Τοπικά

Σύλληψη για ρευματοκλοπή στη Νέα Ιωνία

Ληστεία

Μία ακόμη περίπτωση ρευματοκλοπής με δράστες αθίγγανους καταγράφεται στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, στον οικισμό Αλιβέρι. Συνελήφθη ένας 28χρονος, ο οποίος το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα υπηρεσίας και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο. Εκτιμάται ότι η αξία του κλεμμένου ρεύματος ανέρχεται σε 6.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις ρευματοκλοπής, ειδικά στο Αλιβέρι, είναι πολλές και γίνονται εδώ και χρόνια. Κατ’ επανάληψη έχουν γίνει επιχειρήσεις της ΔΕΗ με τη συνοδεία της Αστυνομίας για τον εντοπισμό περιπτώσεων ρευματοκλοπής.

Για την τελευταία περίπτωση, την Πέμπτη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Νέας Ιωνίας ένας 28χρονος ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, αναζητείται άλλος ένας ημεδαπός, ηλικίας 33 ετών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ο 28χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να ηλεκτροδοτεί την οικία του 33χρονου ημεδαπού, έχοντας συνδεθεί παράνομα με το δίκτυο της Δ.Ε.Η., χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ακατάλληλη καλωδίωση, χωρίς τη χρήση παροχής.

Από εκπρόσωπο της ζημιωθείσας επιχείρησης εκτιμάται ότι από το Δεκέμβριο του έτους 2008 έως σήμερα αφαιρέθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο ηλεκτρική ενέργεια συνολικής αξίας 6.500 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Στο μεταξύ οι «κυνηγοί» του χαλκού «κτύπησαν» πάλι, αυτή τη φορά στην περιοχή των Φαρσάλων. Αφαίρεσαν χαλκό από το εσωτερικό μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 20.00 ώρα της 16-04-2013 έως 08.00 ώρα της 17-04-2013 στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, άγνωστοι δράστες αποκόλλησαν από κολόνες της Δ.Ε.Η. τέσσερις μετασχηματιστές και προκάλεσαν σ’ αυτούς φθορές, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους τον περιεχόμενο χαλκό.

17χρονος διακινούσε ναρκωτικά

Καθημερινές σχεδόν είναι οι συλλήψεις για ναρκωτικά, ειδικά για κατοχή και διακίνηση χαπιών. Τους τελευταίες μήνες τα χάπια φαίνεται να κάνουν «θραύση» στα στέκια των τοξικομανών, καθώς είναι… φθηνό ναρκωτικό. Μετά τη σύλληψη στο Βόλο ενός ζευγαριού που προμηθευόταν χάπια με πλαστή ιατρική συνταγή, χθες έγιναν άλλες δύο συλλήψεις στη Λάρισα για κατοχή και διακίνηση χαπιών.

Συνελήφθησαν στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, δύο ημεδαποί – ένας 17χρονος άντρας και μία 52χρονη γυναίκα – για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο 17χρονος διακινεί κάνναβη, αυτός τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και όπως διαπιστώθηκε προχθές το απόγευμα συναντήθηκε με την 52χρονη στην οικία της.

Εξερχόμενος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς που διενήργησαν νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο νάιλον περιτυλίγματα με κάνναβη βάρους 5,1 γραμμαρίων, μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους 0,9 γραμμαρίων και εβδομήντα πέντε 75 ναρκωτικά χάπια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 52χρονη συλληφθείσα αγόρασε τις ποσότητες κάνναβης από τον 17χρονο. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 17χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μία νάιλον σακούλα με κάνναβη βάρους 180,7 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Σύλληψη για κλοπή μοτοσικλέτας και αλκοολούχων ποτών

Συνελήφθη στη Λάρισα, ένας 34χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοσικλέτας και αλκοολούχων ποτών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στη Λάρισα, ο συλληφθείς αφαίρεσε από κλειστό χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας μία μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού. Στη συνέχεια, μαζί με το συνεργό του, μετέβησαν σε κατάστημα κάβας 43χρονου ημεδαπού, όπου, αφού διέρρηξαν την είσοδο του καταστήματος, αφαίρεσαν τριάντα έξι φιάλες αλκοολούχων ποτών. Μετά την κλοπή των ποτών, ο 34χρονος γύρισε στο χώρο απ’ όπου είχε αφαιρέσει τη μοτοσικλέτα προκειμένου να την επιστρέψει, όμως, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς. Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις από τις αφαιρεθείσες φιάλες ποτών, οι οποίες αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους, ενώ στο εσωτερικό της κάβας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φακός του 34χρονου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το