Photo Gallery, Τοπικά

Αλμυρός: Πρόστιμο για αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό Μιτζέλας

Έγιναν από τον πρώην Δήμο Σούρπης και βαρύνουν το νέο ΟΤΑ

 

 

 

Αντιμέτωπος με πρόστιμο 18.000 ευρώ, αλλά και δικογραφία για αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλό, βρίσκεται ο Δήμος Αλμυρού ως συνέχεια της Διοικητικής Αρχής Σούρπης που ευθύνεται για την παρανομία, η οποία συντελέστηκε πέρυσι στην Αμαλιάπολη.

Ήδη η δικογραφία σε βάρος του Δήμου Αλμυρού έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ το πρόστιμο γνωστοποιήθηκε στο Δήμο, που καλείται να πληρώσει την παρανομία, την οποία βεβαίωσε το Λιμενικό σε βάρος του πρώην Δήμου Σούρπης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας και της απόφασης επιβολής προστίμου, στις 14 Ιανουαρίου 2011 η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, μετά από αίτημα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της Αμαλιάπολης προκειμένου να εξακριβωθεί αν οι κατασκευές που έγιναν σε περιοχή του όρμου, βρίσκονται στον αιγιαλό ή όχι.

Είχε προηγηθεί έρευνα των λιμενικών στην περιοχή προς το τέλος του 2010 όπου και εντοπίστηκαν οι παρεμβάσεις, αλλά ζητήθηκε η αυτοψία της Κτηματικής για να αποσαφηνιστεί αν οι αυθαίρετες κατασκευές έγιναν στον αιγιαλό.

Τελικά η Κτηματική Υπηρεσία στην τεχνική έκθεση αναφέρει πως πραγματοποιήθηκε τσιμεντόστρωση έκτασης περίπου 290 τετραγωνικών μέτρων και στη συνέχεια αυτής, κατασκευάστηκε τσιμεντένιο επίσης τοιχίο εντός αιγιαλού.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για τις παρεμβάσεις που έγιναν σε τμήμα του αιγιαλού της Αμαλιάπολης, προκύπτει ότι οι αυθαίρετες κατασκευές έγιναν από το Δήμο Σούρπης πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του τότε Δήμου Σούρπης αναφέρθηκε πως η παρέμβαση έγινε με σκοπό την αποκατάσταση παλιών κρηπιδωμάτων από τη φθορά του χρόνου, αλλά και για λόγους υγιεινής, καθώς το συγκεκριμένο σημείο της παραλίας, είχε γίνει χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών και παλιών άχρηστων αντικειμένων.

Το Λιμεναρχείο από την πλευρά του ολοκλήρωσε τη δικογραφία και την έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για την ποινική δίωξη των υπευθύνων, ενώ κινήθηκε και η διοικητική διαδικασία επιβολής προστίμου που ανέρχεται σε 18.000 ευρώ.

Η κοινοποίηση του προστίμου στο νέο Δήμο Αλμυρού την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε νέες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οικονομικές εκκρεμότητες του πρώην Δήμου Σούρπης βαραίνουν το νέο Δήμο Αλμυρού, στον οποίο συγχωνεύτηκε η Σούρπη μαζί με τους υπόλοιπους ΟΤΑ της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Δήμος Αλμυρού θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του για την αναστολή καταβολής του προστίμου ενώ θα αντιμετωπίσει και σε δικαστικό επίπεδο την υπόθεση.

Ήδη ο φάκελος της υπόθεσης εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού και το νομικό σύμβουλο, ενώ κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής θα επισκεφθεί το σημείο των παρεμβάσεων στη Μιτζέλα για να σχηματίσει άποψη και να ενεργήσει αν απαιτηθεί στην κατεύθυνση απομάκρυνσης των κατασκευών και επαναφοράς της περιοχής στην προηγούμενη κατάσταση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το