Αθλητισμός

Αναμένεται συγκλονιστικό φινάλε

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσει αν αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Β. στα πλέι οφ

Δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός Βόλου εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη προνομιούχο πεντάδα του πρωταθλήματος και η συμμετοχή του στα πλέι οφ εξαρτάται αποκλειστικά από τα αποτελέσματα των  «ερυθρολεύκων» στις αναμετρήσεις που ακολουθούν, με Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και με Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την άνετη νίκη επί της Ξάνθης με 3-0 (11η φετινή και πέμπτη στο Βόλο) εξακολουθούν να βρίσκονται στην 5η θέση με 44 βαθμούς, έχοντας μια διαφορά πέντε βαθμών από τον έκτο της κατάταξης Άρη. Για να επιτευχθεί ο στόχος του Ολυμπιακού και να λάβει μέρος η ομάδα στα πλέι οφ, χρειάζεται να αποσπάσει ένα βαθμό στο κυριακάτικο ματς με τον Άρη ή σε περίπτωση ήττας να κερδίσει τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Γιατί εάν η ομάδα της Θεσσαλονίκης φύγει νικήτρια στο φινάλε του πρωταθλήματος από την Ξάνθη, δεν φτάνει στον Ολυμπιακό Βόλου ούτε ο βαθμός της ισοπαλίας στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό, γιατί στην ισοβαθμία μεταξύ Ολυμπιακού και Άρη, οι «κίτρινοι» ευνοούνται.

Αναμένεται συγκλονιστικό φινάλε στο πρωτάθλημα, με το βολιώτικο συγκρότημα να έχει δύο ευκαιρίες να «κλειδώσει» μια θέση στα πλέι οφ. Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, έχει να κάνει με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, μια και πολλοί βασικοί παίκτες δεν είναι σε θέση, για διάφορους λόγους, να αγωνιστούν.

Όσον αφορά το προχθεσινό παιχνίδι με την Ξάνθη, οι παίκτες του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και απόλυτα δίκαια πήραν τους τρεις βαθμούς. Κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τέλος πανηγύρισαν μια σημαντική επιτυχία.

Κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος ήταν ο δημιουργός και των τριών τερμάτων της ομάδας του, ενώ και σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις έφερε σε δύσκολη θέση την άμυνα των ακριτών. Θα πρέπει επίσης να σταθούμε και στη σημαντική προσφορά του Παύλου Μητρόπουλου στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο οποίος είχε αρμονική συνεργασία στον άξονα με τον Στάθη Ρόκα. Ο Ηλίας Σολάκης πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα, ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Τομάς και Σανκαρέ ήταν πολλοί καλοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, ενώ στέφθηκαν και σκόρερ. Ο Γιακούποβιτς, σε δύο-τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το σκορ άνοιξε στο 34’ ο Χαλίφα Σανκαρέ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες, ενώ στο 67’ ο Ηλίας Σολάκης πέτυχε το πέμπτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα, αξιοποιώντας την εξαιρετική πάσα του Ουμπίντες. Ο Αργεντινός μέσος ήταν ο δημιουργός και του τρίτου τέρματος των «ερυθρολεύκων», εκτελώντας το φάουλ στο 83’ από το οποίο προήλθε το 3-0 για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά του Χαβιέ Τομάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ (85’ Ψυχογιός), Τομάς, Μητρόπουλος, Ρόκας, Ουμπίντες, Μπρέσκα (74’ Ακόστα), Σολάκης, Μαρτίν (86’ Ροντρίγκεζ).

ΞΑΝΘΗ: Γκσμπούρνινγκ, Μπέρτος, Τζάγκι (83’ Τσουμάνης), Βάλλας, Σταθάκης, Αντεφέμι, Μπόατενγκ (57’ Μάνταλος), Κιντάνα, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (72’ Σουάνης), Καζάκης.

Αποδεκατισμένος

με Άρη

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός Βόλου, εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν χωρίς επτά βασικά στελέχη. Θα απουσιάσει όλη η βασική τετράδα της άμυνας, καθώς τιμωρημένοι είναι οι Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζαραδούκας και Σέλεζι. Από αυτούς επιστρέφουν με τον Παναθηναϊκό οι Ντολεζάι και Σέλεζι, ενώ για τους άλλους δύο η χρονιά τελείωσε, αν ο Ολυμπιακός δεν συμμετάσχει στα πλέι οφ. Επίσης, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Άλβαρεζ και Μόνχε, ενώ θα λείψει και ο Καπετάνος, ο οποίος είναι ξένο σώμα για την ομάδα και δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Από τους τραυματίες ο Άλβαρεζ συνεχίζει τη θεραπεία, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, τρίτη συνεχόμενη με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, η οποία τον διατήρησε «ζωντανό» στη διεκδίκηση της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το