Photo Gallery, Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Μοιραίο βήμα προς την τελική κατάρρευση

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας χθες στη Βουλή


Με ένταση σημαδεύτηκε η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, από το βήμα της Βουλής, λίγα λεπτά πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο κ. Σαμαράς “επιτέθηκε” στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι το πρόγραμμα κρίνεται από τα αποτελέσματα και έχει φανεί ότι “δεν βγαίνει”. “Δική μας ευθύνη είναι να λέμε τόσο στους εταίρους μας, όσο και στον ελληνικό λαό την αλήθεια και όχι να τους κοροϊδεύουμε. Αυτή την αλήθεια εγώ θα συνεχίσω να τη λέω”, τόνισε.

Πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται το αν θα καταρρεύσουμε ή όχι, αλλά αν θα κάνουμε ένα ακόμη μοιραίο βήμα προς την τελική κατάρρευση της οικονομίας που θα είναι και κοινωνική και πολιτική κατάρρευση”. “Θα πρόκειται για τη δική σας κατάρρευση” υπογράμμισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Οικονομικών ότι μιλούν χωρίς στοιχεία, πράγμα που χαρακτήρισε “πρωτόγνωρο”. “Μιλάτε χωρίς αριθμούς, γιατί αυτοί δείχνουν την ευθύνη σας”, είπε.

Τέλος, “επιτέθηκε” εκ νέου κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε μιλήσει για “εθνική φανέλα” του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι κάποτε ο κ. Παπανδρέου φορούμε “με μεγάλη υπερηφάνεια”, τη φανέλα της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ.

Εν τω μεταξύ σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έλαβε σήμερα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Εκπρόσωπός του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Ελλήνων επισημαίνοντας την πάγια θέση του ΕΛΚ στο θέμα αυτό. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φρόντισε να λάβει  αποστάσεις από την ΝΔ πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην Ελλάδα εκδίδοντας ανακοίνωση δια της οποίας συνιστούσε στη ΝΔ, «στο πνεύμα της αλληλεγγύης με το σύνολο της Ευρώπης να υπερψηφίσει το μεταρρυθμιστικό πακέτο».

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΛΚ η εν λόγω ανακοίνωση αποτέλεσε αντικείμενο μακράς συζήτησης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες. Το κλίμα ήταν βαρύ για τη ΝΔ οι ευρωβουλευτές της οποίας κατάφεραν ωστόσο να απαλύνουν στο μέτρο του δυνατού κάποιες διατυπώσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πολιτική ομάδα του ΕΛΚ στην ευρωβουλή τελεί εν αναμονή της απάντησης στην  πρόσκληση σε ακρόαση που απηύθυνε προ ημερών στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Η ακρόαση θα μπορούσε να γίνει είτε την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, είτε τη μεθεπόμενη στις Βρυξέλλες, υπό τον όρο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση, κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το