Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Απεργία μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ1

Τη συνέχιση της απεργίας μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Νωρίτερα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με ανακοίνωση, είχε καλέσει τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία, καθώς έχει κοινωνικές επιπτώσεις.
Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων γιατρών του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός κάλεσε τις δύο πλευρές να βρούν λύση. Σημεία τριβής τους, οι απολύσεις γιατρών που είχε εξαγγείλει πριν από περίπου έναν μήνα ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης (τις τελευταίες ημέρες υπαναχώρησε), η μορφή του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η μετάβαση σε αυτό χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ξεκινήσει το συντομότερο ο διάλογος με τους γιατρούς – με ή χωρίς απεργία – καθώς, όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο υπουργός, η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να περιμένει.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργειό Υγείας θα επιθυμούσε να έχει κλείσει το θέμα πριν το τέλος Ιανουαρίου του 2014.

Πιθανότατα σήμερα ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να καθοριστεί η ατζέντα του διαλόγου, που θα αφορά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών και τη θέση των γιατρών στο νέο συστήμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το