Αθλητισμός

«Θα φύγω από τον Ολυμπιακό Β. μόνο αν βρεθεί αξιόπιστος επενδυτής»

Τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Αχ. Μπέος, ο οποίος έχει στα χέρια του δύο προτάσεις επιχειρηματιών

Ο Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου (φωτό Παν. Γιάνναρος)

Μέχρι τις 20 Απριλίου θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όσον αφορά τα διοικητικά. Αυτό τόνισε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΠΑΕ. Όπως υποστήριξε, έχει στα χέρια του δύο προτάσεις επιχειρηματιών που θέλουν να αναλάβουν τον Ολυμπιακό και θα περιμένει μέχρι τις 15 Απριλίου τις οριστικές απαντήσεις. Στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η πώληση της ΠΑΕ, τότε ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα παραμείνουν στο τιμόνι του Ολυμπιακού Βόλου και θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός εν όψει της νέας χρονιάς. Επίσης, τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο, πως  δεν σκοπεύει να επιστρέψει στον Πανιώνιο, όπως ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο κ. Μπέος τόνισε: «Μετά από 20 μέρες φόρτισης και δύσκολων προσωπικών στιγμών, στιγμές που βίωσα τόσο στο Βόλο, όσο και στην Αθήνα, ειπώθηκαν πράγματα από εμένα και αισθάνομαι την υποχρέωση να δώσω εξηγήσεις. Έχω δεχθεί τόνους λάσπης από δημοσιογράφους. Γράφουν ότι πουλάω τον Ολυμπιακό Βόλου για να πάω στον Πανιώνιο. Δεν έκρυψα ότι αγαπάω τον Πανιώνιο. Ήμουν αθλητής, φίλαθλος και παράγοντας αυτής της ομάδας. Δεν θα επιστρέψω όμως ποτέ στην ομάδα που αγαπάω και είναι δέσμευση προς τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τον κόσμο.

Δε θα ασχοληθώ με τα διοικητικά του Πανιωνίου, αλλά δεν θα λογοδοτήσω σε κανέναν γιατί πάω στη Ν. Σμύρνη. Έχω αφήσει τη σφραγίδα μου στη Ν. Σμύρνη με το έργο μου και βλέπετε πως με αντιμετωπίζουν. Η σφραγίδα μου θα μείνει και στο Βόλο για πολλά χρόνια.

Γράφουν για τον κ. Μπάκο και τον κ. Καϋμενάκη, ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον Ολυμπιακό. Με τους συγκεκριμένους παράγοντες δεν έχω καμία προσωπική επαφή. Είναι κρίμα την ώρα που δίνουν μια μεγάλη μάχη με την ομάδα τους, να γράφονται τέτοια ψέματα».

Σχετικά με τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο υπογράμμισε: «Από έναν ή δύο δημοσιογράφους, όπως έμαθα μόλις χθες, κάποιοι φίλαθλοι ή επώνυμα άτομα της ομάδας προσπάθησαν να πάρουν μια κασέτα. Αν το έκαναν αυτό, κακώς το έπραξαν. Όμως, όπως όλος ο κόσμος έτσι και οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι άνθρωποι και να λειτουργούν με ανθρώπινα συναισθήματα. Όταν βλέπεις έναν παράγοντα με φορτισμένη ψυχολογία δεν είναι σωστό να του την έχεις στημένη για να τραβήξεις μια άτυχη στιγμή, ενός ανθρώπου που βγήκε εκτός εαυτού».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα τηλεοπτικά συνεργεία: «Εκτός από την ανθρώπινη πλευρά, τα συγκεκριμένα κανάλια κακώς βρίσκονται στο Πανθεσσαλικό. Δεν εκτιμούν την άδεια που τους δίνει η ομάδα. Τζαμπατζήδες ήταν τόσα χρόνια.

Στο Βόλο άλλαξα πολλά πράγματα. Ήρθα σε ρήξη με καναλάρχες, πολιτικούς και όσους έκαναν κουμάντο. Εγώ τάραξα τα νερά αυτής της πόλης. Δεν ξαναμπαίνουν λοιπόν από σήμερα αυτά τα κανάλια στο Πανθεσσαλικό. Δεν προσφέρουν τίποτα στην ομάδα και την πόλη».

«Θα κριθώ από τον

κόσμο του Βόλου»

Όσο για εκείνους που διαφωνούν με την παρουσία του στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανέφερε: «Παραδέχομαι ότι υπάρχει μια μερίδα κόσμου και δημοσιογράφων που διαφωνεί με την εικόνα του Αχιλλέα Μπέου. Εγώ αυτός είμαι, έτσι διοικώ. Εγώ θα κριθώ από τον κόσμο, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς του Βόλου, γιατί με το Βόλο ασχολούμαι. Τι να μου πουν οι Αθηναίοι και οι Λαρισαίοι;».

Για την αντιμετώπισή του από τα ΜΜΕ επεσήμανε: «Για να δείτε το επίπεδο κάποιων, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα κι εγώ χάρηκα σαν Έλληνας. Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι χάρηκε που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός και κανένας δημοσιογράφος δεν έκανε κανένα σχόλιο. Τους πείραξαν, όμως, αυτά που είπα εγώ για τον Πανιώνιο».

Όσο για τη σχέση του με την πόλη του Βόλου ανέφερε: «Θα αναφερθώ στη δήλωση που είχαν κάνει το 2008, λέγοντας, τότε, πως ντρέπομαι που η μάνα μου με γέννησε στο Βόλο. Η ταυτότητα μου λέει τόπος γεννήσεως, Βόλος. Αν είχα έρθει από άλλη πόλη και έκανα επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα δεχόμουν τις κατηγορίες. Εγώ είμαι Βολιώτης και έχω δικαίωμα να πω ότι θέλω. Σπίτι μου είναι ο Βόλος».

Απευθυνόμενος στους φιλάθλους που έδωσαν το παρών στον ημιτελικό με τον Ατρόμητο υπογράμμισε: «Στο Πανθεσσαλικό βρέθηκαν χωρίς υπερβολή 14.000 φίλαθλοι. Με μια όχι εμπορική ομάδα, όπως είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος πάντως, πήρε δίκαια την πρόκριση. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που ήρθε σε αυτό το παιχνίδι. Υπήρχε τεράστια ψυχολογική φόρτιση, λόγω της υγείας του πατέρα μου. Ήταν μια εβδομάδα πιεστική με τα καραγκιοζιλίκια του Κούγια και του Πατέρα και μετά το ατυχές αποτέλεσμα της ομάδας συγκρούστηκα με κάποια άτομα.

Θα ήταν άδικο για 70 άτομα, 14.000 κόσμου να εισπράξουν αυτά που είπα τότε. Η διαφορά είναι ότι η χρονιά δεν τελείωσε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Δεν μπορούν αυτοί οι 70 να βγάζουν την ομάδα εκτός στόχων μ’ αυτό τον τρόπο. Δεν μπορεί να πηγαίνουν οι παίκτες και ο προπονητής προς τα αποδυτήρια και να ακούνε το όνομα του παλιού προπονητή. Αν διαφωνούν ή αν θεωρούν ότι έκανα λάθος, στο τέλος της χρονιάς μπορούν να το εκφράσουν. Όχι όμως τη στιγμή, που η ομάδα είναι μέσα στο στόχο της και έτοιμη να γράψει ιστορία. Ευχαριστώ τον κόσμο που στάθηκε δίπλα στην ομάδα και την χειροκρότησε ως το τελευταίο λεπτό, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των παικτών και του προπονητή».

«Υπάρχουν δύο προτάσεις»

Για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του ημιτελικού συμπλήρωσε: «Θα ήταν άδικο να συνεχίζω να πιστεύω ότι, αν δε βρεθεί επενδυτής θα πουλήσω όλους τους παίκτες με τιμή εκκίνησης ένα ευρώ και θα σηκωθώ να φύγω. Δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα μου και θα ήταν προσβολή για τους συνεργάτες μου και όσους με έχουν πιστέψει. Ό,τι έχει χτιστεί με κόπο τα τρία τελευταία χρόνια, δε θα το διαλύσω. Ορκίστηκα όμως στον πατέρα μου δημόσια ότι πουλάω την ομάδα κι αυτό δε το παίρνω πίσω. Σας ενημερώνω ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με δύο επιχειρηματίες. Η μία πρόταση δείχνει να είναι σοβαρή. Έχω δηλώσει ότι δε θα φύγω αφήνοντας τον Ολυμπιακό Βόλου σε επιχειρηματία που δε θα αποτελεί εγγύηση για την ομάδα».

Σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται εν όψει της αποχώρησής του επεσήμανε: «Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και οι δικηγόροι του επιχειρηματία έχουν τα στοιχεία που ζήτησαν από εμάς για να τα επεξεργαστούν. Ως τις 15 Απριλίου θα έχουμε θετική ή αρνητική απάντηση. Αν καταλήξουμε κάπου, θα ξεκινήσουν οι δικηγόροι τη διαδικασία της επίσημης μεταβίβασης. Έχω δεσμευθεί να μη σας πω το όνομα. Συζητήσεις έχουν γίνει, εκδήλωση ενδιαφέροντος υπάρχει. Η μεταβίβαση μιας ομάδας με ιστορία και χιλιάδες φιλάθλους δεν είναι απλή περίπτωση. Αν μέχρι τις 20 Απριλίου δεν έχει υπογραφεί έστω ένα συμφωνητικό, ξεκινάει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ολυμπιακού Βόλου και ήδη έχω μιλήσει με τους συνεργάτες. Δεν θα αφήσουμε την ομάδα στην τύχη της».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Θέλω να πω ότι υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και απλοί φίλαθλοι, που από το υστέρημα τους συμμετείχαν στις δυο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έγιναν. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα το Ολυμπιακού Βόλου. Αν ο Ολυμπιακός Βόλου μεταβιβαστεί, μπορούν, αν θέλουν, να κρατήσουν τις μετοχές. Αν δε θέλουν πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, θα είμαι εδώ για να τους επιστρέψω το αντίτιμο που κατέβαλλαν. Γιατί εγώ σέβομαι τους ανθρώπους που με πίστεψαν».

Στη συνέχεια ο κ. Μπέος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για τα αίτια της πώλησης της ομάδας: «Στη ζωή υπάρχει αρχή και τέλος, δεν ήταν μόνο το επεισόδιο που αναφέραμε. Γράφτηκαν όμως πολλές αηδίες. Ότι το θέμα της πώλησης έχει σχέση με την υπόθεση που προέκυψε με τον Κούγια και τον Πατέρα. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δε θα πάει χαμένος. Θέλω να πω στον κόσμο, ότι δε χρειάζεται να είναι προσωπολάτρης. Να στηρίζει την ομάδα».

Για το αν υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον της ομάδας: «Το ποδόσφαιρο είναι ιδιόρρυθμο άθλημα και γι’ αυτό συγκινεί εκατομμύρια κόσμου. Δυστυχώς, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που τρελαίνομαι με την αχαριστία. Θα μου πείτε μπορείς να τα βάλεις με όλη την πόλη για λίγους; Όχι, αυτό είναι άδικο και δεν πρόκειται να συμβεί. Έζησα πράγματα στο Βόλο που μέχρι να πεθάνω θα τα θυμάμαι. Δημιούργησα μια ομάδα, είδα παιδιά και γονείς να μου στέλνουν επιστολές, δε μπορεί να διεκδικήσει κανείς το δημιούργημά μου. Πηγαίνεις στο γήπεδο και βλέπεις τη νεολαία να χαίρεται, να είναι τρόπος ζωής της η ομάδα. Τους έλειπε αυτό τόσα χρόνια. Έγινε τεράστια προσπάθεια, κουράστηκα να βρω ανθρώπους να με πιστέψουν. Η ομάδα έχει βάσεις και με τον κατάλληλο άνθρωπο θα βρει το δρόμο της. Οι συνεργάτες που έχω, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, θα είναι ένα στήριγμα στο νέο επενδυτή, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να μην έχει πρόβλημα. Πρόβλημα θα δημιουργηθεί, αν ο Βόλος και ο κόσμος δε στηρίξει την ομάδα».

Για το τι θα κάνει αν δεν γίνει η πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση του Ολυμπιακού Βόλου: «Σας είπα τι θα κάνουμε. Θυμηθείτε, ότι από το 2008 που ανέλαβα την ομάδα έχω υλοποιήσει όλα όσα έχω δεσμευτεί. Λέω λοιπόν, ότι αν συνεχίσουμε με την υπάρχουσα κατάσταση και δεν υπάρξει νέος επενδυτής, για τον Ολυμπιακό Βόλου η 4η θέση του χρόνου θα είναι αποτυχία».

Για το τι έχει συμβεί με τον Κώστα Καπετάνο: «Όταν κάποιοι βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα, έρχεται ο Αχιλλέας ο Μπέος και τους παίρνει το κεφάλι. Αυτό έγινε με τον κ. Τσιώλη, αυτό έγινε με τον Καπετάνο και με κάποιους από τη διοίκηση. Ο Καπετάνος πριν ένα χρόνο ήταν έτοιμος να γίνει ψαράς. Δούλεψε βέβαια και απέδειξε ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής. Όταν δίνεις όμως τα χέρια και το λόγο σου, πράγμα πολύ σημαντικό για εμένα, πρέπει να τον κρατάς. Εμείς συμφωνήσαμε για ανανέωση της συνεργασίας μας. Μετά την αποχώρηση του κ. Τσιώλη εμφάνισε ενδιαφέρον να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Εγώ ξέρω ότι θα πάει στον Άρη. Καλή επιτυχία να έχει, αλλά αυτό είναι το ήθος του».

Για το αν η νέα διοίκηση θα έχει λόγο στα αγωνιστικά: «Δε το συζητάμε αυτό. Αυτοί θα αποφασίσουν για τα μεταγραφικά. Αν κάνουμε, ωστόσο, εμείς το σχεδιασμό, θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Ήδη ο Τάκης Γιαννόπουλος έχει κάνει οκτώ ταξίδια στο εξωτερικό και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε την ομάδα. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει ήδη από τον Ιανουάριο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 70%.

Για την δεύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του από ενδιαφερόμενους αγοραστές: «Σήμερα (σημ. χθες) το βράδυ θα έχω μία συνάντηση μαζί τους. Για την πρώτη πρόταση είπα ότι είναι σοβαρή γιατί ο συγκεκριμένος επενδυτής ήρθε με δύο δικηγόρους και με ορκωτό ελεγκτή. Δε θέλω, ωστόσο, να αδικήσω τη δεύτερη πρόταση. Υπάρχει χρόνος, μέχρι τις 20 του μήνα. Στη συνέχεια θα αναλάβω εγώ τον προγραμματισμό. Τι να κάνω; Να φύγω από το σπίτι μου; Το δικό μου δημιούργημα θα αφήσω;».

Για το αν παραμείνει στο Δ.Σ σε περίπτωση που πουληθεί η ομάδα: «Δε θα παραμείνω. Μόνο οι συνεργάτες εκτός διοίκησης θα παραμείνουν για έξι μήνες, να συμβάλουν στο έργο του νέου επενδυτή, αν ολοκληρωθεί η συμφωνία μας».

Για το αν φεύγει από το Βόλο επειδή δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει γενικά από το ποδόσφαιρο: «Το να πάω ως έμμισθος κάπου, δεν είναι κακό, αλλά δε το συζητάω καν. Έχω λείψει τόσο από τη γυναίκα μου και από τα παιδιά μου τρία χρόνια και πρέπει να τους αφιερώσω περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από το ποδόσφαιρο. Απλά όταν είμαι κοντά στην ομάδα, δίνω τα πάντα. Έτσι ήρθαν οι επιτυχίες».

Κλείνοντας, επεσήμανε: «Τα λεφτά που βάλαμε στο Πανθεσσαλικό, αν τα βάζαμε στο ΕΑΚ θα δημιουργούσαμε ένα παλατάκι 11.000 θέσεων. Αλλά εκεί δεν είχε «κονόμα», γιατί θα ήμουν εγώ και δε θα γίνονταν υπερτιμολογήσεις. Ο Ολυμπιακός είναι το πιο υγιές κομμάτι του Βόλου και δεν έχει κανέναν ανάγκη. Εύχομαι να ακολουθήσουν το παράδειγμα και οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το