Τοπικά

Ανακασιά: Πέταξαν πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας

00ELAS

Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας έγινε στόχος αγνώστων χθες το απόγευμα, οι οποίοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πέταξαν πέτρες και ετράπησαν σε φυγή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα, νεαρής ηλικίας. Το ένα από τα οποία κινούταν πεζό, σε μικρή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας στην περιοχή της Ανακασιάς και το άλλο με ποδήλατο. Φέρεται να είχαν στις πλάτες τους τσάντες, όπου ενδεχομένως να κουβαλούσαν τις πέτρες.

Οι δύο νεαροί πέταξαν πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα και έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών για την καταδίωξή τους. Πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν χθες το βράδυ, αναφέρουν πως ο ένας από τους δύο νεαρούς (αυτός που επέβαινε σε ποδήλατο) συνελήφθη και από τους αστυνομικούς οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου για εξακρίβωση στοιχείων. Η έρευνα της Αστυνομίας φέρεται να ήταν σε εξέλιξη έως αργά το βράδυ.

Είναι γεγονός ότι έχει αυξηθεί η αστυνομική δύναμη που φρουρεί εδώ και ένα περίπου μήνα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Η φύλαξη των Τμημάτων γίνεται με οδηγίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε περιπολικά και σκοπιές έξω από μεγάλα Τμήματα. Επίθεση είχε δεχτεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου προ μηνός με βόμβες μολότοφ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το ίδιο Τμήμα έχει μπει στο στόχαστρο αντεξουσιαστών.

Αυξημένη είναι η βραδινή περιπολία έξω και γύρω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Η αύξηση της αστυνομικής δύναμης έξω από τα αστυνομικά τμήματα λειτουργεί αποτρεπτικά σε επιθέσεις.

Τα άγνωστα άτομα που έχουν θέσει στόχο τα Αστυνομικά Τμήματα φαίνεται να επιλέγουν Τμήματα χωρίς μεγάλη φρούρηση. Έτσι φαίνεται να έγινε η επιλογή του Τμήματος Περιφερείας.

Επίσημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δεν έγινε σχετική αναφορά για το περιστατικό.

 

Καινούργιο ανακριτικό

στην Τροχαία Βόλου

Καινούργιο ανακριτικό όχημα αποκτά η Τροχαία Βόλου, που εδώ και δύο χρόνια δεν διέθετε τέτοιου τύπου όχημα, καθώς το προηγούμενο είχε κριθεί ακατάλληλο και αποσύρθηκε. Χθες ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας ότι θα δοθούν τέσσερα συνολικά «Βαν» – ένα σε κάθε υπηρεσία Τροχαίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Θεσσαλίας – μέσω του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.

Η έλλειψη ανακριτικού οχήματος δυσκόλευε την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο κρίνεται άκρως απαραίτητο.

«Σε μια δύσκολη στιγμή στηρίζουμε την Τροχαία της Θεσσαλίας, αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό της και ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Ο στόλος της Τροχαίας, λόγω της εκτεταμένης χρήσης των οχημάτων, αλλά και της παλαιότητας του εξοπλισμού χρειάζεται ανανέωση για να μπορεί να παρέχει ασφαλείς συνθήκες διακίνησης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Το κάθε όχημα είναι καινούργιο, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, από τους νεότερους τύπους, κατάλληλα διασκευασμένο για ανακριτικό αυτοκίνητο, με πλευρικά παράθυρα, μικτού βάρους έως τρεισήμισι τόνους. Μετά την έγκριση αυτή προχωρεί άμεσα η διαδικασία υπογραφής της σχετικής συμβάσεως για να ξεκινήσει η προμήθεια του εξοπλισμού. Φορέας υλοποίησης της πράξης είναι το 2ο Τμήμα Προμηθειών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και κύριος του έργου η Ελληνική Αστυνομία. Το ποσό της προς υπογραφή Συμβάσεως είναι 126.104,01 ευρώ.

Μέσω ΕΣΠΑ αναμένονται άλλα 25 αστυνομικά οχήματα που θα διατεθούν στις διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το