Photo Gallery, Τοπικά

Αναγκαίος και επίκαιρος ο σοσιαλισμός

Από τη χθεσινή εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο
Από τη χθεσινή εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο

«Αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ είναι ο σοσιαλισμός», όπως τονίστηκε σε χθεσινή εκδήλωση της νομαρχιακής οργάνωσης ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό». Στην εκδήλωση μίλησε το μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θ. Μπιζαϊντές.

Ο γραμματέας νομαρχιακού συμβουλίου της ΚΝΕ στα ΑΕΙ Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης τόνισε πως η εκδήλωση έγινε με αφορμή τις εκδόσεις του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» και αποκαλύπτει το ζήτημα, αν πραγματικά υπήρχε ελευθερία στο σοσιαλισμό και ποια είναι η πραγματική ελευθερία για τον ίδιο το λαό. Εμείς λέμε ότι η ελευθερία είναι η ίδια η εργατική εξουσία. Η ελευθερία είναι να καρπώνεται ο λαός τον πλούτο που παράγει, πράγμα που στις σημερινές συνθήκες αυτό χάνεται και καταπατείται. Καθώς φαίνεται ότι μέσα από τα μέτρα που λαμβάνονται, επιχειρείται η ληστεία στους μισθούς και στα εργατικά δικαιώματα του λαού. Γι’ αυτό και θέλουμε να αναδείξουμε ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος, γιατί με αυτόν ο καθένας καρπώνεται αυτά που παράγει και όλα γίνονται για το κοινό καλό και την κάλυψη των αναγκών όλων και όχι των καπιταλιστών. Και το ζήτημα δεν είναι ο συσχετισμός δύναμης, αν σε κάποιες εκλογές πήρε ένα υψηλότερο ή μικρότερο ποσοστό, αλλά ότι ο καπιταλισμός σαπίζει και γι’ αυτό ο σοσιαλισμός γίνεται όλο και περισσότερο αναγκαίος».

Καμπάνια κατά των ναρκωτικών

Ειδική έκδοση του ΟΔΗΓΗΤΗ που θα διανεμηθεί δωρεάν, θα αναδεικνύει το ζήτημα της καταπολέμησης των ναρκωτικών. «Θέλουμε να αποκαλυφθεί στους νέους ο νέος νόμος που απελευθερώνει τη χρήση των ναρκωτικών που είναι μηχανισμός καταστολής της νεολαίας. Γι’ αυτό και θα πρέπει η νεολαία να τον απορρίψει το νόμο. Θέλουμε τους νέους να είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν για τη ζωή που τους αξίζει» τόνισε ο Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το