Photo Gallery, Αθλητισμός

Αποφασίζει η ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου

Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου θα μπορέσει να αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας, συνεχίζει τις επαφές με παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η υπόθεση δεν είναι εύκολη.

 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 

Στην ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν θετική διάθεση να παίξει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και αναζητείται η φόρμουλα. Στην περίπτωση που η Ομοσπονδία ανάψει το «πράσινο φως» θα κληθούν οι ομάδες Κ-20 και Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου (ενιαία) να αγωνιστούν στην Δ’ Εθνική, με την επωνυμία «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937». Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου είναι εγγεγραμμένο στη δύναμη της ΕΠΣΘ από τις 22 Ιουλίου 2009.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ στις 28 Σεπτεμβρίου – σύμφωνα με την οποία οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έμειναν ελεύθεροι – τονίζονταν ότι οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ μεταφέρονται και αποτελούν μέρος της δύναμης του ερασιτεχνικού σωματείου.

Μάλιστα υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου να συμμετάσχει στον 5ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, καθώς από τον συγκεκριμένο όμιλο αποχώρησαν ήδη οι δύο από τις 13 ομάδες του ομίλου και ο Ολυμπιακός ίσως να κληθεί να αντικαταστήσει μία από αυτές. Στον όμιλο μετέχουν ομάδες από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ηπείρου, την Κέρκυρα και τα Τρίκαλα.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η συμμετοχή της ομάδας στο περιφερειακό πρωτάθλημα δεν επηρεάζει τον δικαστικό αγώνα της ΠΑΕ, όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι. Κι αυτό γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα νομικού δικαίου.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την προεδρία της ΠΑΕ και σε όλες μου τις δηλώσεις έχω τονίσει πως ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει έναν δικαστικό αγώνα να παίξει στην Σούπερ Λιγκ, έχοντας την αδειοδότηση της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει η ομάδα σε άλλη κατηγορία και για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε τον δικαστικό αγώνα.

Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης αν μπορεί να κατεβάσει την ομάδα Κ-20 σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα μπορεί να το πράξει. Ο Ερασιτέχνης έχει δικό του ΑΦΜ και μ’ αυτό θα κατέβει να αγωνιστεί η ομάδα και όχι με τον αριθμό φορολογικού μητρώου της ΠΑΕ. Μ’ αυτή την προϋπόθεση δεν βλάπτονται τα συμφέροντα της ΠΑΕ, αν αγωνιστεί για παράδειγμα ο Ερασιτέχνης στην Δ’ Εθνική κατηγορία.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου υφίσταται, δεν έχει μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης και δεν πρόκειται να το ζητήσει η διοίκηση. Ετοιμάζουμε τις επόμενες νομικές κινήσεις και ο δικαστικός μας αγώνας είναι σε εξέλιξη. Δεν αποσκοπούμε στο να πάρουμε οικονομικές αποζημιώσεις, αλλά στο να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου και τη νέα χρονιά να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ».

 

Στόχος να μην

αφανιστούν οι ομάδες

Κ-20 και Κ-17

Η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη, η οποία αναμένεται να συσταθεί σε σώμα εντός της εβδομάδας, θα κληθεί να σηκώσει και το βάρος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μεταξύ των 15 μελών που έχουν εκλεγεί στο Δ.Σ. υπάρχουν και άτομα που έχουν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και μπορούν να βοηθήσουν. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η διοίκηση του Ερασιτέχνη να σηκώσει το οικονομικό βάρος, στην περίπτωση μάλιστα που η ομάδα καταφέρει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ πιθανόν να συσταθεί διοικούσα επιτροπή από άτομα που έχουν οικονομική επιφάνεια και δραστηριοποιούνται στο Βόλο, προκειμένου να «τρέξουν» την ομάδα. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι επιχειρηματίες έχουν εκφραστεί θετικά στο να βοηθήσουν και να στηρίξουν οικονομικά, στην παρούσα φάση, τον σύλλογο.

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ-20 και Κ-17 συνεχίζουν να προπονούνται καθημερινά, υπό τις οδηγίες των Αντώνη Μάνδαλου και Κώστα Σταματίου αντίστοιχα, περιμένοντας και αυτοί να πληροφορηθούν τις εξελίξεις.

Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Ερασιτέχνη είναι να έρθουν σε επαφή με τους προπονητές και τους παίκτες των δύο ομάδων, καθώς στόχος είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το