Photo Gallery, Τοπικά

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου

Υπογράφηκε η απόφαση παραχώρησης έκτασης του στρατοπέδου

 

Υπογράφηκε χθες μεταξύ του Διοικητή του Στρατοπέδου «Παπαϊωάννου» και εκπροσώπου του Υπουργείου Υποδομών το Πρωτόκολλο Προσωρινής Παράδοσης και Παραλαβής της απαραίτητης έκτασης του στρατοπέδου, και εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες, για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου του Βελεστίνου.

Το Υπουργείο Υποδομών ενημέρωσε χθες για την εξέλιξη την βουλευτή Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση. Η σύμβαση του έργου ποσού 2,5 εκ ευρώ υπογράφηκε στις 12-04-2010, αλλά οι εργασίες δεν είχαν ξεκινήσει, επειδή δεν είχαν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις του Στρατοπέδου Παπαϊωάννου, σε τμήμα του οποίου αναπτύσσεται ο κόμβος.

Ύστερα από συμφωνία των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, με την οποία αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα κατασκευής τόσο του Κόμβου  Βελεστίνου όσο και των αντιπλημμυρικών έργων του Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  συναίνεσε στη παραχώρηση της  απαραίτητης έκτασης του στρατοπέδου για την άμεση έναρξη της κατασκευής του κόμβου.

Χθες 30 Ιουνίου, υπεγράφη μεταξύ του Διοικητή του Στρατοπέδου και του Υπουργείου το Πρωτόκολλο Προσωρινής Παράδοσης και Παραλαβής της απαραίτητης έκτασης του στρατοπέδου, και εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για την διέλευση του κλάδου πάνω από την παλιά εθνική οδό και την παράπλευρη συνδετήρια οδό.

Μονό κλάδο πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β.

Υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων.

Τοπική οδό μήκους 270μέτρων, η οποία κατασκευάζεται επί υφισταμένης οδού.

Τοίχοι αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140 μέτρων.

Έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης κόμβου.

Το Υπουργείο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρεί παράλληλα στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία του Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής και έχει  μεριμνήσει σε συνεργασία με το Υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης, για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους  για τη κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου προϋπολογιζόμενης δαπάνης 14,5 εκ. ευρώ περίπου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο έχει μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, δεδομένου ότι φυσικός αποδέκτης των αποστραγγίσεων του Στρατοπέδου (στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να περιλαμβάνονται και απόβλητα από την επισκευή των αρμάτων) είναι σήμερα η λίμνη της Κάρλας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το