Τοπικά

Ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων στη «VPI»

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στη βιομηχανία παραγωγής ρητινών και προφορμαρισμένων φιαλών «VPI», στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, καθώς έντονες είναι οι φήμες περί αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης. Αιτία η έλλειψη πρώτων υλών για την παραγωγή της το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς και τα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ζημιογόνα αποτελέσματα χρήσης, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι των 94 εργαζομένων στην επιχείρηση.

Χθες το πρωί οι εργαζόμενοι εργάστηκαν δύο ώρες και κατόπιν πραγματοποίησαν συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου, όπου και παρέμειναν επί δίωρο, ζητώντας από τη διεύθυνση της επιχείρησης να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι. Μάλιστα απέστειλαν στη διοίκηση της «Artenius Hellas AE» στην Αθήνα, την εξής επιστολή: «Αξιότιμοι κύριοι, με ανεπίσημο τρόπο και ευθύνη της διοίκησής σας, υπήρξε πληροφόρηση σχετικά με διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2013. Με αίσθημα ευθύνης το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ζητεί από το ΔΣ της Artenius Hellas, εντός της ημέρας (21-01-13) επίσημη γραπτή ενημέρωση υπογεγραμμένη από το διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας, για τις αποφάσεις σας, που αφορούν στο μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων». Μέχρι αργά χθες το μεσημέρι η διοίκηση της εταιρίας δεν είχε απαντήσει στο σωματείο εργαζομένων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη «VPI» κ. Γ. Τσεσμελής «οι κινητοποιήσεις με τον τρόπο που κάθε φορά θα επιλέγουν οι εργαζόμενοι στην εταιρία θα συνεχιστούν, μέχρι να ξεκαθαρίσει η διοίκηση τι προτίθεται να κάνει».

Η βιομηχανία, που λειτούργησε πρώτη φορά το 1998, πέρασε από τα χέρια της «Frigoglass» στον ισπανικό όμιλο «La Seda», που διαθέτει τα εργοστάσια «Artenius».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το