Photo Gallery, Τοπικά

Ακόμη 4 παιδιά με τροφική γαστρεντερίτιδα

12 στο σύνολο νοσηλεύονται από χθες, βέβαιο θεωρούν οι γιατροί το βακτήριο της σαλμονέλας

 

Ακόμη τέσσερα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού την περασμένη Κυριακή, εισήχθησαν από χθες για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου με συμπτώματα τροφικής γαστρεντερίτιδας, όπως εμετό, πονόκοιλο, διάρροια, πυρετό.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Τα παιδιά αυτά είχαν παρουσιάσει συμπτώματα σε ήπιο βαθμό και παρέμεναν στο σπίτι. Ωστόσο επειδή συνέχισαν να επιμένουν, οι γονείς θεώρησαν πως έπρεπε να τα μεταφέρουν στο Νοσοκομείο για εξέταση και τελικά, όπως αποδείχθηκε, νοσηλεία.

Συνολικά πλέον δώδεκα παιδιά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική με συμπτώματα τροφικής γαστρεντερίτιδας, αφού πρώτα είχαν καταναλώσει μακαρονάδα και γλυκά, ενώ στα δύο έχει εντοπιστεί το μικρόβιο της σαλμονέλας μετά από εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα παιδιά βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Θεόφιλος Μερίδης μέχρι και χθες δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα από τις υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις, αν και εκτιμάται ότι πιθανότατα και για τα υπόλοιπα παιδιά η γαστρεντερίτιδα θα οφείλεται στο μικρόβιο της σαλμονέλας.

 

Χωρίς αλλαγές

το Νοσοκομείο

Καμία αλλαγή και τη διατήρηση του Νοσοκομείου Βόλου με την υπάρχουσα δομή, περιλαμβάνει η εισήγηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο σχετικά με την αναδιάρθρωση στο χώρο της υγείας.

Οι τελικές προτάσεις του υπουργείου θα ανακοινωθούν στα τέλη του μήνα και θα αφορούν όλες τις υγειονομικές περιφέρειες.

Το Νοσοκομείο δεν υφίσταται κάποια αλλαγή, καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος της 5ης ΥΠΕ κ. Πέτρος Τομάρας, είναι αυτάρκες, δηλαδή έχει μια ολοκληρωμένη δομή, σημαντικό εξοπλισμό, αναβαθμισμένη στελέχωση, υψηλή πληρότητα στις Κλινικές, νέες εγκαταστάσεις, ενώ γεωγραφικά γειτνιάζει και με τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Αντίθετα αλλαγές δρομολογούνται στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προτείνεται η συνένωση των Α’ και Β’ Παθολογικών Κλινικών με δεδομένο ότι έχουν 25 και 23 κλίνες με πληρότητα 40% και 55% αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εισήγηση, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αποκτά κοινή διοίκηση με το Πανεπιστημιακό Λάρισας και με το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο – σε περίπτωση ένταξής του στο ΕΣΥ. Εκτός από τις παθολογικές κλινικές, προτείνεται η συνένωση και των ακτινολογικών τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η ενοποίηση των παιδιατρικών κλινικών στο Πανεπιστημιακό Λάρισας υπό κοινό διευθυντή (θα εξυπηρετείται και το Γενικό Λάρισας, όπου υπηρετούν μόλις 3 παιδίατροι και αναμένονται συνταξιοδοτήσεις), καθώς και η μεταφορά στο Πανεπιστημιακό ειδικών κλινικών, όπως η παιδοχειρουργική, γαστρεντερολογική, ουρολογική. Στην περίπτωση ένταξης του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στο ΕΣΥ, προτείνεται να μεταφερθούν εκεί οι αιμοδοσίες και να αναπτυχθούν κοινά εξωτερικά ιατρεία των δύο άλλων νοσοκομείων της Λάρισας (στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας) και ξενώνας ογκολογικών ασθενών.

Η πρόταση αφορά επίσης την πλήρη διοικητική συνένωση των νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων (ενοποίηση των οφθαλμολογικών, μαιευτικών, ψυχιατρικών και ΩΡΛ κλινικών των δύο νοσοκομείων, αλλά και συνένωση των Α’ και Β’ Χειρουργικών Κλινικών του νοσοκομείου Τρικάλων), των νοσοκομείων Λαμίας, Καρπενησίου και Άμφισσας, των νοσοκομείων Χαλκίδας, Καρύστου και Κύμης και των νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς.

Για το νοσοκομείο Θήβας, η πληρότητα του οποίου είναι πολύ χαμηλή, προτείνεται η διατήρηση των βασικών κλινικών με ανάπτυξη κλινικών ημέρας – όπως οφθαλμολογικό κέντρο που θα μπορεί να εξυπηρετεί πάσχοντες και από την Αθήνα – και ξενώνα ογκολογικών ασθενών.

Στο μεταξύ το σωματείο των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας αντέδρασε στη μετακίνηση τεσσάρων εργαζομένων από τα Κέντρα Υγείας για το Νοσοκομείο Βόλου, όπου θα εργαστούν στον τομέα των πλυντηρίων.

Η πρόεδρος του σωματείου κ. Νέλη Χονδρογιάννη τόνισε ότι η μετακίνηση θα πρέπει να γίνεται με δίκαιο τρόπο και στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται από το νόμο, δηλαδή όχι περισσότερο από ένα εξάμηνο.

Μετά τη λήξη των συμβάσεων 54 ατόμων οκτάμηνης διάρκειας στο Νοσοκομείο, επιχειρείται η κάλυψη των κενών με μετακινήσεις προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει προκύψει κάποια εξέλιξη για την προκήρυξη νέων θέσεων συμβάσεων, η κάλυψη των κενών θα προωθηθεί εκ των ένδον.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το