάδα λειτουργούσε αρμονικά και δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως οι παίκτες του Πιερικού τα είχαν χαμένα. Στο να παίξει ο Ολυμπιακός ελεύθερο ποδόσφαιρο και χωρίς άγχος, συνετέλεσε και το πρώτο γκολ των «ερυθρολεύκων» το οποίο ήρθε με το …καλησπέρα στο παιχνίδι. Μόλις στο 4’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Φαμπίνιο στη σέντρα που επιχείρησε ο Πετκάκης και ο Ανιέτε στο επόμενο λεπτό ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» ανοίγοντας το σκορ.

Το γκολ έδωσε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού και έχοντας ξέφρενο ρυθμό, δημιουργούσαν και έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο

8’ ο Γόγολος με «τακουνάκι» μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπατολίκα.

Στο 12’ σε σουτ Ανιέτε με κατεύθυνση προς την εστία, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Πιερικού και κατέληξε κόρνερ. Νέο σουτ του Ογκουνσότο στο 16’ μπλόκαρε ο Παπατολίκας.

Εξαιρετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» στο 22’. Ο Ανιέτε με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μπρέσκα στην επίθεση, αυτός γύρισε στον Σολάκη, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Παπατολίκα να αποκρούει σωτήρια.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 24’. Ο Μπρέσκα έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σολάκη να μην προλαβαίνει την μπάλα στην προβολή που επιχείρησε.

Για να φτάσουμε στο 29’ όπου ο Ανιέτε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Παπατολίκα, γράφοντας μέσα σε πανηγυρισμούς το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού να σπρώχνουν την ομάδα, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη συνέχισαν να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και δεν άργησαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Νωρίτερα, ωστόσο, έχασαν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Την πρώτη στο 31’ όταν μετά από σέντρα του Μπρέσκα, ο Ογκουνσότο στόπαρε τη μπάλα με το στήθος, έπιασε το σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πιερικού. Την δεύτερη στο 36’ όταν μετά από πάσα και πάλι του Μπρέσκα, ο Σολάκης γύρισε το σώμα του, σούταρε, για να μπλοκάρει τη μπάλα ο τερματοφύλακας του Πιερικού.

Το 3-0 ήρθε τελικά στο 39’. Ο Ανιέτε έβγαλε τη σέντρα, ο Πετκάκης έγινε κάτοχος της μπάλας και με διπλή προσπάθεια και γυριστή κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Ο Πιερικός, στην πρώτη ουσιαστικά επιθετική προσπάθεια που δημιούργησε στο παιχνίδι κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 3-1. Το χρονόμετρο του ηλεκτρονικού πίνακα του Πανθεσσαλικού σημάδευε το 42ο λεπτό, όταν ο Ελευθεριάδης από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο ξεμαρκάριστος Ντάνι με κεφαλιά νίκησε τον Γκίτκο, γράφοντας το 3-1. Οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού αδράνησαν, έχασαν τον Ντάνι και το βολιώτικο συγκρότημα δέχθηκε το γκολ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός δημιούργησε και έχασε άλλες τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 43’ ο Παπατολίκας πρόλαβε την τελευταία στιγμή και μπλόκαρε τη μπάλα, προ του Ογκουνσότο, μετά από ωραία μπαλιά του Ανιέτε.

Στο επόμενο λεπτό ο Ανιέτε επιχείρησε το σουτ με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 45’ το σουτ του Μπρέσκα μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Παπατολίκας.

Κράτησε δυνάμεις

στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, έριξε τον ρυθμό του και κράτησε δυνάμεις, εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν, ωστόσο, άλλο ένα όμορφο γκολ με τον Ογκουνσότο στο 60’, ενώ ο Σάββας Παντελίδης έριξε στο παιχνίδι και τους Κώστα Καπετάνο και Χρήστο Χατζηπαντελίδη, με τον δεύτερο να κάνει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκούρασε τους Σολάκη, Μπρέσκα και Ολίσε.

Με την είσοδο στο ματς των Καπετάνου, Στογιάνοφ και Χατζηπαντελίδη, ο Ολυμπιακός διαφοροποίησε το σύστημα παιχνιδιού από 4-4-2 σε 4-3-3. Η τετράδα της άμυνας παρέμεινε ίδια, οι τρεις χαφ ήταν οι Καπετάνος, Πινδώνης και Στογιάνοφ, με την τριάδα της επίθεσης να αποτελούν οι Ανιέτε (δεξιά), Χατζηπαντελίδης (αριστερά) και Ογκουνσότο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» φρόντιζαν να ελέγχουν το παιχνίδι, δεν φόρτσαραν και αναλώθηκαν σε passing game. Ο Πιερικός προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά, ήταν όμως ακίνδυνος και χωρίς ψυχολογία, όταν το ματς είχε ήδη κριθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Σε αντίθεση με τον πρώτο μέρος, οι επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μετρημένες στ δάχτυλα του ενός χεριού. Στο 54’ ο Μπρέσκα βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε όμως ψηλά άουτ, ενώ στο 60’ ο Ολυμπιακός σημείωσε και τέταρτο γκολ. Ο Πετκάκης πάσαρε στον Μπρέσκα, ο Σλοβάκος έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Ογκουνσότο, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή του Πιερικού με σουτ πάνω στην κίνηση έγραψε το 4-1.

Δύο ακόμη καλές προσπάθειες καταγράφηκαν στο υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού, μία για κάθε ομάδα. Στο 85’ το σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Παπατολίκας, ενώ στο 88’ ο Σεχολάρι έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκίτκου.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Σφακιανάκη βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν τη νίκη μαζί με τους φιλάθλους τους, οι οποίοι τους αποθέωσαν.

Ολυμπιακός Β.-Πιερικός 4-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γκίτκος

31. Πετκάκης

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

5. Κωστούλας

8. Πινδώνης

32. Ολίσε

(80. Χατζηπαντελίδης 61’)

33. Μπρέσκα

(43. Στογιάνοφ 64’)

20. Ανιέτε

7. Σολάκης

(11. Καπετάνος 54’)

99. Ογκουνσότο

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

87. Παπατολίκας

20. Γιατζιτζόγλου

(70. Πολίτης 61’)

6. Ντόικιτς

9. Ντάνι

52. Ελευθεριάδης

57. Μανίκας

(33. Ιορδανίδης 46’)

8. Ίτσιος

80. Φαμπίνιο

(11. Σεχολάρι 73’)

10. Κόιτς

74. Νίκου

15. Παπατόλιος

Σκόρερ: 5’ πεν., 29’ Ανιέτε, 39’ Πετκάκης, 60’ Ογκουνσότο-42’ Ντάνι

Κίτρινες: Ανιέτε-Νίκου, Κόιτς

Διαιτητής: Σφακιανάκης (Αθηνών)

Βοηθοί: Νικόλαδος, Γκαβέρας (Αθηνών)

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το