Πολιτική

Απερρίφθη η πρόταση για κλήση του Γ. Παπανδρέου στην Επιτροπή Θεσμών

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η πρόταση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου να κληθεί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι από την κατάθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προέκυψε ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την ύπαρξη της λίστας και ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε μεταβεί μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών στην Ελβετία όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της HSBC.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε με την πρότασή της να κληθούν επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Την απέρριψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας. «Παρών» ψήφισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

 

Φ. Σαχινίδης: Δεν είχα και δεν έχω γνώση

 

Σήμερα στη Επιτροπή κατέθεσε ο Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είχε και δεν έχει γνώση για το θέμα της επίμαχης λίστας.

«Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους», είπε ο κ. Σαχινίδης.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και μετά την ολοκλήρωση της ακρόασής του θα συζητηθεί και η πρόταση να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το