Τοπικά

Αποκλεισμένες συγκοινωνιακά οι Βορ. Σποράδες

Προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων και ελλείψεις στα νησιά

Αποκλεισμένα συγκοινωνιακά από την περασμένη Παρασκευή είναι τα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς λόγω της απεργίας των ναυτικών δεν πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς αυτά. Οι κάτοικοι αγωνιούν, καθώς δεν ξέρουν πόσο θα συνεχιστεί η απεργία. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σήμερα αναμένεται να αποφασίσει αν θα παραταθεί ο απεργιακός αγώνας των ναυτικών

 Προβλήματα στις μετακινήσεις αντιμετωπίζουν κάτοικοι των Βορείων Σποράδων. Κάποιοι από αυτούς που βρισκόταν στο Βόλο ή σε άλλες πόλεις δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ όσοι θέλουν να φύγουν από τα νησιά δεν μπορούν, καθώς δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Επί πλέον άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ειδικότερα. Μέχρι αύριο το πρωί θα διαρκέσει, όπως όλα δείχνουν, η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που έχει αποτέλεσμα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Βόλου το πλοίο Εξπρές Σκιάθος και τα Flying Cat.

Οι κάτοικοι στη Σκόπελο βρίσκονται σε αναταραχή με το δήμαρχο του νησιού κ. Γ. Μιχελή να αγωνιά για τη συνέχιση της απεργίας καθώς, όπως ο ίδιος σημειώνει, «υπάρχουν πολλοί κάτοικοι του νησιού που πήγαν στο Βόλο για εξετάσεις σε γιατρούς και εδώ και έξι ημέρες δεν έχουν επιστρέψει και αναγκάζονται να μένουν σε ξενοδοχείο καθώς δεν έχουν συγγενείς για να τους φιλοξενήσουν. Το δρομολόγιο Βόλος-Σκόπελος για εμάς είναι κάτι σαν Βόλος-Λάρισα, δεν είναι Κρήτη-Αθήνα, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε, όταν παρουσιάζεται ανάγκη, ακόμη και σε καθημερινή βάση».

Με αφορμή την απεργία ανοίγει και πάλι ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών, αυτό της απομάκρυνσης όλων των δημοσίων υπηρεσιών. «Δεν θα ρισκάρουμε ούτε μέχρι την Εφορία να πάμε. Ήδη, οι άνθρωποι που θέλησαν να μεταβούν στο Βόλο για να επισκεφθούν γιατρούς πληρώνουν εδώ και έξι μέρες ξενοδοχεία. Εάν θέλεις μία σύνταξη για να επισκεφθείς το γιατρό στο Βόλο, τότε είναι άσχημα τα πράγματα. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί η λύση ανάμεσα σε απεργούς και κυβέρνηση, καθώς και όσοι απεργούν έχουν τα δίκια τους και δεν μπορούμε παρά να τους αιτιολογήσουμε» κατέληξε ο κ. Μιχελής.

Ήδη και στην Αλόννησο άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα, καθώς οι νοτιάδες άνεμοι δεν επέτρεπαν το πλοίο να προσεγγίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, πριν ξεκινήσει η απεργία των ναυτεργατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλοίο κατέπλευσε στο νησί μόνο μια μέρα την περασμένη εβδομάδα, από τις τρεις που είναι προγραμματισμένο, λόγω των ανέμων που δεν επέτρεπαν να προσεγγίσει στο λιμάνι και στη δεύτερη εβδομάδα αποκλεισμού, ήδη παρατηρούνται αρκετές ελλείψεις, με μεγαλύτερη στα κρεοπωλεία, όπως και φρέσκα γάλατα, λαχανικά κλπ.

Το επόμενο δρομολόγιο για την Αλόννησο είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο Πέμπτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το