Photo Gallery, Τοπικά

ΑΕΙ-ΤΕΙ: Προσοχή στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι υποψήφιοι κατά την υποβολή του μηχανογραφικού, ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως

 

Συνεχίζεται η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψήφιους των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Η προθεσμία θα λήξει στις 5 Ιουλίου. Το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλεται ηλεκτρονικά, όπως δηλαδή ίσχυσε και πέρυσι, επομένως οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν το password και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων. Συνολικά τα Τμήματα αγγίζουν τα 500.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι υποψήφιοι κατά την υποβολή του μηχανογραφικού, ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως, όπως συνέβη πέρυσι με τους περίπου 1.030 υποψήφιους που είχαν μεν συμπληρώσει μηχανογραφικό, αλλά δεν το είχαν υποβάλει. Συγκεκριμένα, καθώς η υποβολή μηχανογραφικού γίνεται ηλεκτρονικά, οι υποψήφιοι, με τον προσωπικό κωδικό που έχουν πάρει από το Λύκειό τους, μπορούν να μπουν στη διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό. Ουσιαστικά μπορούν να φτιάξουν πολλά πρόχειρα μηχανογραφικά και να τα αποθηκεύσουν με διαφορετικό κωδικό. Βέβαια, πέρυσι παρατηρήθηκε ότι υποψήφιοι συμπλήρωσαν πολλά πρόχειρα μηχανογραφικά, χωρίς όμως να τα αποθηκεύσουν -δηλαδή, χωρίς να πάρουν το σχετικό κωδικό- πριν βγουν από το σύστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τα πρόχειρα μηχανογραφικά. Από την άλλη, παρότι οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν όσα πρόχειρα μηχανογραφικά επιθυμούν, καλό είναι να συμπληρώνουν το πολύ τρία. Αλλιώς χάνονται στο λαβύρινθο των 500 σχολών και Τμημάτων. Όταν πάρουν τους βαθμούς τους και έως τις 5 Ιουλίου, πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό οριστικά.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει έως και δύο επιστημονικά πεδία. Για την επιλογή σχολών από τα δύο προεπιλεγμένα πεδία δεν τίθενται περιορισμοί. Εάν κάποιος έχει διαφορετικά μόρια σε δύο πεδία (π.χ. για το 1ο και το 2ο πεδίο) και θέλει να δηλώσει σχολή, που περιλαμβάνεται και στα δύο πεδία, όπως το Παιδαγωγικό, αρκεί να τη δηλώσει μία φορά σε ένα από τα δύο πεδία. Για την εισαγωγή θα μετρήσουν τα υψηλότερα μόρια, με βάση τα μαθήματα κάθε πεδίου.

Εξάλλου, από την 1η μέχρι και το τέλος Ιουλίου αναμένεται να αποσταλούν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τα σχολικά βιβλία. Για τα Δημοτικά, Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές, η διάθεση των σχολικών βιβλίων θα γίνει από το τελευταίο διάστημα του Αυγούστου ώς το αργότερο 10 Σεπτεμβρίου, ώστε να τα βρουν έτοιμα οι μαθητές, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών

Από το ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ ορίζεται από 2 Ιουλίου 2012 έως 20 Ιουλίου 2012. Το έντυπο της αίτησης θα βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι, τόσο στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Μαγνησίας: http://dipe.mag.sch.gr.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν μαζί τους αποδεικτικά των λόγων που επικαλούνται.

Γιορτή Βιβλίου στην παραλία του Βόλου

Συνεχίζεται η φετινή 21η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνεται στην παραλία του Βόλου, με τη συμμετοχή αρκετών βιβλιοπωλείων. Η έκθεση φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουλίου. Είναι καθημερινά ανοικτή από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ κατ’ εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα τελειώνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Φέτος συμμετέχουν δώδεκα βιβλιοπωλεία και παρουσιάζουν το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής 22 εκδοτών, καθώς και τις καλύτερες εκδόσεις επιλεκτικά δεκάδων άλλων εκδοτών.  Η εφημερίδα «Η Θεσσαλία» είναι και φέτος χορηγός της Γιορτής Βιβλίου.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

από το Τμήμα Γεωπονίας

Το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πρόκειται να λειτουργήσει, με μειωμένα δίδακτρα, για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), με τίτλο: «Σύγχρονα Συστήματα Αγροτικής Παραγωγής στο Μεσογειακό Χώρο με Έμφαση στην Αειφορική Παραγωγή και τη Χρησιμοποίηση Νέων Τεχνολογιών», το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις εξής κατευθύνσεις:

1. Βελτίωση φυτών και σύγχρονες καλλιέργειες.

2. Σύγχρονη φυτοπροστασία.

3. Γεωργική Μηχανική- Διαχείριση Φυσικών Πόρων.

Υποβολή αιτήσεων έως 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του ΠΜΣ:

Οδός Φυτόκου, Ν. Ιωνία, 384 46, Μαγνησία.

Τηλέφωνα: 2421093006, FAX: 24210 93112 (ώρες 10:00 π.μ. – 15:00)

E-mail: [email protected]  και στις διευθύνσεις: http://www.uth.gr και http://www.postagr.agr.uth.gr στο διαδίκτυο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το