Αθλητισμός

Έφτασε η ώρα του ντέρμπι Νίκης-Ολυμπιακού

Η ώρα του μεγάλου αγώνα έφτασε. Νίκη και Ολυμπιακός «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σήμερα στο Πανθεσσαλικό στο μεγάλο βολιώτικο ντέρμπι που… κόβει την ανάσα. Οι δύο «μονομάχοι» διεκδικούν με πολλές αξιώσεις την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και σήμερα θα «συγκρουστούν» εντός αγωνιστικού χώρου με στόχο τη νίκη όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για το γόητρο που κρύβει μία τέτοιου είδους αναμέτρηση. Το ντέρμπι θα αρχίσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΟΤΕ Sport 3, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να περιμένουν πώς και πώς το σπουδαίο αυτό παιχνίδι, θέλοντας να δημιουργήσουν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο στάδιο.

 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η Νίκη Β.

Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις της Νίκης για το σημερινό ντέρμπι. Η «μονομαχία» με τον συμπολίτη Ολυμπιακό είναι λογικό να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν από κοντά τις ανεπανάληπτες στιγμές που κρύβει η αναμέτρηση των «αιώνιων» αντιπάλων της πόλης μας.

Η ζήτηση των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα αυξημένη και για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ Νίκη προχώρησε σε προπώληση για πρώτη φορά σε εντός έδρας αγώνα. Η διάθεση ξεκίνησε από χθες και θα συνεχιστεί σήμερα από τις 09.00 ως τις 15.00 από τα γραφεία της ΠΑΕ Νίκη στο Πανθεσσαλικό και από σταντ που θα βρίσκεται έξω από τα γραφεία του Blue Club-Θύρα 3 «Π. Ντοκούζης».

Οι φίλαθλοι αναμένεται να δώσουν εντυπωσιακό «παρών» και εκεί ποντάρουν οι «κυανόλευκοι». Άλλωστε η δύναμη που τους δίνουν σε κάθε ματς είναι μεγάλη, πράγμα που αναμένεται να γίνει και σήμερα. Μάλιστα στα VIP του σταδίου σήμερα αναμένεται να είναι παρόντες οι γνωστοί καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Δημήτρης Σταρόβας, ενώ στις 16.00 ο Όμιλος Φιλάθλων, το Blue Club-Θύρα 3 «Π. Ντοκούζης» και οι Blue Diamonds διοργανώνουν πάρτι έξω από το Νότιο πέταλο. Επίσης την ίδια ώρα θα ξεκινήσει πορεία από το «Π. Μαγουλάς» προς το Πανθεσσαλικό που διοργανώνουν οι Blue Angels.

Μια πρόγευση από τι θα συμβεί σήμερα πήραν χθες οι παίκτες της Νίκης. Εκατοντάδες φίλαθλοι έδωσαν βροντερό «παρών» στην τελευταία προπόνηση εμψυχώνοντας τους ποδοσφαιριστές και ζητώντας να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Μετά από ένα τέταρτο περίπου αποχώρησαν, προκειμένου οι «κυανόλευκοι» να κάνουν με ηρεμία την τελευταία προπόνηση.

Ωστόσο η Νίκη δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τον κόσμο. Το προπονητικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές προετοιμάστηκαν εντατικά τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για το σπουδαίο παιχνίδι. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έδωσε το σύνθημα στους ποδοσφαιριστές του ζητώντας να παίξουν επιθετικά με μοναδικό στόχο τη νίκη. Άλλωστε το βολιώτικο συγκρότημα «στραβοπάτησε» στα Γιαννιτσά την περασμένη Δευτέρα και θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος όσο γίνεται γρηγορότερα.

 

Παρών ο Βέρτζος

Το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή αφορούσε τον Άγγελο Βέρτζο. Ο έμπειρος αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις στον γλουτιαίο μυ κατά τη διάρκεια της προπόνησης την Πέμπτη και αποχώρησε περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Τόσο χθες, όσο και την Παρασκευή ακολούθησε θεραπευτική αγωγή και χθες «έβγαλε» μέρος του προγράμματος. Ασφαλώς στη Νίκη ούτε που περνά από το μυαλό κανενός ότι μπορεί να παίξουν χωρίς τον κορυφαίο αμυντικό τους και γι’ αυτό ο ποδοσφαιριστής θα «σφίξει τα δόντια» και θα παίξει στην κρίσιμη αναμέτρηση.

Από κει και πέρα άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν. Οι ενοχλήσεις που ένιωσαν οι Τάσος Κυριάκος και Δημήτρης Σαμαράς δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και οι δύο ποδοσφαιριστές προορίζονται για την αρχική ενδεκάδα. Για βασικός προορίζεται και ο Μανώλης Σκούφαλης. Ο αρχηγός της Νίκης εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τη Λάρισα και πλέον πιο «φρέσκος» αναμένεται να αποτελέσει την επιθετική αιχμή της ομάδας του από τη δεξιά πλευρά.

Σχετικά με την ενδεκάδα «καπαρωμένες» δείχνουν να είναι οι 9 από τις 11 θέσεις. Τα δύο ερωτηματικά αφορούν την αριστερή πλευρά. Στα δύο προηγούμενα ματς οι Δημήτρης Κοντοδήμος και Θεόδωρος Παπαδόπουλος μοιράστηκαν τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, με τον δεύτερο να φαντάζει πιθανότερος για να ξεκινήσει απέναντι στον Ολυμπιακό. Για τη θέση του αριστερού χαφ ερίζουν οι Μπόζινταρ Τάντιτς, Χάρης Παππάς και Άλαν Λαλίν. Ο πρώτος έδειξε να ξεπερνά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε αρκετά πριν από 1,5 μήνα περίπου και αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Είναι σε καλή κατάσταση και μάλλον συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να μπει στο αρχικό σχήμα.

Αναλυτικά η πιθανή σύνθεση της Νίκης: Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Βούρας, ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ψιάνος, Σαμαράς, Βέρτζος και Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης (στον άξονα), Σκούφαλης (δεξιά) και Τάντιτς (αριστερά), με τον Κυριάκο να συνεπικουρεί τον Φλίγκο, που θα είναι ο σέντερ φορ.

Επίσης στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι: Καρακούτσης, Κοντοδήμος, Ουέλινγκτον, Χατζής, Λαλίν, Καρατζάς, Παππάς, Τζιώρας, Πιτταράς.

 

Ο Ολυμπιακός Β.

Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στον Ολυμπιακό για το σημερινό ντέρμπι με τη Νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο, την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, με τον Σάββα Παντελίδη να προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες του από το άγχος, που είναι λογικό να υπάρχει.

Για τον Ολυμπιακό το ματς είναι κομβικό, καθώς στην περίπτωση που η ομάδα νικήσει θα έχει κάνει ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα για την απευθείας άνοδο, ενώ θα αφήσει επτά βαθμούς πίσω τη Νίκη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται δύο θέσεις ψηλότερα στη βαθμολογία από τη Νίκη (στη 2η με 59 βαθμούς), με τους «κυανόλευκους» να είναι στην 4η θέση με 55.

Αν ρίξουμε μια ματιά στα οκτώ τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων θα δούμε Νίκη και Ολυμπιακός έχουν φέρει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό μετρά έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από τον Παναιτωλικό και η Νίκη πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα από την Καβάλα.

Η τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» δούλεψε όλη την εβδομάδα με τους παίκτες, πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και μετρούν αντίστροφα τις ώρες να μπουν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Στάδιο, παίζοντας με πάθος για τη νίκη.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, με τον Σάββα Παντελίδη να βλέπει με ικανοποίηση στην τελευταία προπόνηση να γυμνάζονται κανονικά οι Θανάσης Πινδώνης και Εγκούτου Ολίσε, χωρίς να αισθανθούν την παραμικρή ενόχληση. Οι δύο παίκτες ξεπέρασαν τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν και συμπεριλήφθησαν κανονικά στην αποστολή.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, με τον Γκίτκο κάτω από τα δοκάρια (επιστρέφει από τιμωρία), ενώ οι Πετκάκης και Κατσιαρός θα είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Επιστρέφουν και αυτοί στην ενδεκάδα, καθώς εξέτισαν την ποινή τους. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κωστούλα και Παλαιολόγο. Στη μεσαία γραμμή οι Πινδώνης και Ολίσε θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Μπρέσκα θα αγωνιστεί στη δεξιά πτέρυγα, ο Γενγκά στην αριστερή, με τον Ανιέτε να παίζει πίσω από τον Σολάκη, ο οποίος θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Σταυράκης, Καρράς, Γκότοβος, Στογιάνοφ, Μπολάτι, Ναντάγια, Ογκουνσότο και Καπετάνος.

Αποκλείστηκαν ο τιμωρημένος Γόγολος, ο ανέτοιμος Γουσούλης και οι Ρόκα, Τσιάτσιος, Γαλάνης, Στουρνάρας, Χατζηπαντελίδης, Κόμνος και Μπακαγιόκο.

 

Χίλια επιπλέον

εισιτήρια πήρε

ο Ολυμπιακός

Ανάρπαστα έγιναν τα 2000 εισιτήρια που είχε πάρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τις ανάγκες των φιλάθλων του για το σημερινό ντέρμπι με τη Νίκη. Έτσι η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» μετά από συνεννόηση με την ΠΑΕ Νίκη πήρε άλλα 1000 εισιτήρια, τα οποία μπορούν να προμηθευτούν οι φίλαθλοι της ομάδας.

Εισιτήρια του ντέρμπι θα διατίθενται και σήμερα από τα γραφεία πόλης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (Εργατικού Κέντρου 7 με Δημητριάδος) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Επίσης, εισιτήρια διατίθενται και από τα γραφεία των Austrian Boys, στην οδό Αγίου Δημητρίου 19. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν θα υπάρχει στο Πανθεσσαλικό εκδοτήριο για την αγορά εισιτηρίων από πλευράς φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των Αργοναυτών και της «Κόκκινης Ν. Ιωνίας» καλούν τον κόσμο του Ολυμπιακού να συμμετάσχει στην πορεία από το ΕΑΚ στο Πανθεσσαλικό για την παρακολούθηση του ντέρμπι: «Οι Αργοναύτες και η Κόκκινη Ν. Ιωνία καλούμε τον κόσμο και τους φίλους μας στη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει στις 5μ.μ. από το ΕΑΚ για το Πανθεσσαλικό. Είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα μας θα μας χαρίσει και πάλι μια νίκη και θα ανεβούμε στη βαθμολογία ακόμη περισσότερο.

Η χρονιά αυτή είναι δική μας. Παρ’ όλο τις αντιξοότητες του καλοκαιριού, η ομάδα μας βρήκε το δρόμο της και δικαιωματικά η άνοδος της αξίζει. Όλοι στο Πανθεσσαλικό».

 

Απαγόρευση

κυκλοφορίας

στο Πανθεσσαλικό

Μέτρα ενόψει του σημερινού ντέρμπι, μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θα εφαρμόσει σήμερα Σάββατο η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 15.00 μέχρι τις 23.00. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος από τον ανισόπεδο κόμβο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, έως τη διασταύρωση των οδών Σταδίου με Δοξοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η στάθμευση των οχημάτων των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της περιφερειακής οδού. Η αποχώρηση όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου θα γίνει υποχρεωτικά μέσω της περιφερειακής οδού.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Ώρα 19.00

(OTE Sport 3)

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

3. Παπαδόπουλος

5. Βέρτζος

55. Σαμαράς

14. Ριζογιάννης

23. Πουρτουλίδης

20. Σκούφαλης

1. Τάντιτς

7. Κυριάκος

46. Φλίγκος

Προπονητής:

Α. Χαραλαμπίδης

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. Γκίτκος

31. Πετκάκης

14. Κατσιαρός

5. Κωστούλας

19. Παλαιολόγος

32. Ολίσε

8. Πινδώνης

33. Μπρέσκα

77. Γενγκά

20. Ανιέτε

7. Σολάκης

Προπονητής:

Σ. Παντελίδης

 

Διαιτητής: Τίκας (Ευρυτανίας)

Βοηθοί: Νακόπουλος, Μπάμπας (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το