Photo Gallery, Αθλητισμός

Αγωνία για τις εξελίξεις

Ανάστατος ο κόσμος του Ολυμπιακού Β. παρακολουθεί επιφυλακτικός τα τεκταινόμενα

Ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις

 

 

Έκπληκτος ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου παρατηρεί τις εξελίξεις στο θέμα των στημένων παιχνιδιών μετά τη σύλληψη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Αχιλλέα Μπέου και άλλων ποδοσφαιρικών παραγόντων. Οι αποκαλύψεις έβαλαν …βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Η «Θ» μίλησε με ανθρώπους που ανήκουν στην «οικογένεια» του Ολυμπιακού και ζήτησε τη γνώμη τους για όλα όσα συμβαίνουν.


 

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η άποψη του προέδρου του Ερασιτέχνη κ. Δημήτρη Καραγιάννη, του ομολόγου του στους Παλαιμάχους του συλλόγου κ. Θανάση Βήτα, των ιατρών και γνωστών φιλάθλων κ.κ. Κώστα Γάτου και Βαγγέλη Σταμόπουλου, καθώς και εκπροσώπων των οργανωμένων συνδέσμων, ήτοι τους κ.κ. Παρίση Μέμου (ΣΦΟΒ), Βαγγέλη Σώρου (Austrian Boys), Θεόδωρου Νικολόπουλου (Vatos Locos) και Βασίλη Δεσλή (Athens Fans). Επίσης μιλήσαμε και με τον θεσμικό εκπρόσωπο της ΕΠΟ στον Βόλο, δηλαδή τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας κ. Τάσο Μπατζιάκα.

Σχεδόν όλοι ήταν επιφυλακτικοί στις δηλώσεις τους, αφού περιμένουν να «τρέξουν» τα γεγονότα πριν βγάλουν οριστικά συμπεράσματα, αλλά ορισμένοι δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το μέλλον του Ολυμπιακού.

 

 

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΤΖΙΑΚΑΣ

(Πρόεδρος ΕΠΣΘ)

«Σίγουρα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Να δούμε αν προκύπτουν στοιχεία που να οδηγούν σε καταδίκες των εμπλεκομένων ή όχι. Φυσικά για όλους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Όσο για τον Ολυμπιακό, δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από όλα αυτά. Σε λίγες ημέρες θα δώσει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο στόχο της πρόκρισης. Πιστεύω πως στην ΠΑΕ υπάρχουν άξια στελέχη για να αντικαταστήσουν τον κ. Μπέο, όσο καιρό εκείνος θα δίνει τη δική του μάχη για να αποδείξει την αθωότητά του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

(Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β.)

«Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου ότι όλα αυτά είναι μία φούσκα του ΠΑΣΟΚ. Για το θέμα του ποδοσφαίρου κάποιοι ήξεραν να βάζουν κοριούς στα τηλέφωνα, για άλλα πιο σοβαρά δεν μπορούσαν να το κάνουν. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πως η ομάδα θα συνεχίσει να μας χαρίζει επιτυχίες, ενώ οι σχέσεις της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη θα παραμείνουν άριστες. Εξάλλου, ο Ερασιτέχνης ακολουθεί δικό του δρόμο. Δεν μπλεκόμαστε στα «χωράφια» της ΠΑΕ και εκείνη δεν μπλέκεται στα δικά μας».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΗΤΑΣ

(Πρόεδρος Παλαιμάχων Ολυμπιακού)

«Όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει ανησυχήσει μετά τη σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου, αλλά δεν έχω να σχολιάσω κάτι, μέχρι τουλάχιστον να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για ό,τι έχει συμβεί. Φυσικά όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΤΟΣ

(Ιατρός, φίλαθλος της ομάδας)

«Εκεί που σκεφτόμασταν πως θα πάμε στο Βελιγράδι ή στο Σαν Μαρίνο για το παρθενικό παιχνίδι του Ολυμπιακού μας στο Γιουρόπα Λιγκ, κυριολεκτικά πέσαμε από τα σύννεφα με όσα συνέβησαν.

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέκαθεν είχε μία ακραία συμπεριφορά, που ενδεχομένως να ενοχλούσε κάποιους, αλλά από την άλλη ενέπνεε σιγουριά στον κόσμο. Εξάλλου, ο τωρινός Ολυμπιακός είναι δικό του δημιούργημα. Ίσως είναι λάθος το ότι στην ΠΑΕ ο κ. Μπέος παίρνει όλες τις αποφάσεις, διότι πιθανή αποχώρησή του προσωρινή ή μόνιμη, ενδεχομένως να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της εταιρείας.

Ως φίλαθλος, ανησυχώ για το μέλλον του Ολυμπιακού. Έχω μεγαλώσει με αυτό το σύλλογο και παρακολούθησα από κοντά τόσο τις μεγάλες του στιγμές, όσο και τις δυσάρεστες. Ελπίζω η ομάδα να μην επηρεαστεί και να συνεχίσει να μας προσφέρει χαρές».

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

(Ιατρός, φίλαθλος της ομάδας)

«Κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος με εντυπωσίασε με τη στάση του. Οποιοσδήποτε στη θέση του θα επεδίωκε να μη δει το φως της δημοσιότητας η είδησή της σύλληψής του, αλλά εκείνος έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να δώσει το όνομα στις εφημερίδες και τα κανάλια.

Πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη τελεσίδικα, κάτι που λογικά θα πάρει καιρό, ενώ η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν θα αποδειχθεί τίποτε. Όσο για τον Ολυμπιακό θεωρώ πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει αρνητική επίδραση στην ομάδα και ότι στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη, θα δώσει δυναμικό «παρών».

 

 

ΠΑΡΙΣΗΣ ΜΕΜΟΣ

(Επίτιμος πρόεδρος ΣΦΟΒ)

«Είναι λυπηρό που κάποιοι βιάστηκαν να καταδικάσουν τον Αχιλλέα Μπέο, χωρίς να έχει πάρει σχετική απόφαση η δικαιοσύνη. Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ενέχεται πουθενά σε αυτά που ακούγονται. Ό,τι κέρδισε, το κέρδισε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα. Όμως, φαίνεται πως η πορεία του αυτή ενόχλησε τους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου και τον έβαλαν στο στόχαστρο. Δεν είχαν συνηθίσει να διεκδικεί κομμάτι από την ευρωπαϊκή …πίτα μία ομάδα της περιφέρειας.

Προσωπικά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν θα χαθεί, όποια και να είναι η κατάληξη του θέματος. Είναι μαγαζί …γωνία με μεγάλη ιστορία και κόσμο. Ακόμη και αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο, θεωρώ ότι υπάρχουν οι άνθρωποι που θα σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας για τη νέα χρονιά.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΩΡΟΣ

(Πρόεδρος Austrian Boys)

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια. Πρέπει να περιμένουμε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, διότι μπορεί να αποδειχθεί πως όλα ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού. Πάντως, το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μπέος δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί πως είναι ένας από τους συλληφθέντες κάτι λέει. Προφανώς δεν έχει κάτι να φοβηθεί.

Πιστεύω πως όλα αυτά δεν θα επηρεάσουν την ομάδα. Εξάλλου, ο σχεδιασμός της ΠΑΕ για τη νέα περίοδο προχωρά κανονικά, ενώ εμείς ως Austrian Boys προγραμματίζουμε μεγάλη εκδρομή στο Βελιγράδι για το ιστορικό πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Ραντ».

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

(Πρόεδρος Vatos Locos)

«Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη τόσο στον πρόεδρο, όσο και στην ομάδα. Ίσως κάποιοι να θέλουν να κάνουν κακό στον Ολυμπιακό και γι’ αυτό να πολεμούν τον κ. Μπέο. Πάντως, καλό είναι να μην λέμε πολλά λόγια, αλλά να περιμένουμε τις εξελίξεις. Όσο για τον σύνδεσμό μας συνεχίζει ακάθεκτος στη διοργάνωση εκδρομής για το Βελιγράδι. Τίποτε δεν πρόκειται να μας σταματήσει».

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΣΛΗΣ

(Υπεύθυνος Athens Fans)

«Η χρονική συγκυρία είναι τέτοια που μας κάνει να πιστεύουμε πως όλα γίνονται στο πλαίσιο προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης εν όψει του μείζονος πολιτικού ζητήματος με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη βουλή.

Κατά τη γνώμη μου ο κόσμος δεν πρέπει να ξεγελαστεί και να ανησυχεί για την ομάδα. Εξάλλου και στο παρελθόν ο Αχιλλέας Μπέος κατηγορήθηκε για διάφορα, αλλά δεν έχει καμία καταδίκη. Ας σταθούμε όλοι δίπλα στον Ολυμπιακό που μας έχει κάνει υπερήφανους με τα επιτεύγματά του στους αγωνιστικούς χώρους.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη θα πρέπει η κάθαρση να ξεκινήσει από την κορυφή της πυραμίδας του ποδοσφαίρου και όχι από τη βάση της».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το