Αθλητισμός

Ήττα 1-0 της Νίκης από τον Τύρναβο σε φιλικό

Την «παρθενική» της ήττα στην προετοιμασία γνώρισε χθες η Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» έχασαν με 1-0 στον Τύρναβο από την ομώνυμη ομάδα, αν και ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους. Ντεμπούτο με το βολιώτικο συγκρότημα πραγματοποίησε ο Ιβάν Τάσιτς, ενώ ο Βίκτορας Γιάκομπ δεν αγωνίστηκε.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Πρώτη ήττα για τη Νίκη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της. Χθες έχασε με 1-0 από τον Τύρναβο εκτός έδρας, αν και με βάση την απόδοσή της σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο. Οι «κυανόλευκοι» είχαν την υπεροχή, απείλησαν τους γηπεδούχους, αλλά δεν ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Στα αξιοσημείωτα το ότι η βολιώτικη ομάδα αγωνίστηκε με νέα λευκή εμφάνιση

Στο πρώτο μέρος η Νίκη ήταν ανώτερη από τον Τύρναβο. Με ασφυκτικό πρέσινγκ δεν άφηνε τους γηπεδούχους να βγουν εύκολα στην επίθεση. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να επισκέπτονται συχνά τα αντίπαλα καρέ.

Έτσι στο 12’ μετά από σέντρα του Ουέλινγκτον, ο Ρόππας απέτυχε να πιάσει κεφαλιά από καλή θέση, ενώ φάση «καρμπόν» με τον ίδιο πρωταγωνιστή (Ρόππας) είχαμε και στο 20’. Ενδιάμεσα (16’) ο Ουέλινγκτον τροφοδότησε τον Σκούφαλη, ο οποίος έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και σούταρε χωρίς να βρει στόχο.

Ωραία ομαδική ενέργεια της Νίκης στο 27’. Ο Ουέλινγκτον ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έστρωσε για τον Ρόππα που σούταρε απευθείας, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Το ματς ήταν αρκετά δυνατό παρά τον φιλικό του χαρακτήρα. Ενδεικτική η κίνηση του Περικλή Αμανατίδη να αποσύρει τον Ουέλινγκτον μόλις στο 30’ όταν δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα. Μέχρι εκείνο το διάστημα ο Τύρναβος δεν είχε απειλήσει ιδιαίτερα τον Καρακούτση. Κι όμως στο 31’ βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση από τα δεξιά ο Αντωνόπουλος απέφυγε τον Ψιάνο και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Μπουσινάκη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ (1-0).

Αμέσως μετά ο Περικλής Αμανατίδης προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές ρίχνοντας στη «μάχη» τους Τάσιτς, Τζανετόπουλο, Λαζαρίδη και Πουρτουλίδη, αντί των Ψιάνου, Βέρτζου, Σκούφαλη και Κυριάκου. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Νίκη απείλησε ακόμη μια φορά, όταν ο δραστήριος Πουρτουλίδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε το τείχος και κατέληξε κόρνερ λίγο έξω από την εστία του Γούπου.

 

Το δεύτερο μέρος

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της επανάληψης ανήκε πάλι στη Νίκη. Στο 53’ ο Καρατζάς από τα δεξιά πραγματοποίησε σέντρα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, ο Μκρτσιάν έπιασε κεφαλιά, η οποία έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ).

Οι «κυανόλευκοι» άγγιξαν την ισοφάριση και δύο λεπτά αργότερα. Ήταν το 55’ όταν ο Σούφλας έδωσε για τον Πουρτουλίδη, ο οποίος έπιασε βολέ πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τη συμβολή των δοκών.

Είναι αλήθεια πως οι καλές φάσεις λιγόστεψαν στο δεύτερο μέρος. Πάντως οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να πετύχουν γκολ, με το ματς να διακόπτεται δύο φορές από την εισβολή ενός …σκύλου στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι στο 73’ ο νεοεισελθών Βούρας με ελεύθερο βολέ έβγαλε αντεπίθεση για την ομάδα του. Η μπάλα έφτασε στον Φλίγκο, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα πλάγια και πλάσαρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Ντάλας, που πριν πέντε λεπτά είχε αντικαταστήσει τον Γούπο κάτω από τα δοκάρια του Τυρνάβου.

Στο 74’ ο Πουρτουλίδης εκτέλεσε φάουλ, οι αμυνόμενοι δεν απομάκρυναν σωστά, με συνέπεια ο Λαζαρίδης να σουτάρει απευθείας έξω από την περιοχή. Ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Μετά το γκολ για πρώτη φορά οι Λαρισαίοι απείλησαν ξανά στο 77’. Ο πρώην παίκτης της Νίκης, Κώστας Κυπτίου, σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνομένου, με τον Διβανέ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τη φάση και τον Αργύρη να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο επόμενο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε. Αιτία ήταν ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα του Αντωνόπουλου προς τον Φλίγκο, ο οποίος εκνευρίστηκε με συνέπεια να διαπληκτιστεί με τον αντίπαλό του. Ο κ. Ζήλος δεν θέλησε να δείξει κόκκινη κάρτα και έδωσε εντολή να αντικατασταθούν οι δύο παίκτες, αφού επρόκειτο για φιλικό παιχνίδι. Τελικά οι προπονητές προτίμησαν να μείνουν οι ομάδες τους με δέκα παίκτες μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν άλλο ποδοσφαιριστή στον πάγκο κι ενώ σε 48 ώρες θα δώσουν κι άλλο φιλικό με τη Βέροια.

Πολύ ωραία προσπάθεια του Αργύρη στο 86’. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής «άδειασε» έναν αντίπαλό του από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε για να μπλοκάρει σταθερά ο Ντάλας. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, η οποία ολοκληρώθηκε με 1-0 υπέρ του Τυρνάβου.

Τη συνάντηση διηύθυνε ο κ. Ζήλος με βοηθούς τους κ.κ. Μητσούλα και Παπαδημητρίου από την ΕΠΣ Λάρισας. Χρέη τέταρτου διαιτητή εκτέλεσε ο κ. Μαστοροδήμος της ίδιας ένωσης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Γούπος (68’ Ντάλας), Αθανασούλης, Μεζίνι (77’ Πολύζος), Νόνης, Περήφανος (54’ Τζιόλης), Κακαβίτσης (46’ Τσούκαλος), Οικονόμου, Μπόντε (73’ Σιδηρόπουλος), Μπουσινάκης (67’ Κυπτίου), Φλέγκας (60’ Διβανές), Αντωνόπουλος.

ΝΙΚΗ: Καρακούτσης (61’ Βούρας), Ψιάνος (32’ Τάσιτς), Αργύρης, Μκρτσιαν (61’ Σαμαράς), Βέρτζος (32’ Τζανετόπουλος), Ριζογιάννης (46’ Καρατζάς), Χάμος (73’ Γεωργατζής), Σκούφαλης (32’ Λαζαρίδης), Ρόππας (50’ Σούφλας), Κυριάκος (32’ Πουρτουλίδης), Ουέλινγκτον (30’ Φλίγκος).

 

 

Αμανατίδης: Ευχαριστημένος

από την προσπάθεια

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης στον Τύρναβο. Ο 42χρονος τεχνικός δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ικανοποιημένος παρά την ήττα. Πλησιάζουμε προς το τέλος των φιλικών αγώνων και της προετοιμασίας και θέλαμε να δούμε κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποια παιδιά. Από την προσπάθεια είμαστε ευχαριστημένοι και δεν μένει τίποτα άλλο από το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) φιλικό».

Κατόπιν ο Θεσσαλονικιός προπονητής αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι με τη Βέροια στο Πανθεσσαλικό: «Το Σάββατο έχουμε ένα φιλικό το οποίο ταιριάζει περισσότερο σε αγώνα πρωταθλήματος. Νομίζω πως θα δώσουμε άλλο ένα και θα κατασταλάξουμε. Εκεί θα δείξουμε κάποια πράγματα που σκεφτόμαστε για την αρχή του πρωταθλήματος. Θα δούμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα τουλάχιστον για 60 με 70 λεπτά.» είπε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε:
«Έχει ξεκινήσει πλέον το τρίτο στάδιο προετοιμασίας. Ήταν το πρώτο φιλικό για το τρίτο στάδιο. Νομίζω πως εκτός από τη Βέροια θα δώσουμε άλλο ένα φιλικό και θα ξεκινήσουμε όπως θέλουμε. Οι ομάδες χτίζονται σιγά-σιγά και είμαστε σε αυτή τη διαδικασία έχοντας πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το