Photo Gallery, Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση…

Στην τελική ευθεία για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012 – 2015

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό λίγες ώρες πριν φτάσει η τρόικα

Μ. Ανδρουλάκης: Φταίνε οι άνθρωποι του Παπανδρέου

 

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επιχείρηση ολοκλήρωσης του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2012 – 2015. Το απόγευμα της Δευτέρας (χθες) πραγματοποιήθηκε υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την οικονομία και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπκωνσταντίνου, στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και υπουργοί που έχουν «κρίσιμα» χαρτοφυλάκια, όπως ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος και ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας. Μετά τη σύσκεψη δεν έγιναν δηλώσεις.

Την Τρίτη (σήμερα) φτάνει στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο θα ασχοληθεί στην αρχή με την εφαρμογή του μνημονίου και τα διορθωτικά μέτρα για το έλλειμμα. Ωστόσο, η ηγετική ομάδα της τρόικας έχει ζητήσει να της αποσταλεί το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο ολοκληρωμένο και μεταφρασμένο ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Είναι φανερό ότι τα περιθώρια στενεύουν για την κυβέρνηση, όμως αυτό δεν συγκινεί ορισμένους υπουργούς, οι οποίοι προβάλλουν αντιστάσεις στις περικοπές των προϋπολογισμών τους.

Για τον λόγο αυτό συζητείται στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν επίτροποι σε όσα υπουργεία έχουν δυσκολίες σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός σχεδιάζει νέο κύκλο επαφών με ηγετικές προσωπικότητες της Ευρώπης, ώστε να εξηγήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας και ενδεχομένως να πετύχει βελτίωση των αποφάσεων που έλαβαν οι δύο Σύνοδοι Κορυφής του Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ ο Μίμης Ανδρουλάκης μίλησε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση καλεσμένος στο στούντιο του Βήμα FM 99.5. Για την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣοΚ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός απέτυχε, ήταν για τα πανηγύρια. Τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση, που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε: «Να κάνεις εκλογές για να κάνεις ξανά τα ίδια, δεν έχει νόημα. Πρέπει να προσθέσεις κάτι στην πολιτική ζωή και να έχει αποτελέσματα».

Σχετικά με το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει σε οριακό σημείο και χρειάζεται αναμόρφωση. Αλλά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται η χώρα στην κρίση».

«Πρέπει να παίξουμε μέχρι τέλους το παιχνίδι της αναμονής» απάντησε στο πότε η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές, ενώ για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους είπε: «Κάτι πρέπει να κάνουμε. Αλλά… τάιμ άουτ στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση. Δεν λύνει το πρόβλημα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Παπανδρέου – Σημίτη: «Στενοχωριέμαι να μην μπορούν σ’ αυτήν την κρίση να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και να ανταλλάξουν απόψεις».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το