Photo Gallery, Αθλητισμός

Αποφασισμένοι να «μιλήσουν» στο γήπεδο είναι στη Νίκη

 

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες ο προπονητής της Νίκης Περικλής Αμανατίδης και ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Πουλάκος εν όψει του κυριακάτικου παιχνιδιού της τελευταίας αγωνιστικής με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας. Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε ότι «η Νίκη βρίσκεται στη μέση μιας μάχης και ότι οι παίκτες θα δώσουν την απάντησή τους στον αγωνιστικό χώρο», ενώ ο ικανός φορ επεσήμανε ότι όλοι στην ομάδα έχουν πεισμώσει από την αντιμετώπιση που έχει από τη διαιτησία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στην αίθουσα του «Παντελής Μαγουλάς» δόθηκε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στη Νίκη και τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 5 μ.μ.

Όμως τόσο ο προπονητής των Βολιωτών Περικλής Αμανατίδης, όσο και ο Γιώργος Πουλάκος δεν μπόρεσαν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα οδηγήθηκε σε ήττα στο ματς με την ΑΕΠ Ηρακλής, αφού τα παράπονα των «κυανολεύκων» για τη διαιτησία είναι πολλά.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Αμανατίδης είπε: «Η ομάδα είναι στη μέση μίας μάχης που έχει τα χαρακτηριστικά πολέμου σε όλα τα επίπεδα. Οι παίκτες κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια παρά τα προβλήματα μέσα από ένα περιβάλλον που αντλεί τις δυνάμεις του από το παρελθόν.
Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν παράλληλα με την ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που εμφανίζονται και πληρώνονται για χρέη τριετίας και τετραετίας με έναν επιτακτικό τρόπο και όχι διαπραγματεύσιμο. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές, οι πρωταγωνιστές της σημερινής μάχης, περιμένουν και υπομένουν.
Η ομάδα είναι σε ένα δρόμο αξιοπρέπειας εδώ και καιρό και σε έναν δρόμο μεγάλης προσπάθειας και σεβασμού. Αλλά προς Θεού, δεν είμαστε κορόιδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και υποστήριξε την ομάδα. Ευτυχώς είδαν την αλήθεια. Την ομάδα μας πιστεύω ότι δεν τη σέβονται όσο θα έπρεπε. Στους έξι αγώνες που είμαι προπονητής στην ομάδα το έχω διαπιστώσει.
Νομίζω ότι στον αγώνα με τον Μέγα Αλέξανδρο όλη η οικογένεια της Νίκης θα είναι στο «Παντελής Μαγουλάς» για να μας στηρίξει. Εξάλλου, το ποδόσφαιρο έχει κάτι μαγικό. Οι παίκτες και οι ομάδες το πολύ σε επτά μέρες μπορεί να δώσουν μια απάντηση στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό θα κάνουμε και εμείς».

Στη συνέχεια ο τεχνικός της Νίκης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για το αν υπάρχει γενικότερο κλίμα κατά της Νίκης (παλαιές προσφυγές, κακές διαιτησίες κ.α.): «Δεν ξέρω αν αυτά που γίνονται είναι τυχαία, αλλά οι παίκτες τα αντιλαμβάνονται. Εγώ εκπροσωπώ το αγωνιστικό κομμάτι της Νίκης και ξέρω ότι οι παίκτες έχουν ως στόχο τη διάκριση. Σίγουρα υπάρχουν κάποια θέματα που μας έχουν πεισμώσει όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για το αν παλαιότερα προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν την τωρινή ομάδα: «Οι ποδοσφαιριστές της φετινής προσπάθειας υπομένουν μία κατάσταση που κρατά από το παρελθόν, αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα δικαιωθούν. Τους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και αυτό είναι κάτι που τους το έχω πει στα αποδυτήρια».

Για τη δήλωση Πάτση, ότι «η Νίκη πρέπει να κερδίζει και όταν παίζει με 11 εναντίον 12»: «Ο κ. Πάτσης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλο πείσμα. Είδε ότι η αντιμετώπιση που έχουμε από τη διαιτησία δεν είναι σωστή και γι’ αυτό έκανε αυτή τη δήλωση. Το έλλειμμα σεβασμού και σωστής αντιμετώπισης από τη διαιτησία πρέπει να καλυφθεί. Αν χρειαστεί χρόνο, τότε θα κάνουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα, για να καλυφθεί».».

Για το αν έπρεπε να αναβληθεί η τελευταία αγωνιστική: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανόνες. Ένας από αυτούς είναι τα παιχνίδια των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών να γίνονται μαζί την ίδια ώρα. Δυστυχώς ο κανονισμός αυτός παραβιάστηκε όταν ο αγώνας Καλαμαριά-Ηρακλής άρχισε στις 7 το απόγευμα. Όσον αφορά το παιχνίδι Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος που εκκρεμεί προσωπικά δεν με αφορά τι θα γίνει. Φυσικά αν υπάρχουν υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν. Ωστόσο, αν αποφασιστεί να γίνει το ματς, τότε σίγουρα θα έπρεπε να οριστεί να διεξαχθεί πριν την τελευταία αγωνιστική. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για 100% ανφέρ».

Για το αν φανταζόταν όταν ήρθε στη Νίκη, ότι μπορεί η ομάδα να έπαιρνε το πρωτάθλημα: «Σαφώς και μπορεί να συμβεί, αν και αυτή τη στιγμή φαντάζει πιο πιθανό να μπούμε στα πλέι οφ, ελπίζω ως δεύτεροι. Όταν ήρθα στη Νίκη και μπήκα πρώτη φορά στα αποδυτήρια ήξερα ήταν ότι έπρεπε να πω αλήθειες στους παίκτες. Τους εξήγησα πως έχει η όλη κατάσταση και οι ποδοσφαιριστές το εκτίμησαν και συμφώνησαν ότι θα έκαναν την προσπάθεια για την άνοδο. Οπότε, ναι, είχα σκεφτεί ότι στο τέλος θα μπορούσαμε να πανηγυρίζουμε».

Για το αν έχουν ξεπεράσει στην ομάδα τον τρόπο με τον οποίο προήλθε η ήττα από τον Ηρακλή: «Σίγουρα έχουμε πεισμώσει διότι ήμασταν καλύτεροι ως ομάδα. Βέβαια έγιναν κάποια λάθη και γι’ αυτό στο επόμενο παιχνίδι θα κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο αγωνιστικά. Από κει και πέρα ελπίζω πως δεν θα επηρεαστούμε αρνητικά εν όψει του αγώνα με τον Μέγα Αλέξανδρο. Την περασμένη Κυριακή αντιμετώπισα μία πρωτόγνωρη κατάσταση με παίκτη να κλαίει διότι δεν έκανε πέναλτι ή άλλου ποδοσφαιριστή που μου είπε ότι η μπάλα δεν έφτασε στα πόδια του, γιατί την «καπάκωσε» ο αντίπαλος με το χέρι και ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα σε φάση πέναλτι ή ότι δεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χασιώτης, ενώ ήταν έτοιμος ο ίδιος να πάει στα αποδυτήρια. Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε τα ίδια».

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι με τον Μ. Αλέξανδρο: «Είναι ένα παιχνίδι όπου λογικά θα έχουμε μεγάλη πίεση, ίσως τη μεγαλύτερη ως τώρα, αλλά ενδεχομένως να έλθουν και άλλα στη συνέχεια αν είμαστε στα πλέι οφ. Πάντως, έχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας, αλλά να μου επιτρέψετε να μην πω τίποτα περισσότερο».

 

Πουλάκος: Έχουμε πεισμώσει

Για την άσχημη αντιμετώπιση που έχει η Νίκη από τη διαιτησία μίλησε και ο Γιώργος Πουλάκος, που επίσης κάλεσε τους φιλάθλους να ενισχύσουν την ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι έδρας:

«Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα, αφού απομένει μόνο μία αγωνιστική. Η ομάδα μας έχει δείξει ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια ακόμη και με τη διαιτησία να είναι κόντρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ διαθέτουμε επιθετικογενές σύνολο δεν μας έχουν δώσει φέτος ούτε ένα πέναλτι. Αντίθετα, ομάδες που πατούν ελάχιστα στην περιοχή μας, με το παραμικρό κερδίζουν πέναλτι εις βάρος μας.

Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ήμουν στον πάγκο στο α’ ημίχρονο λόγω του τραυματισμού μου, αλλά βλέποντας την αντιμετώπιση που είχαμε από τη διαιτησία δεν άντεξα και ζήτησα από τον προπονητή μου να με χρησιμοποιήσει, ρισκάροντας έτσι την υγεία μου. Όλοι έχουμε πεισμώσει με τον τρόπο που χάσαμε.

Ωστόσο, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτό το ματς και να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τον Μέγα Αλέξανδρο, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να έχουμε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που την περασμένη Κυριακή στο «Καυταντζόγλειο» ήταν συγκλονιστικός και τον καλώ να είναι δίπλα μας και στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Οι ποδοσφαιριστές θα κάνουμε τα πάντα για να του δώσουμε τη χαρά της ανόδου».

 

Εμπλοκή στη μεταβίβαση

των μετοχών

Ο κ. Ανδρέας Πάτσης ξεκίνησε τη διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών στο πρόσωπό του, αλλά προέκυψε εμπλοκή που έχει να κάνει με το προηγούμενο καθεστώς. Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στον Blue star FM, Για να κινηθεί η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών η Εφορία απαιτεί την κατάθεση της φορολογικής ενημερότητας από τους πρώην μετόχους. Όμως κάποιοι απ’ αυτούς δεν την έχουν καταθέσει ακόμη, με τον 46χρονο δικηγόρο να δηλώνει ότι αν δεν υπάρχει σύντομα θετική εξέλιξη στο θέμα, θα αποκαλύψει τα ονόματα των πρώην μετόχων, που ουσιαστικά του βάζουν εμπόδια.

Επίσης στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πάτσης έκανε λόγο για μεροληψία των διαιτητών σε βάρος της Νίκης, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση στον κόσμο της ομάδας ότι τη νέα σεζόν η Νίκη θα κερδίζει ακόμη και αν παίζει με 11 παίκτες έναντι 12, συμπεριλαμβάνοντας μεταφορικά στους ποδοσφαιριστές της αντιπάλου ομάδας και τον διαιτητή. 

* Από την ΠΑΕ Νίκη ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για το παιχνίδι της Κυριακής. Τα σημεία πώλησης είναι τα γραφεία της ΠΑΕ, του Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» και του Ο.Φ. Νίκης, καθώς και το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κ. Δημήτρη Ιωαννίδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το