Αθλητισμός

Η ΕΠΟ απαντά στο υπόμνημα του Ολυμπιακού Β.

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου η είδηση, ότι η ΕΠΟ δεν ασχολήθηκε με το θέμα της βολιώτικης ΠΑΕ κατά τη διάρκεια του προχθεσινού διοικητικού συμβουλίου. Αυτό ελήφθη από τον κόσμο, ως μήνυμα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ότι δεν ασχολείται με την υπόθεση του Ολυμπιακού και δύσκολα θα παρθεί απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Αυτή την ανησυχία ήρθε να την …ενισχύσει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος με δηλώσεις του στον Sport-Fm 89.5, υποστήριξε πως δεν βλέπει να δίνεται λύση στο πρόβλημα του Ολυμπιακού Βόλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ΕΠΟ εμπαίζει τον Ολυμπιακό Βόλου και τον λαό του».

Τόνισε, πως υπάρχουν διάφορα νομικά κωλύματα, τα οποία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιστρέψουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στη Σούπερ Λιγκ. Βασική προϋπόθεση είναι να πάρει απόφαση η ΕΠΟ για την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 και γι’ αυτό θα χρειαστεί να τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ θα πρέπει να συναινέσει και η Σούπερ Λιγκ.

Έκανε λόγο για παρέμβαση της Πολιτείας στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, από τη στιγμή που δεν άρεσε στην τότε ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία οι δύο ομάδες διατηρήθηκαν στη Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης βαθμών (οκτώ η Καβάλα και δέκα ο Ολυμπιακός).

Ο κ. Χατζηαποστόλου ανέφερε, επίσης, πως μόνο αν η ηγεσία της ΕΠΟ πάρει τη γενναία απόφαση να τηρήσει το αυτοδιοίκητο και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκφράζοντας, πάντως, την εκτίμησή του πως πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά, κάποιες άλλες πηγές μέσα από την Ομοσπονδία, αναφέρουν πως η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου παραμένει ανοιχτή και το νομικό επιτελείο της ΕΠΟ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει απαντήσει γραπτώς στο υπόμνημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ άκουσαν με προσοχή όλα όσα τόνισαν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ στο διοικητικό συμβούλιο της 12ης Μαΐου, στο οποίο και παρέστησαν και πως το κλίμα είναι θετικό για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ αναζητούν τη νομικά αποδεκτή λύση, προκειμένου η βολιώτικη ΠΑΕ να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εισηγείται θετικά

η ΕΠΟ στην ΕΕΑ

για τον Ολυμπιακό

Ένα άλλο γεγονός, που αποδεικνύει πως η ΕΠΟ αναζητά τρόπο να αποκαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου, έχει να κάνει με τη γνωμοδότηση που ετοιμάζεται να στείλει η νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέχρι αύριο Παρασκευή η ΕΠΟ αναμένεται να έχει στείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θετική γνωμοδότηση για τον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά την εξέταση του φακέλου από την ΕΕΑ.

Ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ούτως ή άλλως, πρόκειται να εξεταστεί την Τρίτη 29 Μαΐου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο, από τη στιγμή που και η ΕΠΟ εισηγηθεί θετικά για την βολιώτικη ΠΑΕ, θα είναι ένα «ενισχυτικό χαρτί» στα χέρια της διοίκησης και της νομικής υπηρεσίας του Ολυμπιακού Βόλου.

Η ΕΠΟ, αν όντως στείλει επιστολή στην ΕΕΑ, επί της ουσίας αναγνωρίζει τον Ολυμπιακό Βόλου ως επαγγελματική ομάδα και στη περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκτήσει πιστοποιητικό, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κληθεί να αποκαταστήσει την ομάδα του Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Πρόσκληση

του Ερασιτέχνη

σε μετόχους για

την κατάθεση αγωγών

Συγκέντρωση στα γραφεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το βράδυ, με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να καλεί τους μετόχους εκείνους που επιθυμούν να καταθέσουν αγωγή για την αποπομπή της ομάδας από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ να δώσουν το «παρών».

Ο Α.Σ. Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου 1937 εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Καλούνται οι κάτοχοι μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατάθεση αγωγής για την αποπομπή της ομάδας από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League 2011-20012 να προσέλθουν στη συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στα γραφεία του Ερασιτέχνη την Πέμπτη 24/5/2012 ώρα 9μμ».

Από την παραπάνω ανακοίνωση γίνεται αντιληπτό, πως ο Ερασιτέχνης έχει αποφασίσει να καταθέσει αγωγές, χωρίς όμως να διευκρινίζει, αν αυτές θα στρέφονται μόνο κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ ή και κατά της Σούπερ Λιγκ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οργανωμένοι: Μετωπική

σύγκρουση με την ΕΠΟ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν όλοι οι οργανωμένοι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού Βόλου, καλώντας σε λαϊκή συνέλευση τους φίλους της ομάδας, τους οπαδούς, τους μετόχους, τις διοικήσεις των ΠΑΕ, Ερασιτέχνη, παλαιμάχων, την ΕΠΘΣ, τον Δήμαρχο Βόλου και πολιτικούς φορείς. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Valis».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καλούμε σε παμβολιώτικη μεγάλη λαϊκή συνέλευση όλους τους φίλους του Ολυμπιακού, τους οπαδούς μας, τους μετόχους, τα Δ.Σ. των ΠΑΕ, Ερασιτέχνη, παλαιμάχων, ΕΠΣΘ, τον Δήμαρχο Βόλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και όλα τα ΜΜΕ. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο «Valis», Παρασκευή και ώρα 9 μ.μ.

Η ανησυχία όλων μας είναι εμφανής. Τα συμπτώματα της εσωστρέφειας και της εσωτερικής αντιπαράθεσης θα αρχίσουν να εμφανίζονται επικίνδυνα, αν γρήγορα δεν δικαιωθεί η ομάδα μας.

Πλέον, η ΠΑΕ καλείται να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, σοβαρά και υπεύθυνα και να σεβαστεί την επιταγή και το μήνυμα των χιλιάδων οπαδών, που είναι η επιστροφή στη Super League και πουθενά αλλού.

Στη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο «Valis» θα ενημερωθούμε και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Φαίνεται ξεκάθαρα, πως μετά τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ που μας κορόιδευαν, τώρα και στην ΕΠΟ δείχνουν την αδιαφορία τους και την άρνησή τους.

Δυστυχώς όλους αυτούς τους μήνες κοιμηθήκαμε. Ήλθε η ώρα της μετωπικής σύγκρουσής μας με την ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεσμεύτηκε, ότι αν δεν υπάρχει απάντηση από την ΕΠΟ στα υπομνήματα και αιτήματα της ΠΑΕ, που κατατέθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα, θα προχωρήσουμε σε αγωγές, μηνύσεις και προσφυγές στη FIFA.

Αυτό περιμένει ο κόσμος. Έχουμε στα χέρια μας σημαντικά χαρτιά και δεν τα έχουμε αξιοποιήσει, διότι τόσους μήνες επιλέχθηκε η ήπια γραμμή των διαπραγματεύσεων και των προσεγγίσεων, η οποία απέτυχε παταγωδώς.

Καλούμε τον κόσμο μας σε εγρήγορση και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των διοικήσεων των συνδέσμων.

Μέτοχοι, ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, όλοι από κοινού να καταθέσουν άμεσα την αγωγή-μήνυση και να ξεπαγώσει η καταγγελία μας στη UEFA-FIFA».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το