Αθλητισμός

Αισιοδοξούν στον Ολυμπιακό Β.

Για θετικό αποτέλεσμα στον αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη Σούπερ Λιγκ

Πολύ δύσκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός Βόλου αύριο Σάββατο στην Αθήνα με αντίπαλο την ΑΕΚ για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στις 19.00 στο ΟΑΚΑ έναν ιδιαίτερα φορμαρισμένο αντίπαλο, καθώς η Ένωση προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες (δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο) με την επίθεσή της να βγάζει «φωτιές» (οκτώ γκολ σε τρία ματς).

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, από μια έμπειρη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα (μαζί με τον ΠΑΟΚ). Ο Σάκης Τσιώλης γνωρίζει τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου, αλλά και σε ποιους τομείς υστερεί η «Ένωση» και φρόντισε χθες μαζί με τους συνεργάτες του να αναλύσει στο βίντεο τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Επιδίωξη των «ερυθρολεύκων» θα είναι να μην επιτρέψουν στην αθηναϊκή ομάδα να δημιουργεί φάσεις για την εστία του Ολυμπιακού, περιορίζοντας τις κινήσεις των Σκόκο, Μπλάνκο και Λυμπερόπουλου, οι οποίοι είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη ζημιά.

Το βολιώτικο συγκρότημα θα εφαρμόσει την ίδια τακτική, όπως και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πριν από ένα μήνα και πάλι στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θα πιέσουν ψηλά τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δεν θα αφήνουν διαδρόμους στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ και οι μεσοεπιθετικοί παίκτες θα γυρίζουν και θα μαρκάρουν, όταν η ομάδα θα αμύνεται.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να διαχειριστεί το παιχνίδι ανάλογα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις απουσίες που υπάρχουν, όσο και την κούραση από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την Κέρκυρα και την ταλαιπωρία του ταξιδιού στο νησί των «Φαιάκων».

Στο κέντρο της άμυνας απόντος του τραυματία Πέτερ Ντολεζάι ο Σάκης Τσιώλης θα χρησιμοποιήσει ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σανκαρέ και Τομάς, οι οποίοι έπαιξαν και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Κέρκυρα και είχαν αρκετά καλή συνεργασία. Τη θέση του επίσης τιμωρημένου Γιάννη Ζαραδούκα θα πάρει ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά παιχνίδια φέτος ως αριστερός οπισθοφύλακας. Στο τελευταίο ματς με την Κέρκυρα αγωνίστηκε από την αρχή του αγώνα μέχρι και το 55’. Είναι ένας παίκτης που αντιμετωπίζει πρόβλημα, όσον αφορά τα ανασταλτικά του καθήκοντα, όμως με τη βοήθεια και του Μόνχε, ο οποίος γυρίζει πίσω και μαρκάρει, μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο ρόλο που θα του αναθέσει η τεχνική ηγεσία.

Από εκεί και πέρα ο Σέλεζι θα είναι ο δεξιός οπισθοφύλακας (ο Ψυχογιός που θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα είναι τραυματίας και το πιθανότερο είναι να αποκλειστεί της αποστολής). Όσον αφορά το ποιος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, οι πιθανότητες είναι 50-50 ανάμεσα στον Γιακούποβιτς και στο Ρόκα. Ο πρώτος αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και δέχθηκε τρία γκολ, ενώ ο δεύτερος κράτησε ανέπαφη την εστία του στον αγώνα με την Κέρκυρα, παρότι τα δύο αυτά παιχνίδια ήταν τελείως διαφορετικά.

Στη μεσαία γραμμή ο Άλβαρεζ μαζί με τον Καπετάνο αναμένεται να είναι οι δύο παίκτες στον άξονα, ως αμυντικά χαφ, ο Ουμπίντες θα αγωνιστεί στη δεξιά πτέρυγα, ο Μόνχε στην αριστερή, με τον Ακόστα πιθανότατα να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα σε ρόλο επιθετικού χαφ, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σολάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάστηκαν χθες το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και σήμερα το μεσημέρι, μετά την προπόνηση, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή και η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ο Μάνταλος

«σφυρίζει»

στο ΟΑΚΑ

Ο κ. Σταύρος Μάνταλος από την ΕΠΣ Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΚ, με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Μπαλτά από την ΕΠΣ Αχαΐας και Χρήστο Μαγιάννη από την ΕΠΣ Άρτας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Πέτρος Κωνσταντινέας από την ΕΠΣ Μεσσηνίας και παρατηρητής ο κ. Γιάννης Μπισογιάννης από την Μακεδονία.

Το πρόγραμμα

μέχρι το τέλος

του πρωταθλήματος

Η Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων από την 23η αγωνιστική μέχρι και το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Όλα τα παιχνίδια των δύο τελευταίων αγωνιστικών θα διεξαχθούν Κυριακή (10/4 και 17/4) με ώρα έναρξης 19.00.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Ολυμπιακού Βόλου έχει ως εξής:

23η αγωνιστική: Κυριακή 20/02/11 Ολυμπιακός Β.-Ηρακλής 15.00

24η αγωνιστική: Σάββατο 26/02/11 Κέρκυρα-Ολυμπιακός Β. 17:15
25η αγωνιστική: Σάββατο 05/03/11 Ολυμπιακός Β.-Πανσερραϊκός 17:15
26η αγωνιστική: Σάββατο 12/03/11 Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός Β. 17:15
27η αγωνιστική: Κυριακή 20/03/11 Καβάλα-Ολυμπιακός Β. 19:00
28η αγωνιστική: Κυριακή 03/04/11 Ολυμπιακός Β.-Ξάνθη 19:00
29η αγωνιστική: Κυριακή 10/04/11 Άρης-Ολυμπιακός Β. 19:00
30η αγωνιστική Κυριακή 17/04/11 Ολυμπιακός Β.-Παναθηναϊκός 19:00

Θυμίζουμε ότι μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου τον Ολυμπιακό στις 17.15, ενώ για την 21η αγωνιστική θα αγωνιστεί και πάλι στο Βόλο με τον Ατρόμητο Αθηνών (Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, 17.15). Την Κυριακή 13/2 οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στις 17.15 στο AEL F.C. ARENA τη Λάρισα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Αύριο παίζουν

οι Νέοι,

την Κυριακή

οι Παίδες

Συνεχίζεται αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα Κ-20 της Σούπερ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να αντιμετωπίζει στις 14.00 την ΑΕΚ στο δημοτικό γήπεδο της Παλλήνης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Διαιτητής θα είναι ο κ. Χρήστος Σφήκας, με βοηθούς τους κ.κ. Πολυχρόνη Πολυχρονιάδη και Δημήτρη Τζαφόλια, όλοι από τον Σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής.
Την Κυριακή στο δημοτικό γήπεδο της Νέας Καρβάλης ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει την Καβάλα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-17 της Σούπερ Λιγκ. Διαιτητής ορίστηκε ο κ. Γιώργος Τσενεκίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Γιάννη Βάντση και Νίκο Γρηγοριάδη, όλοι από την ΕΠΣ Δράμας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το