Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής

Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Επιτροπής αφού από τους 680 εγγεγραμμένους στους καταλόγους ψήφισαν σε όλη τη Μαγνησία οι 620
Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Επιτροπής αφού από τους 680 εγγεγραμμένους στους καταλόγους ψήφισαν σε όλη τη Μαγνησία οι 620

Οι εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης, που ξεκίνησαν το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ, με την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Το Σάββατο το απόγευμα παρουσιάστηκε η εισήγηση της Γραμματείας και η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ έγινε συζήτηση σχετικά με το σχεδιασμό δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Μαγνησία το επόμενο χρονικό διάστημα. Η συνέλευση συνεχίστηκε χθες από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι. Από τις 2 ώς τις 3 το μεσημέρι συνεδρίασαν οι επιτροπές Εργασίας και ΕΒΕ, Παιδείας, Υγείας, Αλληλεγγύης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με απώτερο σκοπό τη συγκρότηση επιτροπών δράσης.

Ακολούθως από 15.00 ώς 19.00 διενεργήθηκαν οι εκλογές για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλ. Μεϊκόπουλος στη «ΘτΔ», στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη «η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη ενώ θετικό είναι το γεγονός πως οι τοποθετήσεις που ακούστηκαν ήταν πολύ αξιόλογες. Επιτέλους φαίνεται πως προσπερνούμε το κλίμα παθογένειας που υπήρχε και πως πλέον υπάρχει η διάθεση η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή να αποτελέσει «σφουγγάρι» για μικροπρέπειες».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το περασμένο διήμερο ως μια «βαθιά πολιτική και δημιουργική διαδικασία που τοποθέτησε γερά θεμέλια για το νέο πολιτικό φορέα που θα δημιουργηθεί στο συνέδριο που θα γίνει στους προσεχείς μήνες». Ακόμη, βασικές αρχές του ενιαίου φορέα, σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο, θα είναι η ενότητα και η ενιαία φωνή.

Κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης συστάθηκαν οι εξής επιτροπές: Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, Επαγγελματοβιοτεχνών, Αλληλεγγύης, Αυτοδιοίκησης, Δικαιωμάτων-Καταστολής-Δημοκρατίας, Πολιτισμού-Αθλητισμού, Οικονομικών. Συγκεκριμένα, η επιτροπή Εργασίας θα συνεδριάσει μεθαύριο Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου,για τη δημιουργία τοπικής Γραμματείας καθώς και ορισμού οργανογράμματος τοπικής δράσης.

Πάντως, η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Επιτροπής ήταν πέρα από κάθε προσδοκία αφού από τους 680 εγγεγραμμένους στους καταλόγους ψήφισαν σε όλη τη Μαγνησία οι 620.

Αποστολάκης Βασίλης, Αποστολάκης Ιάσονας, Ανδρίτσου Μαρίνα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Δημητριάδης Δημ., Δημητριάδη Ντέμη, Κλημόπουλος Θωμάς, Κάιρας Γιάννης, Καστρινάκης Μιχάλης, Κατσούρας Σταύρος, Κιουτσουκιόζογλου Άννα, Κλείτσας Γιάννης, Λαγός Κώστας, Μύρικνα Κυριακή, Μυλωνά Βίλη, Μελισσουργός Θανάσης, Μπάλλας Γιάννης, Νικηφόρου Στάθης, Νεοφώτιστου Μαρία, Παπαϊωάννου Δημήτριος, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Προσήλια Ηλέκτρα, Σταμπουλής Γιώργος, Τσατσαρώνη Κατερίνα, Χατζηστεφανή Ελένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 35% των εκλεγέντων έπρεπε να είναι γυναίκες, δηλαδή οι 9 από τους 25 που απαρτίζουν τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το